Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

İnternette tanıştım ve evlendim

İnternette tanıştım ve evlendim

Genç bir bayan, eşiyle internet aracılığıyla tanışıp evlendiğini ve bu evliliğin kendisine büyük zarar getirdiğini şu sözleri ile ifade ediyor: " Onunla tanıştığımda bir boşluk içindeydim. Ailemden gizli, bir yıl internet üzerinden görüştük. Bana iltifat ediyor, vaatlerde bulunuyor ve değer verdiğini çok fazla hissettiriyordu. Karşımda sanki dünyanın en iyi insanı duruyordu. Ona çok bağlanmıştım, "bu adam beni anlar, eğer onunla evlenirsem mutlu olabilirim" diye düşündüm. Kendini tanıtırken, ilk sıraya merhametli oluşunu koyuyordu. Bir de bana çok fazla iltifat ediyor, gururumu okşuyordu. Birinci yılın sonunda onunla yüzyüze görüşmeye karar verdik ve ailemden gizli görüştük. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra da evlenmeye karar verdik. Yaşananları ailemle paylaştım ve onlardan yardım istedim. Annem ve babam karşı çıktılar. Aynı şekilde onun ailesi de bu evliliğe iyi bakmadılar. Ama biz birbirimizi sevdiğimize sanıyor ve ne olursa olsun evleniriz diyorduk. Annem "internetten eş mi bulunurmuş, bu bizim geleneklerimize aykırı" diyordu ben ise annemi geri kafalı olmakla suçluyordum. Onların karşıma alarak bu kişi ile evlendim. Evliliğim üç yıl sürdü. Yaşadığım sıkıntıları size anlatamam. Çok yoksulluk çektim ama bundan daha beteri eşim şiddet uyguluyordu. Evlendikten sonra anladım ki, bu kişi bana yansıttığının aksine merhametten hiç nasiplenmemişti. Çalışmıyordu, hakaretler yağdırıyor bana şiddet uyguluyordu. Aç kaldığım günler oldu. Ama aileme diyecek sözüm yoktu. O yüzden üç yıl sabrettim. Daha fazla dayanamadım ve bir gece evden kaçıp aileme sığındım. Şu an psikolojik yardım alıyorum...Ailemin de desteği ile bu olayı atlatmaya çalışıyorum. Gençler benim düştüğüm hataya düşmesinler, ailelerinin görüşlerine önem versinler çünkü biz duygularımızla onlar tecrübeleri ile hareket ediyorlar" ( K. E)

Sosyal paylaşım sitelerinde insanlar, muhatabının beklentilerine uygun kalıplara girerek onu etkilemeyi başarabiliyorlar. Ancak yaşanan tecrübeler gösteriyor ki, internet kanalıyla tanışan gençler, evlendikleri kişinin sanal alemde tanıştığı kişiyle hiç alakasının olmadığını görüyor ve evliliğe son veriyorlar.

Gençlerin evlilik öncesi tanışmalarında ve evlilikle ilgili kararlarında, ailenin ve yakın çevrenin desteği ve onayı önemlidir. Çünkü bir bayan ya da erkek evlenirken, sadece kendisine eş seçmiyor aynı zamanda çocuklarına büyük anne büyük baba hala teyze de seçiyor. Ayrıca büyük ebeveynler ile desteklenen evliliklerde huzur ve mutluluğu sağlamak daha kolay olur. Fakat bu gün gençlerimiz bu tür evlilikleri küçümsüyor, internet aracılığıyla ya da flört ederek seçtikleri kişilerle evleniyorlar. Ama bu evliliklerin büyük bir çoğunluğu hüsranla sona eriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi