Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Mürekkep yalamış insandan beklemeyiz ama...

Mürekkep yalamış insandan beklemeyiz ama...

Kendimizi güvende hissetmemiz için, iletişim halinde olduğumuz ya da aynı toplumda yaşadığımız kimselerin insan tarafının gelişmiş olmasını isteriz. Özellikle mürekkep yalamış, üniversite tahsili almış insanların peşinen güvenilir kimseler olduğunu düşünürüz. Bu insanların bir bebek katili, hırsız dolandırıcı, tacizci ve ya çeteye dahil olabileceklerine hiç ihtimal vermeyiz. Okumuş adam'ın bu işlerle ilgisi olmaz algımız vardır. Fakat bu algı gittikçe toplumda yıkılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde takip ettiğim bir olay bu gerçeği bariz bir şekilde ortaya koyuyor.

Kayseri'de çöp konteynırında ölü bir bebek bulunmuştu. Araştırmalar neticesinde, bebeğin anne babasının Kayseride üniversite okuyan iki genç olduğu ortaya çıktı. Kendisi gibi mühendislik okuyan erkek arkadaşından hamile kalan genç kız , gizlice evinde doğum yapmış sonra da sevgilisi ile birlikte bebeği boğup çöp konteynırına atmıştı. Ama Allah yapılan bu menfur eylemi ellerine yüzlerine bulaştırmış ve olay bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştı.

Anadolunun temiz insanı "yeter ki çocuğum okusun da ben kuru ekmek de yerim" der ve varını yoğunu çocuğuna seferber eder. Kıt kanaat geçinen aileler, kendi hayatlarından kısar ve çocuklarının okuyup adam olması için gayret ederler. Üniversiteye gitmek üzere ilk defa büyük şehrin havasını soluyan gençler ise burada farklı bir kimliğe bürünürler. Anne baba, "sakın tanımadığın insanlarla görüşme, yurttan pek çıkma, namusumuza leke getirme" diye nasihat ederler ama bu hiç fayda vermez. Genç kız özgürlüğümü yaşıyorum bahanesi ile gayri meşru ilişkilere yönelir ve bunu modernliğin bir parçası olarak görür. Zaman geçer belki de okulunu bitirmek nasip olur ama bu genç kız annenin memletinden yolcu ettiği "o saf iyi niyetli" kız değildir artık. Başkalaşmış ve kendisinden çok şeyler kaybetmiştir. İyi bir iş bulur para kazanmasına da kazanır ama kaybettiklerini yeniden elde etmesi pek kolay olmaz. Aile okusun, ayaklarının üzerinde dursun, yeterki adam olsun diye göndermiştir ama bütün bu hayaller suya düşmüştür.

Bilmiyorum...Açıkçası, bu haberi okuduğumda, halihazırda üniversite tahsili yapan bu gençlerin ileride hangi makamı işgal edeceklerini ve insanlığa neler verebileceklerini, hayata neler katabileceklerini düşündüm ve irkildim....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi