Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Karanlığın en koyu anı!

Karanlığın en koyu anı!

Ses ver Yunanistan, Ses ver Bulgaristan!


Daha doğrusu Yunanistan’ın ve Bulgaristan’ın uyuyan ajanlarına “derin gırtlak” bu mesajı gönderiyor olmalı..

ASALA ses verdi. Uyuyan ajanları uyandırdı birileri.

ASALA’nın sesini kim kıstı ise, bu gün bu sesi açan el de o el! O eli biliyoruz. Hani Coşkun Kırca’ya suikast düzenlenmişti de, bir anda ASALA eylemleri bıçakla kesilir gibi kesilmişti.

Büyükelçi Kırca “Beyaz Türkler”dendi.. Derin ilişkileri vardı..

O zaman ASALA’yı yeniden araziye süren de aynı adrestir diye düşünüyorum.. Yani bu iş Ermenistan’ı aşar.. ASALA Diasporada Ermenileri Türkiye’ye karşı kullanmak isteyen karanlık güçlerin işi..

Ermeni sürgününün arkasındaki İttihat Terakkicileri kim Osmanlı’nın başına bela etti ise onlar..

Ahmedi Necat’ın İran’ı nedendir, niçindir Türkiye’yi karşısına alırken, mesela Irak üzerinde nedense İran ve İsrail ajanlarının tek bir vukuatı yok.. Ama ikisi birden hem Şii bölgesinde hem Kürt bölgesinde, Türkiye’ye karşı son derece aktifler..

Amerikalılar da İran’ın Irak’taki varlığından pek şikayetçi değil gibi sanki.. İran da Irak’taki Amerikan ve İsrail varlığını pek de dert edinmiyor. Onlar için Malatya’daki erken uyarı radarı, Irak’taki Amerikan üssünden çok daha önemli..

İsrail ve İran Irak’ta değil, uzaktan sözel bir savaş yürütüyor gibi tehlikeli bir anlam çıkıyor.. Suriye’de rejim muhaliflerine karşı savaşan İran 6. Kolu, Irak’ta İsrail ve Amerikan varlığına karşı sessiz!

Irak’ta Hükümet’ten ve PKK’dan ciddi bir muhalefet var Türkiye’ye karşı.. Şiiler gibi Kürtler de Amerikan ve İsrail varlığını pek de dert edinmiyorlar. Amerika da Türkiye ile müttefik ama, Irak’taki Kürt bölgesinden Türkiye’ye yönelik saldırılar konusunda bir şey yaptıkları yok.. İngiltere de öyle..

Türkiye hala “sıfır sorun” politikasında ısrarlı. Ama birileri bu politikayı akamete uğratmak için elinden geleni yapıyor.. Kurt dumanlı havayı sever. Kriz olsun ki birilerine iş çıksın.

Türkiye bu süreçte sorunun adresi değil, çözümün adresi. Her şeye rağmen krizi çözmeye çalışıyor.

Büyük devlet olmak istiyorsanız, bölgenin güvenliğinden sorumlu olmak istiyorsanız bu krizleri çözmeniz gerekir.. Yoksa kimse size bu onuru altın tepside sunmayacak..

Birileri Kıbrıs Rumlarını, Yunanistan, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye kriz çıkartmak için tam zaman çalışıyor olsa gerek..

Süreç hızlandı.. Birileri yaşananlara bakıp kendilerine gün doğduğunu düşünebilir..

Hani bir de ekonomik kriz olsa, Ergenekoncular, Balyozcular bayram yapacaklar..

Bana kalırsa daha bir kararlılıkla bu işlerin üzerine gitmek gerek.

Terör patlasa bayram yapacaklar.

Afyon’daki mühimmad deposundaki patlama birilerini mutlu etmiş olmalı..

PKK daha çok bastıracaktır. Suriye meselesi bitmeden Muhaberat ve Şebbiha’nın, MOSSAD’ın desteği ile ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar..

Eset gidecek. Ahmedi Necat o zaman ne yapacak!

Ahmedi Necat böyle yapıyor diye, ben İran’ın üzerini asla çizmeyeceğim.. Bizim değil kaybedecek bir ülke, kaybedecek bir tek insanımız bile yok. Ama biz birbirimizi kişi, kurum, ülke çok kolay harcıyoruz.. Hayır! Yakub aleyhisselam kardeşlerini kuyuya atan oğullarını cehenneme kovalamadı ve Yusuf’un erdemli tutumu ile onları geri kazandı.. Dün doğru yapanlar bu gün yanlış yapabileceği gibi, bu gün yanlış yapanlar da yarın doğru yapabilir..

Keşke merhametimiz gazabımıza, sevgimiz nefretimize galib gelse..

İşler çok karıştı gibi gelebilir birilerine. Yok canım. Büyük bir dönüşüm bekliyorsanız bunun bir bedeli olacak. Sonuçta akacak kan damarda durmaz.. Bu bir imtihan sürecidir. Yaptıklarımız ve yapmadıklarımızla kendi amel defterimizi dolduruyoruz..

Haşa! Kimse Allah’ı kıyamete ya da iktidara zorlamasın! Haşa kimse Allah’ın yetmeyeceği gücüne güç yetirmek gibi bir iddiada bulunmasın. Her şeyin bir vadesi vardır ve o “ol” diyince herşey olur.

Okyanusların yüzeyinde dalgalar bir tusinamiye dönüşebilir, ama dib her zaman sakindir.

Karanlığın en koyu anı, aydınlığa en yakın olduğu zamandır.. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Sen sanma ki gayreyler, arif onu seyreyler, görelim mevlam neyler!

Kim ki, ölümlü birinden bir şey bekliyorsa, beklediği kendine gelmeyebilir, kim ki yardımı Allah’tan bekliyorsa, o Hak’tır ve o beklenen şey O’nun rızasına uygunsa vadesi geldiğinde o şey gerçekleşecektir.. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi