Vefalı Brezilyalı.....

Vefalı Brezilyalı.....

Evet, Fenerbahçe’den bir Zico geldi geçti.. Esas ismiyle Artur Antunes Coimbra.. 0yunculuk yıllarında Brezilya’nın en iyi futbolcularından sayılırdı Zico..
Daha sonra teknik direktörlük yaptı.. Japonya Milli Takımı ve ardından bildiğiniz gibi Fenerbahçe..
Zico, Fenerbahçe’de ilk sene mutlu sona ulaştı.. Ancak bir sonraki sene umduğunu bulamadı.. özellikle ikinci sezonda yaptığı bazı kritik hatalar vardı ki, Fenerbahçe’ye şampiyonluğu kaybettirdi.. Futbol öylesine enteresan bir oyun işte.. Sonunda da Fener yöneticileri Zico’yla yeniden anlaşmaya yanaşmadılar ve Zico Fenerbahçe camiası için hatıra oldu..
Zico, Türkiye’de çalıştığı 2 yılda sadece Fenerbahçelilerin değil, diğer kulüp taraftarlarının da sevgisini saygısını kazandı.. Hiçbir zaman agresif tavırlar içinde olmadı.. Zaten futbolculuk yıllarında da rakiplerine saygılı bir oyuncu olduğunu biliyoruz..
Zico için kanaatlerimiz böyle.. Biz de Fenerbahçe teknik direktörü olduğu vakitler Zico’yu beyefendi yaklaşımından dolayı takdir ederdik.. Bu memlekette yerli ya da yabancı nelerini gördük.. Ne kavgacılara, ne agresif küfürbazlara, sahadaki futbolcuyu, tribündeki taraftarı, rakiplerinin üzerine kışkırtan nicelerine şahit olduk.. Bunları gördükten sonra Zico’ya ister istemez beyefendi diyoruz..
Netice itibariyle, iyi bir iz bırakıp gitti Zico..
Saygılıydı, nazikti..
Türkiye’den ayrıldıktan sonra nezaketini kibarlığını konuşturdu.. Bakın en son Zico haberini sizlerle paylaşayım..
Brezilyalı teknik direktör Sarı-Lacivertli futbolculara ve Samandıra'da çalışan tüm personele 14 ayar altından yapılmış kolye hediye etmiş..
Kolyenin görüntüsü de anlamlı.. ön yüzünde Fenerbahçe amblemi var.. Arka yüzünde ise Portekizce; OBRİGADO (Teşekkürler) yazıyor..
Zico’nun bu vefa dolu hareketi en çok da Samandıra'da çalışan personeli duygulandırmış.. İnanın ki beni de duygulandırdı..
Zico, gerçekten de altın kalpliymiş..
Bu beyefendi Brezilyalı teknik adama başarılar diliyorum..
-
TAZİYE;
Büyük İslâm âlimlerinden Abdülhakim Arvasi Hazretleri’nin uzun yıllar hizmetinde bulunmuş Hacı Mehmet Şekerci ağabeyimizin torunu Safa Şekerci’nin vefat haberini büyük bir teessürle öğrendim..
Merhuma Allah’tan rahmet, dedesi Mehmet Şekerci’ye, babası Abdülhakim Şekerci’ye ve tüm Şekerci ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum..
-
TAZİYE;
Yalova-Esenköy Belediyesi eski Başkanlarından Kadir Kaya’nın hanımı Sabiha Kaya’nın vefatını teesürle öğrenmiş bulunmaktayım..
Merhumeye, Allah’tan rahmet, başta Kadir Kaya olmak üzere diğer aile fertlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi