Arslan Tekin

Arslan Tekin

Yeni PKK açılımı!

Yeni PKK açılımı!

Yeni CHP, Ak Parti’nin hatasından ders almıyor. Önünde bir “Polis Akademisi Skandalı” duruyor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni “PKK açılımı” peşinde!
Hatırlayalım: “Açılım dehâsı” Beşir Atalay, Polis Akademisinde, Prof. Dr. İhsan Bal ve Akademinin müdürü Prof. Dr. Zühtü Arslan’la, AKP Hükûmeti adına 1 Ağustos 2009’da, aydınlıkları kendilerinden menkul “aydınlar”la skandala dönüşen “PKK açılımı”nı başlatmış, sonraki hâdiseler, PKK’nın nasıl bir güç kazandığını, neredeyse “devlet” kurma merhalesine geldiğini göstermişti. Her işte bir hayır vardır, derler. Hakikaten, “Polis Akademisi skandalı” PKK’nın oyununu gözler önüne sermiş, sonunda Başbakan R. T. Erdoğan’ı uyandırmıştır. Ne yazık ki, bu uyanış, çok pahalıya mal olmuştur. PKK’ya her istediğinin verildiği, “devlet” hariç “muhtariyet” çerçevesinde diyebileceğimiz düzenlemeler bile yapılmak istendiği hâlde terör durmadı: PKK’nın tavrı tamamen siyasîdir ve etnik kimlik “dış güçler”in adına istismar edilmektedir. Biz bunları yıllardır söylüyoruz. Ak Parti iktidara geldiğinden beri yedi sene geçtiği hâlde, ancak 2009’da Polis Akademisindeki skandalın ardından titreyip kendilerini bulabildiler. Ara boşlukta yüzlerce can gitti. Bunu hesabı verilmedi daha!

***

Bu kadar hâdisenin ortasında Yeni CHP’nin, yeni “PKK açılımı”nı fark etmemişiz!
Yeni CHP, Deniz Baykal’dan farklı düşündüğünü göstermek için, hâl⠓Kürt meselesi” diyor ve hâlâ, PKK ile pazarlık peşinde!
Yeni CHP, yeni “PKK açılımı”nı, eski Diyarbakır Baro Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun eliyle yürütüyor. Bu kişi PKK’lıların eski avukatı.
CHP’nin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ü Yeni CHP’nin vitrini derken boşuna konuşmuyorum. (İzdüşümü de Sezgin Tanrıkulu!) Yeni CHP, Mustafa Kemal Atatürk’e de, CHP’nin temel değerlerine de karşı... CHP, öteden beri “sol”a kaymıştı; Mustafa Kemal Atatürk’le bağı pamuk ipliğiyle de olsa vardı, ama şimdi o pamuk ipliği de koptu... BDP’nin başka yüzü âdeta... Kılıçdaroğlu arada bir şehit cenazelerine de gitse, durumu kurtaramıyor! (Bundan sonra gidecek mi? Şüpheli!)
Türkiye’nin önemli meselesini halletmek için, ana muhalefet partisi kimlerle toplantı yapıyor biliyor musunuz? PKK’nın yan kuruluşu DPI’nın İstanbul’da ve tâ İngiltere-Galler’de yapılan toplantılarının müdavimleri Mithat Sancar, Cengiz Çandar, Turgut Tarhanlı, Fuat Keymen, Altan Öymen, Bekir Ağırdır, Osman Kavala, Oral Çalışlar gibi isimlerle...
Ne konuştuğun değil, kimlerle konuştuğun önemli! Hemen hepsi BDP’nin araştırma ve basın bürosu gibi çalışan zat-ı muhteremler! Üstelik Cengiz Kandil’e çıktı, Karayılan’ın dikte ettiği “PKK raporu” nu yazdı. (Ne akılsa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bile Cengiz’le konuştu, Allah var, Başbakan Recep T. Erdoğan, Cengiz’i elinin tersiyle itti.)
PKK, artık BDP’yi feshedebilir. Zaten tamamen cıvıklaşmışlardı. Bundan böyle CHP, PKK’nın istediği kıvamdadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arslan Tekin Arşivi