Çabalama Toroğlu geçti o günler!..

Çabalama Toroğlu geçti o günler!..

Erman Toroğlu isimli sözde futbol yorumcusu, ara sıra futbolun dışına çıkıp, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimize akıl vermeye kalkıyor. İki yıl kadar önce de zamanın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi özkök Paşa’yı hedef göstererek abuk subuk konuşmuştu.. “Ben kodumu oturtan Genelkurmay Başkanı isterim” demişti.. Ve o sözler oldukça tartışılmıştı..
Tabii, özkök Paşa kibar bir insan olduğundan pek fazla bir yorum yapmamıştı Toroğlu’nun sözlerine!..
Derken; Yaşar Büyükanıt Paşa Genelkurmay Başkanı oldu.. Büyükanıt’ta dönemi boyunca az konuşan, sorumluluklarına müdrik bir yönetime imza attı. Bir başka ifadeyle Toroğlu’nun arzusu doğrultusunda “kodumu oturtan” bir profil çizmedi Büyükanıt Paşa!..
Toroğlu anlaşılan heyecan istiyor... Kaosun ve karmaşanın peşinde.. Yine başladı konuşmaya.. Bu defa daha da talihsiz ifadeler çıkardı ağzından!.. Başka bir deyişle işi oldukça azıttı..
Şimdi de, “Ben, demokratik Genelkurmay Başkanı istemiyorum” diyor!.. Vah ki vah!..
Bu sözü tersinden okuyacak olursak; Toroğlu’nun, “gayri demokratik” bir Genelkurmay Başkanı istediğini, öyle bir arayış içerisinde olduğunu, anlayabiliriz..
Yani; darbeci bir zihin.. Yani; demokratik teamülleri hiçe sayan bir kafa... Yani; cuntacı bir akıl.. Açık ve net durum bu.
Ama Toroğlu ne konuşursa konuşsun Silahlı Kuvvetlerimizin saygıdeğer mensupları, başta “Genelkurmay Başkanı” olmak üzere Erman Toroğlu’nun ipe sapa gelmez, sözlerini kaale almayacak kadar öngörülüdür..
Değerli dostlarım; “Demokratik bir Genelkurmay Başkanı istememek, nasıl bir ruhun yansımasıdır?.. Olsa olsa hasta bir ruhun hezeyanıdır..”
Kimden ne umuyor Toroğlu?.. Darbe gibi, yapıldığı an milletimizi en az 50 sene geriye götüren ve uzun yıllar toparlanamamasına sebep olan çağdışı bir eylemin özlemi içinde olmak, bu aziz millete ve şanlı devletimize yapılmak istenen en büyük kötülüktür..
Hele hele insanları kışkırtmak!.. Bunları yaparken de zinde kuvvetlere mesaj vermek!.. “Bakın işte, ben hep sizden yanayım” demek!..
Toroğlu’nun demokratik olmayan bu söylemlerini duyunca aklıma bir an Ergenekoncular geldi.. Acaba dedim, Toroğlu da, Ergenekoncuların sportif ayağı olmasın!..
öyle ya; Ergenekon davasında tutuklu olan, paşasından, akademisyenine, işadamından, gazetecisine kadar tüm kişiler de Toroğlu gibi aynı dili konuşmuyorlar mıydı?.. Onlar da “yumruğunu masaya vuran” generaller istemiyorlar mıydı?..
Neyse ki aziz milletimize geçmişler olsun!.. Allah bu memleketi kimbilir hangi ağzı dualı kişilerin yüzü suyu hürmetine korudu.. Ve halen de korumaya devam ediyor..
Netice-i kelâm; milletimizin Toroğlu’nun palavralarına karnı tok..
Bu milletin bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli mensuplarının da Toroğlu’nun aklına ihtiyaçları yok!..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi