Kemal Belgin

Kemal Belgin

Vay Bülent Uygun vay!

Vay Bülent Uygun vay!

Sivasspor, Karadağlı rakibi bu defa yenerek bir tur ileri yürüdü? Maçın ilk yarısında Karadağ takımının ciddi direncine tanık olduk. Hem de topla Sivasspor sahasına sık sık taşınarak? Ama ikinci yarıda tam anlamıyla savunmaya gömülerek ilk yarıdaki riskli konumlarından çıktılar. Amaç Sivasspor’u tamamen yarı sahaya sıkıştırıp, mümkünse kontratakla sürpriz gol aramaktı. Oysa Sivasspor artık takım olmuştu. Zaten geçen sezon da bunu açıkça ortaya koyarak, sadece averajla dördüncü olmuştu.

Yani milyonlarca eurolara kurulmuş Fenerbahçe ve Beşiktaş’la aynı puanda bitirmişti ligi?

İşte bu takım olmanın özelliklerini bu inter-toto kupası maçında gördük. Topluca hücuma çıkabilme, sürekli öne doğru oynamayı seçme, sürekli koşarak, alan değiştirerek top alma ve verme, topu rakibin teslim etmesini beklemek yerine çıkıp almak gibi olmazsa olmazları yaptılar. çok pozisyon buldular ama atamadılar.

Benim bu maçtan çıkardığım çok önemli ve ayrıcalığı olan mesaj ise şuydu: Sivasspor, bana göre ciddi şekilde Fatih Terim’i tehdit edecek bir hocaya sahip oluyor. Bülent Uygun, duran toplardan, hele hele kaleyi karşıdan gören, yani frikiklerde çok ilgi çekici dümenler sıraladı. öylesine ki, bunlar futbol kitaplarında pek yoktu.

Yani Bülent hocanın özel dersleriydiler? Bunlar bizim futbol için öyle sürprizdi ki, Sivassporlu futbolcular bile bu yüzden mutlak gol pozisyonlarını harcadılar? Ama bu bir teknik adamlık aşaması olarak karşımıza çıktı. Oyuncu değişiklikleri ve zamanlaması, takımın sahaya yerleşişi Bülent hocayı, bahse girerim ki, geleceğin milli takım hocası da yapacak değere ulaşmaktadır. Sivasspor bundan sonraki turu geçer mi bilemem, ama bileceğim bir şey var ki, o da bu sezon da büyüklerin en ciddi derdi olacaktır. çünkü kadro da bir hayli zenginleşti. Sakatlar döndü? Bravo Bülent hoca, bravo Sivasspor?
Yazıyı noktalarken, rakip takımın sağ çizgisinde oynayan genç ile 16 numaralı frikik ustasının bizim müthiş (!) transfer üstadları tarafından görülüp görülmediğini de doğrusu çok merak ediyorum? Hani sudan ucuzdurlar ya?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi