Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bilinç duvarında asılı kalmak

Bilinç duvarında asılı kalmak

Terapi süreçlerindeki hedef, bilinçaltındaki zihinsel süreçler, bilinç yüzeyine çıkarılarak kişiye farkındalık kazandırmak ve bir değişim gerçekleştirmektir. Bilinçaltı dev bir deniz gibi, binlerce fotoğrafı, bireysel ve müşterek yaşanmışlıkları, envai çeşit düşünce kalıplarını ve inançları barındırır. Hayat boyu süregelen bütün eğitim süreçlerindeki amaç büyük fotoğrafı hayatın dışına çekmek ve insana farkındalık kazandırarak daha kaliteli yaşamasını sağlamaktır… Farkındalık tesirli bir yürüyüştür ve bir anlık bir farkındalık, hayatınızda çok büyük değişimlere neden olabilir.

Farkına varmak, uykudan uyanmak gibi bir şey… Bizler bilinç düzeyinde çoğu zaman uyuyoruz. Peygamberlerin ve onun kutlu takipçilerinin yaptığı çalışmalar, insanı uyandırmak yani bilinçlendirmek içindir. Biranda neler olup bitiyor… Biranlık bir uyanıklık..! Yıllardır uyumuşçasına irkilmek, yeniden hayata başlamak gibi bir şey..!

Uyandığınızda yolun sonunu görür ve sonsuzluğa doğru yürüdüğünüzü fark edersiniz. Zihninizde ilk beliren şey ise pişmanlıktır. Çünkü böyle durumlarda gafletin size neler kaybettirdiğini fark edersiniz.

Farkında olmak, fark etmek bir yerde, kişinin kendisini tanıması ve sorumluluklarının farkına varmasıdır…İnsan bilinç duvarında uyuduğunda bütün bunları unutuyor ve hayat hiç geçmeyecekmiş, ömür hiç bitmeyecekmiş, ölüm hiç gelmeyecekmiş gibi yaşıyor.

Bir arkadaşım, “nasıl olsa bir gün kılarım daha yaşım çok genç diyerek namazları ertelemiştim, bir gün eve anket çalışması yapan bir genç geldi. Kapıdan bana yaşımı sordu… 45 dedim ve içimde garip bir duygu uyandı, 45 yaşına gelmiştim, yaşlanıyordum ve hâlâ namaz kılmıyordum… Allahım ya yarın ölürsem ne olacak dedim ve hemen o gün namaza başladım…” demişti. Bu gecikmiş de olsa bir farkındalıktır… Allah bizleri düşünmeye aklımızı kullanmaya teşvik ederek bu uyanıklığı bu dinamizmi korumamızı istiyor.

Ölüm ve dünyadan kopmak, hayatın geçici olduğunu fark etmek..! Bu yüzden mi acı gelir bize ölüm...? Bilmem neden bu karmaşık kavşaklarda yürürken, içime büyük bir umut doğuyor…Umut ne kadar da güzel bir şey… Allahım! bu gidişin, bu kopuşun ardında ahiret ve cennet var, sen varsın..! Bütün bunlar içimi bunaltan bu yoğun karamsarlığı silip götürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi