İsmail Müftüoğlu

İsmail Müftüoğlu

Asalakları tanıyalım

Asalakları tanıyalım

Başkalarını insafsızca sömüren, zahmetsiz başkalarının emeğinden istifade eden asalaklar, hemen hemen her meslekte vardır. Bunların şahsiyeti tam teşekkül etmediği için, az zahmetle çok kazanırlar. Bulundukları ortamı sömürmenin envai yolunu bilirler.
Menfaatleri gereği müspet-menfi her olay karşısında eğilirler, tabasbusta onları geçebilecek bir varlık düşünülemez. Menfaati gereği sever, menfaatine dokunulduğu zaman da, ebeveynine dahi düşman kesilmekten geri durmazlar. Küfr-ü nimet onların en bariz karakteridir.

Bu nevi asalaklar bürokraside mevki kapmak için, siyasette bakan olmak için, gazetelerde köşe yazarı olabilmek için bukalemun gibi her renge girmekten çekinmezler. Yüzlerine tükürülse, yağmur yağıyor anlayışına sahiptirler.

Bilhassa basınımızda bunların örnekleri çoktur. Bunlar, milletin derdi ile hiç ilgilenmez, sadece ve sadece milletin imkanlarını nasıl söğüşleyeceklerinin hesabını yaparlar. Köşe yazılarında patronlarına, amirlerine hoş görünmek, bir başka ifade ile yaltaklanmak için, iftiralarla dolu yazıları yazmaktan da utanmazlar.

Hadiseleri çarpık ve sakat fikirlerine göre yönlendirirler ve bu küstahlığı yaparken de, suret-i haktan görünürler. Bu asalakların tamamı, milli ve manevi değerlere karşı duyarsız, hatta düşmanca davranırlar. Bunlar, her dönemin adamıdırlar. Sol iktidarda solcu, sağ iktidarlarda da sağcı görünme küçüklüğü içinde tepinip, dururlar. çünkü bu asalaklarda vakar henüz teşekkül etmemiştir. Bu asalaklar hasta ruhludurlar. Düşündükleri tek şey maddiyattır.

Bazı gazetelerin köşe yazarları, asalaklıklarından iftihar eder, şahsiyet ezikliklerini ise muhataplarını dinlemeden, sağa sola saldırmakla kamufle etmeye çalışırlar. Millet de bunların iç yüzünü bilmediği için, bu asalakların yazdıklarına itibar eder ve bunların şımarmasına yardımcı olur. Bunların yazdıkları köşe yazılarında derinlik bulmak mümkün değildir. Zira, bu asalakların çok büyük bir bölümü, kültür yoksunudur. Ama, yalan ve iftirada son derece başarılıdırlar.

Bu asalakları, millet olarak, çok iyi tanımalıyız. Haber sunucusu olanlarından tutun, gazetelerde haber yapanlara, köşelerinden ahkam kesenlere kadar. Her akşam onların yanlı haber sunuşları ve her gün köşe yazılarındaki kifayetsiz kalem oynatmaları ile, çoğu evimizde misafirdirler. Bu asalakların bir bölümü, ailece asalaktır. Kimi hem gazetelerde, hem de TV ekranlarında. İşleri, doğruları nakletmek değildir. Kendilerince itibar elde etmek için, belden aşağı vurmayı meslek haline getirmişlerdir.

Bu asalaklar, hayatları boyunca din düşmanlığı yapmakla övünürler. Bunlardan bazıları dindarların kontrolünde bulunan gazete ve TV’lerde en yüksek ücreti almakta ve aldıkları ücretin karşılığını da dine, imana, milli değerlere hakaret ederek ödemektedirler. Bu asalakların çalıştığı gazetelerin büyük bir bölümünde çırılçıplak kadın resimleri sürmanşettir. üryan kadın pozlarını millete servisten asla utanmazlar. Ama, başörtülü birini gördükleri zaman da, kinlerini kusmaktan ve akla hayale sığmaz neşriyatı yapmaktan da çekinmezler.

Bu asalakları TV’lerinizde ve gazetelerinizde beslemekten vazgeçiniz. Bunlar, bir an için maddi fayda sağlasa bile -ki sağlayamaz– manevi çok büyük sorumluluk tevdi eder. çünkü, bu asalaklar müraidir. Bugün sizin dostunuz, yarın düşmanınızdır.

Bugünkü hükümetin kontrolünde bulunan TV ve gazetelerde de, bunlara geniş çapta yer verilmektedir. Bu sayede, bunların millete küfretmelerine zemin hazırlanmaktadır. Bunlardan uzak durmak, hem milli ve hem de manevi bir mükellefiyettir. Bunların münafıklığı ortadadır. Bunlar, haksızın dostu, haklının ise amansız düşmanıdırlar.

Bu asalakların bazıları, her dönemin kâzip şöhretidirler. Fırsat buldukları an, akrep misali sokmaktan geri durmazlar. Zira bunların cibilliyetleri bozuktur. Bunların çoğu ya avdeti, ya dönmedir. Bu asalaklar asla milliyetçi veya muhafazakar değildir, İslâmla zaten hiç alakaları yoktur.

Bunlar, bazı boyalı basının ve bazı sözüm ona sağcı TV’lerin şımarttığı kişilerdir. Kanun, nizam dinlemezler. Basın ahlak yasasına da uymazlar. Bu asalakların yalan haberlerine karşı ilgililer de, her nedense son derece sağırdır.

Bu asalaklar vatan, millet, sakarya üzerinden vatansızlık yaparlar. Sabahtan akşama kadar haksız haber üretirler. Radikal davranır gibi görünürler, aslında yalancıdırlar. çünkü, bunlar asalaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Müftüoğlu Arşivi