Okuyucu soruyor; Tümer mi, Tümör mü?..

Okuyucu soruyor; Tümer mi, Tümör mü?..

Fenerbahçe’li Tümer’in enteresan bir kişiliği var.. Soğuk desek soğuk değil, sıcak desek o da değil.. Acayip bir insan!.. Nerede güleceği nerede ısıracağı belli olmayan birisi..
Avusturya’daki kampta yine olay çıkartmış.. İngiltere’nin Swindon Town takımıyla yapılan hazırlık maçında taraftar ile kavga etmiş.. Doğrusu ben bu haberin içeriğini kaçırmışım.. Ana başlığını biliyorum ancak detayını takip etmemiştim..
Balıkesir’den soyadını yazmayan Celal isimli okuyucum bu habere duyduğu öfkeyle karışık can sıkıntısını mesaj olarak benimle paylaşınca, olayın mahiyetinden doğru dürüst haberim oldu..
0lay şu; maç oynanırken eşi ve çocuklarıyla birlikte Tümer’in yanına yaklaşan gurbetçi bir vatandaşımız, kafasını havluyla sarmış olan Tümer’e; “Seninle fotoğraf çektirmek istiyorum, kafandaki havluyu indirir misin?” diyor.. Tümer de; “Ya hastalanırsam ne olacak?” diye ters ve alaycı bir üslûpla karşılık veriyor..
Derken iş uzuyor.. Gurbetçi taraftarın “Sizin için 200 kilometre yol geldim, ne olur bir fotoğraf çektirsek!” şeklindeki sözlerine, Tümer; “Hadi ulan, bas git buradan” şeklinde cevap veriyor.. Ve böylece ortamın gerilmesine sebep oluyor.. Halbuki bir fotoğraf.. çektirse ne olacak ki?..
Ardından iş daha da büyüyor. İzzeti nefsi kırılan gurbetçi taraftar, Tümer’in üzerine yürüyor.. Tümer de taraftarın!.. İşe diğer taraftarlar da karışıyor ve olay daha da büyümeden önleniyor.. Gurbetçi taraftar da olay mahallinden uzaklaştırılıyor..
Balıkesir’den yazan okuyucum bunun üzerine yorum da yapmış..
“Sami abi, bu Tümer ne yapmak istiyor?:. Bunun ismi Tümer’mi yoksa Tümör’mü?.. Bu ve bunun zihniyetinde olan futbolcular kendilerini ne sanıyorlar?.. Seyirciler olmazsa bunları kim adam yerine koyar?.. Bu adamlar, yağmur, çamur, kar, fırtına, demeyip maçlara koşan o çilekeş taraftarların ödediği paralarla evlerine ekmek götürmüyorlar mı?.. Sonra da alt tarafı bir fotoğraf çektirmek isteyen taraftarı dövmeye yelteniyorlar.. Hem de çoluk-çocuğunun yanında!..
Tümer’i kınıyorum Sami abi.. 0nun gibi olanları da kınıyorum.. Umarım Aragones de bunları takip ediyordur.. Kulüp yöneticileri de izliyordur.. Umarım taraftara yaptığı terbiyesizlik Tümer’in yanına kâr kalmaz..”
Evet değerli dostlar.. Son günlerde köşemiz adeta “dert dinleme köşesi” oldu.. Ne yapalım?.. 0kuyucumuzun tasası da bizim, sevinci de!.. Elbette Tümer’in yaptığı hareketi onaylamamız mümkün değil.. Ben de Tümer’in agresif tutumunu bir müddetten beri takip ediyorum.. Zaten yazımın girişinde de bu futbolcuya karşı duygularımı belirttim.
Böyle giderse hem kendisini hem de Fenerbahçe’yi sıkıntıya sokar.. 0lgun insan, başka bir ifadeyle kâmil kişi, yükseldikçe alçalmasını bilendir..
Tevazu, insana en çok yakışan hasletlerin başında gelir..
Demek ki yaş 35 de olsa, bu futbolcunun olgunlaşması lazım..
Netice-i kelâm;
Kişi isterse futbolcunun şahı olsun..
Ama önce adam olsun!..
-
SİVAS’I KUTLUYORUM..
Sivasspor Avrupa’da da iddialı.. Aslan parçası Yiğidolar, İntertoto Kupası rövanş maçında, Karadağ'ın Grbalj takımını Mamadou Diallo’nun 85. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek üst tura yükseldi..
İlk maçta da rakibine boyun eğmemişti Sivasspor!.. 2-2 bitmişti o müsabaka.. Şimdiki rakibi Grbalj’dan daha iyi bir ekip.. Portekiz Ligi’nin kuvvetli takımlarından FC Braga..
En azından Grbalj’dan daha tecrübeli ve Avrupa Kupalarında daha çok maç oynamış bir kulüp, Braga..
Ama inanıyoruz ki, Bülent Uygun’un talebeleri Braga’yı da eleyip yollarına UEFA Kupası’ndan devam edeceklerdir.. Sivas, zaten UEFA’da oynamayı baştan hak etmişti.. İnşallah oynarlar..
Sivasspor’u tebrik ediyoruz..
Yöneticisinden, hocasına, futbolcusundan, taraftarına kadar, tüm Sivasspor camiasını yürekten alkışlıyoruz..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi