M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İslami Erkek Kıyafeti Serpuş, Tesettür…

İslami Erkek Kıyafeti Serpuş, Tesettür…

MEDRESE ve tarikat hizmetleriyle meşgul olan muhterem bir topluluk içinde bulundum. Oradaki herkes namaz kılan, hanımlarını tesettüre sokan, dinini diyanetini bilen kimselerdi. Salon dolmuştu. Dışarıya hoparlör ve ekranlar konulmuştu. Ön sırada oturan muhterem şeyh efendinin başında sarık vardı, birkaç kişide de takke. Diğer cemaatin başları açıktı.

Erkek Müslümanların başlarının örtülü olması şeair-i İslamiyedendir.

Osmanlı Devleti zamanında bir Müslümanın başı açık olması düşünülemezdi. Kütüphanemde eski okul kitapları var. Resimlerde, okulun bahçesinde beden eğitimi hareketleri yapan küçük çocukların bile fesli oldukları görülüyor.

Müslümanların baş açık gezmeleri, hele baş açık namaz kılmaları çok kötü bir bidat, sünnete ve edebe aykırılıktır.

CHP diktatörlüğü zamanında camiden çıkarken başındaki takkeyi cebine koymayı unutan Müslümanlar tutuklanırmış.

Şimdi elhamdülillah az buçuk hürriyet geldi, kadın tesettürü konusunda iyi kötü bir gelişme var ama erkek Müslümanların hali yürekler acısı.

Şu halimize bakınız. Avrupa ceketi, Avrupa pantolonu, Avrupa kostümü, Frenk gömleği, kravat, iskarpin… Soğuk günlerde palto, pardösü… İç çamaşırı olarak atlet, külot… Maşaallah hiçbir yerli ve milli giysimiz yok. İliklerimize kadar Frenkleşmişiz.

Dindar Yahudiler başlarına kippa denilen Yahudi takkeleri geçiriyor. Biz Müslümanlar kış aylarında güzel kalpaklar, serpuşlar geçirsek başımıza fena mı olur?

Kravattan kurtulmak için yakasız gömlek modası çıkartsak fena mı olur?

Eski İstanbulinlere benzeyen elbiselerimiz olsa fena mı olur?

Bendeniz realist bir vatandaşım, on altıncı veya on yedinci asırdaki bostancı veya yeniçeri kıyafetine bürünelim demiyorum, lakin kılık kıyafette şahsiyet istiyorum, İslam kültür ve sanatından esintiler arzuluyorum. Kadın tesettürü konusunda birtakım dünyaperestler tesettürün cılkını çıkarttılar. Sokaklarda, meydanlarda başları örtülü açık kadınlar dolaşıyor. Aman ya Rabbi, ne acayip tesettür kıyafetleri. Rengarenk, alaca bulaca, düttürü Leyla.

Şeytanî tesettür sektöründe milyar dolarlar dönüyormuş. Yarın Mahkeme-i Kübra’da bunların hesabını nasıl verecekler?

Dostlarımdan Mehmet Çetinkaya Bey Özbekistan’dan iplik getirtiyor, İstanbul’da tabiî boyalarla boyatıyor, bunları Ermenistan’a gönderip Selçuklu ve Beylik motifleriyle takkeler yaptırıyor ve Amerika’ya ihraç ediyor. Türkiye Müslümanlarının haberi bile yok. Bizim sofu Müslümanın cep telefonu 2500 lira, cebindeki takke Çin işi zevksiz bir serpuş. 2500 liralık cep telefonu-bilgisayarı olan bir Müslümanın gayet sanatlı ve güzel bir namaz takkesi olması gerekmez mi? Bu zatın yine üç liralık bir takkesi var, musalli Müslümanların yüzde 90’ının hiç takkesi yok.

Şimdiye kadar Müslüman hanımların tesettür, Müslüman erkeklerin kılık kıyafet ve serpuşu konusunda yazdığım yazıları bir araya getirsem kitap olur. Maalesef biz Türkiye Müslümanları kılık kıyafet tesettür konusunda çok kötü durumdayız.

Şu hususu da beyan etmek isterim: Bazı kardeşlerimiz esnaf ve halk tabakasından olmalarına rağmen ulema sarığı sarıyor; bu konuda da bir disiplin sağlamamız gerekir.

Çarşaflı, bol mantolu, uçları omuzları ve göğüsleri kapatan cilbaplı Müslüman hanımefendileri tebrik ediyorum.

Şer’î tesettüre aykırı şeytanî tesettür kıyafetleriyle gezen hanımları ve kızları uyarıyorum.

Namaz kılan her Müslümanın cebinde güzel bir namaz takkesi bulunmasını teşvik ve temenni ediyorum.

Türkiyemizde Müslüman erkek kıyafet ve serpuşları konusunda hizmet verecek gayri ticari sanat merkezleri ve enstitüleri açılmasının zaruri olduğunu beyan ediyorum.

Bilhassa soğuk mevsimlerde milli kimlik ve kültüre bağlı Müslüman erkeklerin çok sanatlı, çok zarif serpuşlar taşımalarını istiyorum.

Öyle güzel serpuşlar ki gören turistler ve yabancılar hayran kalsınlar ve onlar da edinip başlarına geçirsinler.

Tesettür kıyafetlerinin para hırsına, köşeyi dönmeye, vurgun vurmaya alet edilmesini protesto ediyorum.

Şer’î tesettüre bürünenleri tebrik ediyorum.

Şeytanî tesettürü takbih ediyorum=kötülüyorum.

Sürç-i lisan ettimse affola.

 

(İkinci yazı)

Kısa ve Vurucu Gerçekler

*TÜRKİYE ile İsrail arasındaki kriz yüzeydedir, onda birdir. Onda dokuz işbirliği vardır. Dışa, görünen sahneye bakarak aldanmayınız. Kulisleri, derinlikleri görmeye, anlamaya çalışınız.

***

*MÜSLÜMAN bir ülke ve toplum ancak Allahın rızasına uygun bir yolda giderse sağlam şekilde kalkınabilir. Allaha, Kur’ana, Sünnete, İslama, Şeriata aykırı şekilde günahlar, isyanlar ve haramlar içinde olan kalkınma keramet değil, istidractır ve sonu azabtır.

***

*Ribanın yetmiş çeşidi vardır ve en hafifi anasıyla zina etmek gibi çirkindir, günahtır.

***

*Müslüman bir ülkede zina suç olmaktan çıkartılmışsa ve dindar halk bunu yasal sınırlar içinde protesto etmiyorsa o ülkenin geleceğinden korkulur.

***

*Beş vakit namaz dinin direğidir. Müslüman bir toplum günlük namazları yüzde doksan terk etmişse dinini yıkmış olur.

***

*Başını örtmüş, alaca bulaca renkli giysilere bürünmüş ve erkeklerin dikkatlerini açık kadınlardan daha fazla üzerine çeken bir kadın gerçek tesettürlü bir İslam kadını değildir. O başı örtülü bir açıktır.

***

*Nafile namazlarını, nafile oruçlarını, nafile sadakalarını göstere göstere kılan, tutan, veren, bunlardan nefsine pay çıkartan bir kimse münafıktır.

***

*En çirkin, en iğrenç, en menfur ticaret ve bezirganlık din ve mukaddesat sömürüsüdür.

***

*Din ve dünya tamamen ayrıdır, din dünya işlerine karışamaz diyen bir kimse Müslüman değildir.

***

*Müslümanları aldatan onlardan değildir.

***

*Bir ülkede Ehl-i Sünnet Müslümanları çoğunluktaysa ve egemen azınlıklar tarafından ezilip sömürülüyorlarsa kabahat sömürenlerde değil, sömürülenlerdedir.

***

*En zeki, en vasıflı, en başarılı çocuklarını subay, öğretmen ve din hizmetlisi yapmayan Müslüman bir toplum esaretten ve zilletten kurtulamaz.

***

*Türkiye Müslümanları, sabah namazlarında camileri en az cumalardaki gibi dolduramazsa aziz ve hür olamaz.

***

*Başlarındaki arı beyi (kraliçe) ölen bir arı oğulu ne olur? Dağılır gider. Başlarında, kendisine biat ve itaat edilen bir İmam-ı Kebir bulunmayan Müslümanlar da zillet, esaret ve tefrika içinde yaşamaya mahkumdur.

***

*Dinde reformcular ve modernistler, dış ve harbî düşmanlardan daha fazla zarar verir, tahrip eder.

***

*Hiç durmadan ben ben ben diyenlerden korkunuz.

***

*Çocuklarını, genç nesilleri iyi ve vasıflı dindarlar olarak yetiştiremeyen Müslüman bir toplum selamete çıkamaz.

***

*Kâfirleri dost ve veli edinen Müslümanlar Allaha ve Resulüne karşı gelmiş olur.

***

*Peygamberlerden sonra insanların en hayırlı olan Ebû Bekir Sıddîk zekat vermeyenlerle savaşmıştı. Zekat vermeyenler, zekatları Kur’ana Sünnete Şeriata aykırı olarak toplayanlar büyük bir isyan ve tuğyan içindedir.

***

*AIlaha isyan konusunda kullara itaat yoktur.

***

*Gerçek şeyh ve mürşid hidayet rehberidir, ona tabi olan, onun öğütlerini tutan inşaallah kurtulur. Sahte şeyh dalâlete=sapıklığa götürür.

***

*Sekülerleşen, dünyevileşen Müslüman dinini ve ebedî saadetini yitirir.

***

*İsraf büyük bir günahtır, büyük bir beyinsizlik ve azgınlıktır.

*Kanaat en büyük zenginliktir.

***

*Veyl, biatsizlere!

***

*Hüsn-i hâtime konusunda gafil olanlar ne büyük bir gaflet içindedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi