Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bundan sonra

Bundan sonra

Bugün itibarı ile, Ergenekon davasının ardından AK Parti'nin kapatılması davası da başlamış olacak.
Aslında Ergenekon davası resmen başlamış olsa da, duruşmalar için Ramazan sonrasını beklememiz gerekecek.
AK Parti kapatma davası ise önümüzdeki günlerde sonuçlanacak..
Ve tabiî hemen ardından Askeri Şûra toplantısı ile ilgili tartışmalar gündeme oturacak.
Bana kalırsa Ekim'e kadar Ergenekon konusu gündemde kalacak.. önce iddianame, ardından mahkemeye sunulan belgelerdeki bilgiler, bu arada Sarıkız ve Ayışığı, MİT Raporu ile ilgili ek iddianame, bu süreçte ortaya çıkacak yeni bilgi, belge ve tanıklarla bu iş daha epeyce dallanıp budaklanacak..
İddiaya göre Apo da Ergenekon davasında tanık olarak dinlenmek istiyor. Bana göre dinlenmesi gerek.. Söyleyecek sözleri olduğu muhakkak..
Belki Apo söyleyeceği şeyleri, tanıklığının dinlenmesi yönündeki talebinin kabulü için yazılı olarak Mahkeme başkanlığına iletmesi söz konusu olabilir.. O kadarı bile ciddi tartışma konusu olacaktır..
Demirel ve Sezer de dinlenmelidir.. Sezer, ADD'ye örtülü ödenekten para aktardığına ve ADD yöneticileri dinlemeye alındığına göre, Sezer'in de izlemeye takılmış olması muhtemel.
Sezer deyince takipteki bazı kişilerin Sezer ve Demirel hakkındaki sözleri, ya da birbirleri hakkında ettikleri laflar da örgüt içinde tartışma konusu olacaktır..
Bu işin asker ve CHP kanadı ile ilgili önümüzdeki günlerde yeni, ilginç iddialar gündeme gelirse şaşmamak gerek.
Muhtemelen Ergenekoncular, bu arada başkaları ile ilgili bilgi, belge ve iddialarını bir şekilde basına sızdırarak birilerinden intikam alma yolunu seçebilir..
Bu arada üzmez davasının da bu zamana denk gelmesi oldukça ilginç.. İddianame açıklandı. Dava Bursa Ağır Ceza'da görülecek. İlk duruşmada üzmez'in ne diyeceği önemli. O bir komplo iddiasından söz ediyor.. Değilse elbette herkes yaptığı yanlışın faturasını ödemeli. Yok gerçekten bir iftira ile karşı karşıya ise, o zaman da hem üzmez'e bu haksızlığı yapanlar, hem bir aileyi rencide edenler, hem de bu olaydan yola çıkarak Müslümanları karalamaya çalışanların bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamalı.. üzmez inşallah bizi üzmez!
Ergenekon davasını uzun bulanlar, üzmez hakkındaki sıradan ve tek sanıklı bir davada 3 aylık süreyi de düşünmeliler ve 80'ine yaklaşmış yaşlı bir yazarın tutukluluk halini de. Hani kaçması ya da delilleri karartması da söz konusu değil..
Her şeyin birbirine karıştığı tam da böyle bir zamanda Mirac'ı idrak edeceğiz.. Yarın Mirac Kandili.. Şimdiden kandilinizi tebrik ediyorum. İsra, Kudüs, Mescid-i Aksa, Namaz.. Göğe açılan bir kapı.. Gökten gelen bir haber. Gökten dönen bir elçi. Karanlıkları aydınlatan bir nur doğacak üstümüze..
Bir ay sonra Ramazan. Zaten üç aylardayız. Ramazan'ın sonuna doğru, içinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece..
Yazın, siyasetin ve ekonominin, bölgenin, zamanın en sıcak zamanında sanki bir bahar esintisi gibi değil mi bu durum..
Bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde Allah (c.c.) hayır murat etmiş olabilir.. Biz bilmeyiz, Allah (c.c.) bilir.. Allah (c.c.) dilerse, inkarcıları bile kendi dinine hizmet ettirir..
Aslında keşke Erbakan, Korkut özal, Tansu çiller, Muhsin Yazıcıoğlu, Merak Akşener, Mehmet Ağar, Bucak filan da gidip gönüllü olarak ifade verip, tanıklık yapsalar.
Ya da mahkeme bunları çağırıp, konu ile ilgili bildikleri olup olmadığını sorsa.. Geçen gün yazdım, Genelkurmay Başkanları, İstihbarat şefleri vs.
Bana göre bilmemeleri mümkün değil.. Bilmiyorlarsa orada ne işleri vardı..
Bana göre Askeri şûradan hemen sonra, askerler kendi içlerinde ciddi bir mıntıka temizliği başlatacaklar..
Meclis'in de bu anlamda üzerine düşeni yapması gerek, çankaya'nın da Hükümet'in de.
özellikle Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık denetleme kurulu ve teftiş grubları bu anlamda devreye sokulabilir.. En az TSK kadar bürokraside de, siyasetde de, iş ve media dünyasında da ciddi ve kapsamlı bir mıntıka temizliği gerekli.
Mafia, uyuşturucu, silah ve özellikle petrol kaçakçılığı konusunda mutlaka bir şeyler yapmak gerek..
Yoksa tek başına yargı ve tek bir Ergenekon davası ile bu iş halledilmiş olmaz.
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.. Gün doğmadan neler doğar.. Bazı şeylerin akîbetini yaşayarak öğreneceğiz.
Biz tarihin tanıklarıyız. Her şey biz yaşarken oluyor.. Ve bu süreçte kim ne yapıyor ve nerede duruyorsa, onun hesabını verecek.
Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi