Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Mumcu’yu da Laçiner’i de öldürmeyin!

Mumcu’yu da Laçiner’i de öldürmeyin!

 

Biliyorsunuz, daha birkaç gün önce Yeni Akit’e 3 bomba attılar..
 
 
Ardından Laçiner iki gazetenin adını vererek, başına bir iş gelirse bu gazetelerin sorumlu olacağını söyledi..
 
Evet birileri iş üzerinde yine.
 
Bu arada daha çarpıcı bir iddia atıldı ortaya.. Mumcu suikastı davası 10 gün içinde yeniden açılmazsa, 20 yıllık zamanaşımı süresi dolacağından dava düşecek..
 
Sadece Mumcu suikastı davası değil, Adnan Kahveci suikastının zamanaşımına uğraması için sadece 22 gün kaldı.. Eşref Bitlis suikastı için 34 gün, Özal suikastı için 58 gün..
 
Yani iki ay içinde 4 faili belli davanın düşmesi sözkonusu.
 
Bana kalırsa bu 4 davanın maktülleri, iki ay içinde eğer dava açılmazsa, bir hukuk cinayeti ile bir kez daha öldürülecekler..
 
Mumcu ailesi ya da CHP, eğer gerçekten Mumcu’nun manevi mirasına sahip çıkmak istiyorlarsa konuyu gündem dışı Meclis’e getirtebilirler..
 
Mumcu suikastı aydınlanırsa ben de, benim gibi düşünenler de aklanacak.. Mumcu davasının takipçisi olmak, aynı zamanda benim onur mücadelemdir, bu anlamda.. Biliyorsunuz, bu cinayeti işleyenler, kanlı bıçaklarını, bizim kapımızın önüne bırakıp kaçmak istemişlerdi.. Böylece ikinci bir cinayet daha işlemenin ötesinde, bir de karşı taraftan cinayet işleyerek,  düşünce farklılıklarından yola çıkarak toplumsal bir cinayetle suikast planlarını taçlandırmak istiyorlardı..
 
Aynı zamanda, kamu vicdanına yönelik bir suikast gerçekleşecek..
 
Onun için Meclis’e, hükümete, iktidar ve muhalefete, insan hakları, hukuk ve basın örgütlerine, barolara büyük görevler düşüyor..
 
Belki, farklı gibi gözüken bu davaların hepsi, tek bir iddianame kapsamında değerlendirilebilir. Tek bir dava ile bu süre kesilebilir. Basın bu konudaki uyarılarını sürdürüyor. En son bu haber rotahaber’in manşetindeydi!
 
Bana kalırsa zaten, bu cinayetlerin faillerinin hepsi aynı örgüt.
 
Cem Ersever’i de ekleyin buna. Cem Ersever’i öldürenin öldürülmesini de ekleyin..
Bu işin ucu, İncetahtacı’ya, Muhsin Yazıcıoğlu’na kadar uzanır.. Bahtiyar Aydın, Sıvas-Başbağlar ve daha bir sürü olay.. Belki 1993 yılı cinayetleri tek bir dosyada birleştirilebilir..
 
Belki bu suikasta kurban gidenlerin aileleri bir araya gelerek ortak bir girişim grubu oluşturabilir.. Eğer bu cinayetlerin üstü örtülecek olursa, yargı sanık durumuna düşer. Hepimiz bu durumdan sorumlu oluruz.. Adalet Bakanlığı’nın bu noktada harekete geçmesi gerek.
 
Nasıl Sıvas ve Başbağlar yeniden ele alınıyorsa, bu cinayetler konusunda da bir irade ortaya konabilir.. Tekrar söylüyorum, aslında o dönem cinayetleri, aynı merkezin işi.. Bunlar aynı senaryonun bir parçası..
 
Evet! Bir kişiye yapılan bir haksızlık, bütün bir topluma karşı  yöneltilmiş bir tehdittir..
Yeni Akit ve Laçiner’e yönelik saldırı ve tehditlerin kaynağına ulaşabilmek için 20 yıl öncesine gitmek gerekebilir.. Eğer bu davalar düşerse, tehditler artacak ve birileri işlediği cinayetin yanına kâr kaldığını görünce yeni hedeflere yönelecektir..
 
Yargı eğer görevini yapmazsa, “haksızlıklar karşısında susanlar” arasına katılacaktır.
Adalet mülkün temelidir..
 
Zalimlerin yargının elinden kaçmasına izin vermeyin, sonra gün gelir o bela sizi de bulur, o ateş sizi de yakar.
 
Ne denmiştir: Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste..
 
CHP, Mumcu cinayetinden yola çıkarak, gerçeğe ulaşırsa, belki o zaman avukatlığını üstlendiği çevrelerin gerçek yüzünü görür de vazgeçer tutumundan. Kılıçdaroğlu, kardeşinin inşaat bekçiliği üzerinden siyasi rant sağlayamaz..
 
Hatırlatayım, bazı basın mensupları, bu işi bir dürüstlük nişanesi gibi görürken, iş bitirici çevreler, beceriksizlik olarak gördü, dürüst insanlar, aile ve dost çevresi açısından vefasızlık olarak, esnaf, vatandaş ise iş bilmezlik, vasıfsızlık, tembellik olarak! Kendi kardeşine sahip çıkmayan biri nasıl memleket evlatlarının derdine derman olacak ki! Kelin ilacı olsa önce kendi başına çalar zira!
 
Hem zaten, Kılıçdaroğlu’nun cemaziyel evvelini de bilmiyor değiliz.. Bu işlerle CHP imaj tazeleyemez, eğer gerçekten ciddi bir iş yapmak istiyorlarsa Mumcu’ya sahip çıksınlar..
Eğer bu iş zamanaşımına uğratılırsa, bile bile ve göz göre göre, birileri, bu katillere yardım ve yataklık etmiş, katillerle işbirliği yapmış ve onları korumuş, cinayetin üzerini örtmüş olacaktır! 
 
Selâm ve dua ile..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi