Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Bayramlarda olsun kucaklaşabilsek!.

Bayramlarda olsun kucaklaşabilsek!.

Ülkemizin çeşitli sorunları var. Bu sorunlar çözmesini bilen, inancımıza uygun davranan yönetimler için çözümsüz değil ama ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olanların sürekli kavgası, kendilerine kendi değerlerinden değil Batı'dan referans aramaları sorunları daha da ağırlaştırıyor, insanları karamsarlığa itiyor. Kamplara ayrılmış, birbirine karşı tavır geliştirmiş bir toplum yapısı oluştu. Böylesine birbirine güveni olmayan, birinin ak dediğine kara demeyi stratejisinin temeli oluşturmuş siyasi kadrolarla insanımızın huzura kavuşması mümkün olabilir mi?

Bu bayram gününde sizleri siyasi gündemin içinde boğacak değilim. Dileğim hiç olmazsa bayramlar kucaklaşmamıza vesile olsun. Eğer kırgınlıklarımızın giderilmesine, kucaklaşmamıza vesile olmuyorsa; bilelim ki bayramları manasına uygun yaşayamıyoruz demektir. Bu bakımdan hiç olmazsa şu günlerde yüreğimizdeki sevgi tomurcukları serbest bırakalım çiçek açsın,ufak tefek kırgınlıklarımızı bir kenara bırakalım. Bunun için bu dünyanın geçici olduğunu hatırlamak bile yeter. Çoğu zaman inancımızla kavgalı olanlara gösterdiğimiz hoşgörüyü aynı safta namaz kıldığımız kardeşlerimize niçin göstermediğimizi kendi kendimize soralım. Kısacası bayramları inancımıza uygun yaşamanın gayreti içinde olalım.

Bu duygularla kardeşlerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ibadetlerimizin makbul, sevgilerimizin coşkulu olmasını diliyorum.

4 gün sonra bugünkünden daha güzel günlere ulaşma ümidinin yüreğimizde yer bulması dileğiyle. Selam, sevgi ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi