Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

ODTÜ-MEDTU

ODTÜ-MEDTU

Bilenler, yani ODTܒlüler, “MEDTU”ya hemen itiraz edecekler. “METU, METU” diye düzeltecekler. Yani, Middle East Technical University…


ABD’nin telkini ile Ortadoğu ülkelerine elverişli eleman yetiştirmek maksadıyla kurulan bu üniversite, önce TBMM bahçesinde icrayı sanata başladı. Barakada öğretimden sonra geniş araziler verilerek koca bir üniversite kuruldu.

Bu imtiyazlı üniversite, Amerikan patentli, İngiliz dilli bir üniversite… İşe bakın ki, 1970’lerde Amerikan aleyhdarlığının karargâhı…

Komünizan eğilimli talebeler, Amerika’dan gelen öğretim üyeleri…

Amerika düşmanı olarak ABD’ye hizmet mümkün mü?

İmkânsız değil… 1970’lerdeki birçok sol hareketi İngiltere’nin, ABD’nin kontrol ettiği sır değil. ODTܒye de yakışır hani!

Rektörün arabasını yakmalar, farklı görüşteki öğrencileri hedef almalar… Kan ve ateş… O zaman üniversitelere girilemiyor. Polis dışarıda bekliyor. Ancak askerin müdahalesi ile, 12 Mart’tan sonra ODTܒye girilip anarşist unsurlar temizlenebiliyor.

ODTÜ imajı böyle teşekkül etti.

ODTÜ son hadiselerle aslına rücû mu etti?

Çünkü ne zamandır ODTܒyü unutmuştuk. İlme irfana gark olmuştu adeta. Böyle ODTÜ mü olur? Yakışır mı yani! Afferin, protestocular! ODTܒnün kapitalist ilim merkezi olmadığını bir daha gösterdiniz!

Bir zamanlar rektörün arabasını yaktığınız gibi Başbakanın arabasını yakamadınız ama, epeyce gürültü kopardınız. Bu da az değil.

Başbakan da gelmiş hükümet kalabalığı ile, ODTÜ arazisinde göğe fırlatılacak uydunun serencamını izleyecek!

Uydu da neymiş! İlim senin neyine? Amerika varken, Türkiye’nin gökte ne işi var? İlim Amerika’da, fen Amerika’da Türkiye haddini bilsin! Yere bakmaya devam etsin!

Çok haklı yavrucağızlar. Zaten ulusalcı ve millici muhalefetimiz de öyle düşünüyor. Türkiye içişleriye boğuşsun, terör merör. Suriye’nin diktatörü bin yaşasın. Esed gideceğine Tayyip gitsin.

Muhalefetimiz, bilhassa CHP’miz pek hürriyet düşkünüdür. Masum talebeler, özgürlük için, başbakanı protesto etmişler. Başbakanı protesto eden tutuklanıyor! Olur mu öyle şey? Gazeteci kılıklı teröristlerin tutuklandığı gibi!

Gösteri özgürlüğü nereye kadar?

Şiddet ihtiva etmiyorsa, önü açık. Fikrini, gösteri yoluylu ifade edersin. Bunun yolu yordamı var. Kimsenin de böyle protestoya söyleyecek bir şeyi olmaz.

Peki mesele bu mu?

Yapmayın beyler! Kimi kandırıyorsunuz?

Terörist sol grupların hesabı başka, muhalefetin hesabı başka. Hani bir zamanlar Ermeni komitacılar Sultan Abdülhamid’e suikast düzenlemişti de, Tevfik Fikret nam gafil de şiirini yazmıştı.

“Attın amma vuramadın!”

Malumunuz, Sultan Hamid, Cuma selamlığından sonra arabasına gitmekte birkaç saniye gecikir. İşte o sırada bombalar patlar ve orada bulunan çok sayıda insan ölür.

Abdülhamid kurtulmuştur. Bu Tevfik Fikret’i rahatsız eder. Bilhassa o ölmelidir.

Ya Abdülhamid ölse idi?

Ermeni komitacıları emeline ulaşacak ve büyük bir kargaşa yaşanacaktı!

Olsun! Maksat hürriyet olsun!

CHP’nin kafası da bundan farklı değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi