M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Muhafazakâr

Muhafazakâr

1. Muhafazakarlık lafla ve edebiyatla olmaz, aksiyon ve hal ile olur.

2. Muhafazakar, millî kimliğe ve kültüre bağlı olur, onları yaşar ve yaşatır.

3. Muhafakarlığa karşı olan bir Kemalist, bir Komünist Osmanlıca bilmeyebilir ama bir muhafazakarın mutlaka bilmesi gerekir. Hem muhafazakarlık taslıyor, hem de bin yıllık millî yazımızı bilmiyor, bu yaman bir çelişki değil midir? (Hemen öğrenmeye başlamalı)

4. Lise bitirmiş, üniversitede okumuş ve divan edebiyatına az da olsa vakıf değil, bu ne biçim muhafazakarlıktır.

5. Türkiyeli bir muhafazakar Osmanlı edeb, terbiye ve görgüsüne sahip olmaya mecburdur.

6. Gerçek muhafazakar, 1920lerin zengin Türkçesinin hasretini çeker. Uyduruk Türkçeden uzak durur. Elinden geldiği kadar koşul, olasılık, olanak, yanıt gibi çirkin ve ahenksiz yeni kelimeleri kullanmaz.

7. Muhafazakar, taşra kökenli olabilir ama İstanbula, Ankaraya, İzmire, öteki büyük şehirlere gelince oralardaki zengin ve medenî kültürü benimser.

8. Muhafazakar, yeterli miktarda millî kültür ve sanat bağlısı ve âşinası olmaya mecburdur. Evinde Hilye-i Şerif levhası olmayan Müslüman bir muhafazakar düşünemiyorum. Zenginse orijinal hatlı ve tezhipli (Büyük boy en ucuzu camlı çerçeveli 2 bin Tl), fakirse matbaa baskısı sanatlı bir Hilye (Büyük boy çerçeveli 50 Tl).

9. Adam Karun kadar zengin, otomobili 100 bin dolar, evi beş milyon lira ve salonunda makina halıları serili. Beyimiz sözde muhafazakar... Türkiyede zengin muhafazakar olup da el dokuması, kök boyalı halıları olmayana ben ne kültürlü, ne de muhafazakar derim.

10. Müslüman mutlaka muhafazakar olmalıdır. Maziye ait bütün faydalı, doğru, güzel, iyi değerlere, adetlere, geleneklere, faziletlere, kurumlara sahip çıkmalıdır.

11. Muhafazakarın hoppası, züppesi, soytarısı, arivisti, şaklabanı, hokkabazı, hırsızı olmaz. Öyleleri muhafazakar kılıklı sahtekarlardır.

12. Gerçek muhafazakar yalan söylemez, verdiği sözden dönmez, emanetlere hıyanet etmez, rüşvet almaz, yolsuzluk soygun ve hortumlama yapmaz, vefasızlık etmez. Böyle yapanlar lümpen ve "louche" muhafazakar taslaklarıdır.

13. Muhafazakar aha oha lan beee ben amma da kral yuh demez; efendim bendeniz fakirhane devlethane estağfirullah beyefendi, hanımefendi der.

14. Müslüman bir muhafazakarın hem İslam'ı, hem de çağı yakalamış olması gerekir. Ne İslam'ı doğru dürüst biliyor, ne de çağ kültürüne sahip, böylesi laf ve kışır muhafazakarıdır.

15. Kabak gibi muhafazakarlardan, kültürsüz görgüsüz kaba saba bedevilerden türedilerden bu ülkeye, bu devlete, bu halka bir yarar gelmez. Muhafazakar olacaksa adam gibi olmalı, kaliteli olmalı, millî kültürü, kimliği, sanatı temsil etmeli...
* (İkinci yazı)
Atom Bombası gibi bir haber

Atom bombası gibi bir haber... Mersin genelevinde çalışan TC vesikalı bir seks işçisi (modern köle) devamlı dayak yiyor, eziyet ve baskı görüyormuş. Fırsatını bulmuş, on yaşındaki oğlunu bir bakıcıya bırakıp (bütçesi müsait!) İstanbula kaçmış, mesleğine orada devam etmiş, kadının dostu olan genelev işletmecisi duruma çok bozulmuş. Çocuğu kaçırtmış, anasına geri gel demiş, kadın gelmemiş, arada çocuğa tecavüz edilmiş, kadın dönmüş, başka bir genelevde işe başlamış. Oğlunun durumundan şüphe etmiş, adli tıpta muayene ettirmiş, tecavüze uğradığı resmen anlaşılmış... Uzatmayayım rezaletler birbirini kovalamış, kadının otomobili kurşunlanmış, tehditler devam ediyormuş... Çocuk okula gidemiyormuş... Kadın feryat ediyor, "Devlet bizi korusun" diyor. Polis, adalet... Doğrusu durum çok karışık.

1. Türkiye Cumhuriyeti, Uluslararası Kadın Hakları Sözleşmesine imza koymuştur. Bu anlaşmada, "İmza koyan devletler kadınların seks işçisi olarak çalıştırılmasına izin vermeyeceklerdir" maddesi vardır.

2. TC bu izni resmen çatır çatır vermekte, köleliklerin en çirkini olan seks köleliğini yasallaştırmış vaziyettedir.

3. Yapılan işten KDV ve gelir vergisi alınmakta ve devlet bütçesine konulmaktadır. Diyanet İşleri, kadın haklarına ve haysiyetine aykırı bu köleliği protesto etmemektedir. .

4. Genelevlerin kapısında devletin polisleri güvenlik nöbeti tutmaktadır.

5. Bir ara genelevler imparatoriçesi Madam Manokyana devlet törenleriyle vergi ödülü verilmişti.

6. Aynı zamanda edebiyatçı ve şair olan Madamın Atatürk akrostişli bir şiiri vardır.

7. Millet meclisinde 500 küsur vekil var ama vesikalı ve resmî kadın satışı aleyhinde konuşan, kanun teklifi yapan bir milletvekili yoktur.

8. Başörtüsü konusunda yaygara kopartan çağdaşlar TC vesikalı ve KDV'li yasal seks aleyhinde hiç konuşmamaktadır.

Doğrusu şu çağdaşları ve şu güçlü İslamcıları anlamak mümkün değildir. İki kesim de kadınların seks köleliği yapmasına, TC başlıklı fahişelik ruhsatlarına (vesikalarına), yasal genelevlere, kadın köleliğinden KDV ve gelir vergisi alınmasına isyan etmemektedir.

Sayın Diyanet Başkanının maaşı bile fuhuştan alınan KDV ve vergilerle kabaran devlet bütçesinden ödenmektedir.

İslam, Kur'an, Sünnet, Şeriat kadın köleliğine, resmî fuhşa izin vermiyor. TC'li vesikalarla yapılan resmî ve yasal fuhuş kadın haysiyetine indirilmiş en ağır darbedir.

Kemalistler ve laikler bu rezaleti niçin protesto etmiyor?

İslamcılar niçin protesto etmiyor?

Ehl-i Sünnetten geçinen bazıları niçin protesto etmiyor?

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi