Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Yamuk bakarsanız yamuk görürsünüz

Yamuk bakarsanız yamuk görürsünüz

Edep elbisesini çıkaran ve bunu bir maharet sayan gençler, yitik nesiller kervanında kaybolmaya mahkumdur. Etrafa saçılmış haya dışı görüntüler artık valilerin, kaymakamların, emniyet müdürlerinin dahi şikayet ettiği bir sorun haline gelmiştir. İçimizi acıtan bu sorun, toplumumuzun değer yargılarının örf ve adetlerinin bizlere öğrettiği çok önemli bir şeyi, yani değerlerimizi tekrar gündeme getiriyor. Maalesef özellikle büyük şehirlerde, parklarda, yollarda, duraklarda, alış veriş merkezlerinde, toplumun bizatihi iç içe olduğu alanlarda özellikle gençlerin çok seviyesiz birliktelikleri, gayri meşru ilişkileri alelade bir şekilde toplumun önünde pervasızca yaşamakta olduklarını görüyoruz. Bizler insanı insan yapanın edep olduğunu ve edep denilen şeyin de insani olduğunu bilir ve bunu savunuruz. Ancak, bizim mahallenin dışında, bu sözlere yabancı kalan bir gürüh vardır ki, onlar bu görüntüleri çağdaşlığın bir parçası olarak görüyorlar.

Edep ve haya günümüz insanı için, bir noksanlığı özgüven eksikliğini çoğu kere de bir çeşit çekingenliği ifade ediyor. Hayasızlık da hürriyet ve modernlikle eşitlenerek bu garip görüntüler meşru gösterilmeye çalışılıyor...

Sizler, eğer edep ve haya sahibi olsaydınız, meşru olmayan bu görüntüleri bırakın toplum önünde hayasızca sergilemeyi evinizde dahi yapamazsınız... Çünkü haya duygunuz sizi Allah'ın çizdiği yola doğru çeker ve burada her şeyin bir hududunun olduğunu görür kendinize çeki düzen verirsiniz.

Sizi anlamakta o kadar güçlük çekiyorum ki!

Hadi toplumu önemsemiyor, kendinizi hiçe sayıyor, yakınlarınızı es geçiyor, ailelerinizi gale almıyorsunuz... Hadi kıskançlık ve esirgeme duygunuzu da kaybettiniz... Peki vicdanlarınıza döndüğünüzde içinizde bir sızı hissetmiyor musunuz? Sahi kendinize hiç mi saygınız yok sizin? Tamam... Laik seküler din dışı hayatları kendilerine yaşam tarzı olarak benimseyenlerin sürekli halde savunma mekanizmaları ürettiklerini görüyoruz. Peki dışarıdan bakıldığında, başörtü takmış tesettürü var (Mış) gibi görünen bu kızlarımıza ne demeli?

Lütfen kendinize uzaktan bir bakınız... Kusura bakmayın ama bu davranışınızla ve bu halinizle laik ve seküler mahalleye daha çok yakışıyorsunuz. Büyük ihtimalle de iman şuur ve bilinç sorunu yaşıyorsunuz. Eğer öyle olmasaydı hayatınıza çeki düzen verir hal ve hareketlerinizi Allah'ın rızasına uydurmaya çalışırdınız. İslam toplumu içinde bilgili, bilinçli, edepli tavır takınır ve karşı cinsle ilişkilerinizde belli bir uslup ve seviye farkı gözetirdiniz. Ama maalesef sizler bu kadar çarpık ilişkiler içinde ne İslami değerlerden ne de insani sorumluluklardan nasibinizi almış olduğunuzu iddia edemezsiniz. Çünkü kişi iddia sahibi ise, bunu ispat etmesi önce hal ve yaşam tarzı ile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi