Engin Ardıç

Engin Ardıç

Uçalım uçuralım

Uçalım uçuralım

Cumhurbaşkanıyla başbakan bir evde buluşup beş saat kadar görüşmüşler...
Aydın Bey ile "küçük Aydın'ın" yani Zafer Bey'in gazeteleri ve de gazetecileri kıyametleri koparıyorlar... Bu olay şaşkınlık yaratmış.
çok ayıp. Hiç koskoca cumhurbaşkanı, bir başbakanla görüşür mü? Alt tarafı başbakan... Kim oluyor bu adam? O koltuğa terfi etti de mi geldi? Alt tarafı cahil halk torba torba kömür aldı da seçti.
"Belki de çimdik mantı yemişlerdir" diye bir laf çıktı, o daha da ayıp. Hatırlanacağı üzere, Atatürk mantı yemezdi, daha ziyade kurufasulya ve pilav tercih ederdi.
Sen sarmısaklı mantıyı üstünde pul biberiyle tereyağıyla kaşık kaşık bir güzel gövdeye indir, sonra da koksun... Yakışıyor mu? Devletin zirvesini kokutmaya ne hakkınız var? Yiyecekseniz "mantarlı fileminyon" gibi alafranga şeyler yiyin bari... Biri Kayserili, öteki Kasımpaşalı... Bari Misak-ı Milli sınırları dışında kalmış bir yerde doğsaydınız, tercihan Avrupa kıtasında... Ya da Malatyalı olsaydınız da kayısı yeseydiniz, kimse ağzını açamazdı! Leblebi de uyar ama bunun sarı leblebi mi yoksa sakız leblebisi mi olması gerektiği konusunda ulema arasında ihtilaf vardır, henüz açıklığa kavuşturulamamış bir meseledir.
Bu görüşmeyi niçin köşkte yapmamışlar da "cumhurbaşkanının eniştesinin" evinde yapmışlar?
Bilindiği gibi, Atatürk ile İnönü gizli görüşmelerini Ulus Meydanı'nda heykelin dibinde gerçekleştirirlerdi. O tarihte Kuğulu Park henüz icat edilmediğinden, oraya gidemediler. Kızılay'da Piknik'e takılmak da ne yazık ki henüz mümkün değildi.
Ayrıca "gizli görüşme" de ne demek canım, devletin zirvesinde gizlilik mi olurmuş? Hani nerede kaldı şeffaflık? Utanmadan bu ülkenin gizli servisi bile var, açın kapılarını halka!
Bakınız, 2003 tarihli bir MİT raporunda "Ergenekoncu" olarak adı geçen Deniz Baykal bile, "bir cumhurbaşkanı gizli görüşmez" demiş, ondan iyi mi bileceksiniz? İktidar ne yapacağını niçin muhalefete sormuyor, onun uygun göreceği şekilde davranmıyor?
Hem "enişte" de ne demek? Atatürk'ün eniştesi mi vardı? çankaya Köşkü'nde oturanın öyle enişte, bacanak, kayınço, elti, dünür, görümce, emmioğlu falan gibi "banal" akrabaları olmayacak. Manevi kızı olabilir. (İşin matrağı, Atatürk'ün gerçekten de bir eniştesi olmuştur, kız kardeşi Makbule Atadan'ın kocası Mecdi Boysan!)
Mecdi Bey'in mantı sevip sevmediğini, Makbule Hanım'ın ağabeyine ve eşine ne pişirdiğini bilemiyoruz, tarihçiler yazmıyorlar.
Acaba AKP'nin kapatılması meselesini mi görüşmüşler? Buna ne hakları varmış? Cumhurbaşkanı bu durumda tarafsızlığını yitirirmiş.
öyle ya, bir cumhurbaşkanı, iktidar partisi kapatılıp hükümet de istifa ederse ne olur, ne yaparım sorusunu sormayacak, bunu başbakanıyla tartışmayacak. Bu endişeyi bürokrasiye bırakacak. Cumhurbaşkanının ne önemi var, "memleketin gerçek sahipleri" çeksinler tasasını... üstelik cumhurbaşkanı AKP kökenli... Taraflı... Belki bilmezsiniz, tarafsız cumhurbaşkanları Atatürk ve sonra da İnönü dönemlerinde CHP'nin başında Abüzittin Zırtıloğlu adında bir politikacı bulunmaktaydı... Tarihçiler yazmadılarsa onların sorunudur.
Buluştukları semtin adı da kelek... çukurambar! İnsan şöyle Emek'te falan buluşur da olaya sosyal içerik katar... Ya da temiz hava şehri Oran'da, çevreci olsun...
Büyük Aydın'ın ve Küçük Aydın'ın adamları iyice uçmuşlar, "her ikisi de istifa etmeli" diyorlar...
Fırçayı da yiyecekler şimdi, Bekir nasıl yemişti geçen gün de "beni sansür ettiler" diye ağlamıştı... Tam da "İddaa" işi bağlanmak üzereyken istifanın sırası mı yahu? Ne karıştırıyorsunuz böyle şeyleri? Ondan sonra hadi işin yoksa zayıf bir koalisyon kurdur da iş bitireceğim diye uğraş dur!.. Patrona "müşkülat" çıkarmayınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi