Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İsrail nereye!

İsrail nereye!

İsrail kuşatılmışlık hissinden kurtulmak için Çin’e gitti. Yakında Rusya’ya giderse şaşmamak gerek.. Hindistan’a, ABD ve Avrupa, Latin Amerika ülkeleri, bazı Afrika ülkeleri.. Yalnızlığını gidermek istiyor.. Varolma konusunda derin bir kaygıya kapıldılar. Saygınlıklarını kaybettiler..

Mesela Netenyahu bir de Özbekistan’a giderse şaşmamak gerek..
Bu daha fazla kazanmak için çıkılan bir yolculuk değil, daha fazla kaybetmemek için çıkılan bir yolculuk..

İsrail neden Türkiye’den özür dilemeye yanaştı ise, onun için Çin’in kapısını çaldı..
Çin’in İsrail’e değil, İsrail’in Çin’e ihtiyacı var.. İsrail pazar olarak Çin için bir anlam ifade etmiyor.. İsrail dostlarının çoğu zaten Çin’de iş yapıyor.. Çin’in İsrail’e değil, İsrail’in Çin’e ihtiyacı var.. Yani Yahudi lobisi İsrail için lobi yapıyor..

Netenyahu’nun yaptığı “dostlar alışverişte görsün” kabilinden bir iş.. Kendi seçmenine, halkına mesaj veriyor.. İşgal topraklarına hapsedilmiş ülke görüntüsünden sıkılmış gibiler..
Askeri törenle karşılanıyor.. Artık Çin’in desteğine muhtaç, onun himayesine ihtiyaç duyan bir İsrail var.. Tepeden bakan değil, elini tutacak bir el arayan bir İsrail..
İsrail nereye giderse gitsin, halk İsrail diyince Filistin’i hatırlayacak. Suriye’yi, Gazze’yi, Mavi Marmara’yı. İsrailli yetkililer ve politikacılar ne derse desinler halk internete bakacak ve bu işin sonunda kazançlı çıkan İsrail olmayacak..

İsrail yöneticileri konuşursa da kaybedecek, susarsa da.. Durursa da kaybedecek, koşarsa da. Şimdi artık daha çok kazanma zamanı değil onun için daha az kaybetme zamanı.. İsrail’in konuşulduğu her yerde Müslümanların sesi daha yüksek çıkacaktır.. İsrail rüzgârı İslam ateşini yükseltecektir sadece.. İslam dayanışmasını güçlendirecektir..
Netenyahu’nun hali, Esed’e, bizim CHP’nin haline benziyor. İkircikli bir duruma düşmüş durumda, ne yaparsa yapsın kaybedecek..

İsrail boşalıyor biliyor musunuz. Pılını pırtısını toplayan daha güvenli ülkelere gidiyor.. İsrail’de kendisi için bir gelecek görmüyor.. Bu gidişle İsrail, sadece Falaşalar ve Rusya’dan, Balkanlar’dan “Yahudiyim” diye gelen, Yahudilikleri kendilerinden menkul adamlara kalacak! Bir de Siyonistlere! İsrail’de uyuşturucu, fuhuş, kumar almış başına gidiyor..

Dinsizlik cereyanı da İsrailli dindarların en büyük endişesi. Aile çökmüş durumda..
Liberaller, solcular bu gidişten rahatsız. Rabbiler zaten başından beri İsrail’in varlığına karşı.. Geriye bir avuç ırkçı, militan adam kalıyor. MOSSAD var işte, birtakım fanatik örgütler ve bir de derin İsrail.. Ne ileri gidebiliyorlar, ne de geri. Sıkışıp kaldılar..
Kudüs, Mescid-i Aksa konusunda her şey bıçak sırtında.. Her an her şey olabilir… Mısır, Gazze derken bütün sınırların İhvan’ın kontrolü altına girmesi, Filistin topraklarını İsrailliler için açık cezaevine çevirdi..

İsrail’de şimdi Suriye korkusu var: Ya Suriye de İhvan’ın kontrolüne geçerse.. Onun için Suriye’deki krizin derinleşmesini, uluslararası sistemin Yugoslavya sonrası bölgede oluşturduğu vesayet rejimine benzer bir rejim oluşturması..
Onun için ne lazımsa yapacak.. Gün gelecek Reyhanlı’da olduğu gibi trajediler yaşanacak, gün gelecek kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını tartışacağız. Gün gelecek Sahabi mezarlarına saldırılacak.. Hizbullah işin içinde zaten, İran daha çok bölgeye çekilmeye çalışılacak. Bölgede Hıristiyan, Nuseyri, Sünni, Şii, Sufi, Selefi, kavgası çıkarmak için ne lazımsa yapacak..
Haziran oratalarında İran’da seçim bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı için yüzlerce aday adayı var. Bakalım kaç aday veto edilecek, seçime kimler katılacak ve kim kazanacak..
Önceki gün İsrail’in kuruluş yıldönümü idi.. Bu arada Mavi Marmara ile ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Mavi Marmara mağdurlarının avukatlarından Av. Dr. Ramazan Arıtürk ve Av. Cihat Gökdemir, Komor Birliği devleti adına almış oldukları yetkiyle önceki gün TSİ. 11.00’da uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuru yaptılar ve bu İsrailli yetkililer adına dava açtılar. Yine Erdoğan’ın da ABD ziyaretini not edelim..
Önümüzdeki günler çok daha önemli gelişmelere sahne olacak gibi gözüküyor. Mesela Mısır İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesebilir..

Bu arada bir İran-İsrail gerilimi yaşanırsa şaşmamak gerek. Birileri bir yandan “Tanrıyı” kıyamete zorlamak, bir yandan da ABD ve Batılı ülkeleri İsrail yanında tavır alarak bölgeye gelmeye zorlamak için yangına körükle gidercesine, çılgınca bir şeyler yapabilir..
Mossad, bir yandan bölgede kendisi için destek olacak unsurları desteklerken, öte yandan çatışmayı tırmandırmak adına ne lazımsa yapacaktır.. Her iki tarafı da birbirine karşı kışkırtacak eylemler gerçekleştirirken, öte yandan gelecekte kendisi için sorun çıkaracağını düşündüğü kişilere karşı ses getirici eylemler yapabilir..

Fasıkların haberlerine karşı herkesin dikkatli olması gerek.. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi