Faruk Köse

Faruk Köse

Selamunaleyküm yobaz, ben CHP...

Selamunaleyküm yobaz, ben CHP...

Dini ve dindarlığı seçimden seçime hatırlayan CHP, her seçim öncesinde yaptığı gibi bu sefer de dindarları avlamak için yeni bir formül bulmuş, “Selamunaleyküm açılımı” yapmış. Dindar seçmenle konuşmaya “Selamünaleyküm”le başlanacak, ayrılırken “Allahaısmarladık”, “Allah’a emanet olun” ya da “hayırlı günler” denecekmiş.

İnönü’ye, “uzun konuşmaya lüzum yok, Konyalıya Allah deyin yeter” derler. İnönü konuşmasını bitirir, “efendim, Allah demediniz” denilince şöyle der: “Allah’a ısmarladık dedim ya!” CHP’nin Allah’tan söz etmesi de, selam vermesi de işte böyle bir şey. Bakın CHP’nin tarihine, bunu her icraatında göreceksiniz. Birkaç örnek vereyim.
CHP, Hilafet’i kaldırdı. Medreseleri kapatıp İslami eğitimi yasakladı. Kur’an’ı ve Kur’an alfabesini yasakladı, okuyanı ve okutanı cezalandırdı. İslam alimlerini astı. Şeriat’ı kaldırıp Avrupa hukununu getirdi. İslam’ı hayattan uzaklaştırıp Laiklik’i Cumhuriyetin temel ilkesi yaptı. Okullarda karma eğitimi getirdi. İçki fabrikaları açtı. Milli Piyango İdaresini kurup milli kumar ihdas etti. Müslümanların Cuma tatilini kaldırdı. Ayasofya Camiini müze yaptı. 494 cami arsasını, 722 mescid arsası, 598 camiyi ve 995 mescidi sattı. Bazı camileri depo, ahır, tuvalet, CHP parti binası gibi amaçlarla kullandı. Vakıf varlıklarını talan etti. Ezanı yasakladı.
Kendi kadrolarına hazırlattığı ve 1950’ye kadar liselerde okutulan Tarih kitabında İslâm’ı, Rasulullah’ı ve Kur’an’ı şöyle tanımladı:
“Muhammed, 40 yaşına geldiği zaman, vatandaşlarını, kendinin bulduğu ve doğru olduğuna inandığı yeni bir dine dâvete başladı.” “Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’an denir. O, Arapların ahlâk ve âdetlerinin, pek fena ve pek iptidaî ve ıslaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları ıslah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra, kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur.” “Muhammed, uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan âyetleri, lüzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu.”
CHP yetkililerinin söylediklerinden örnek vermezsek konu tamamlanmaz.
Falih Rıfkı Atay: “İslamiyet denince benim aklıma çorap kokusu gelir.” “Cehennemim var diye kurum etme ey tanrım. Bağrımdaki ateşle seni bile yakarım.”
İsmail Habib Sevük: “Beş vakit Namaz yoktur.”
Mahmut Esat Bozkurt: “İslam 14 asırlık sakat inanç.” “Dine kutsallık tanımak bana göre Afrika zencilerinin çömlek ve taş parçalarına tapmalarından fazla bir anlam ifade etmez.”
Yusuf Akçura: “Yaratılış hikayedir. Adem’den gelme hikayedir.”
Celal Nuri İleri: “İslam’la mahvoluruz.”
Onur Öymen: “Atalarımız maymundan gelmiştir.”
Şemseddin Günaltay: “Ayetler bizi alâkadar etmez.”
Kılıçzade Hakkı: “Allah gerçekte yoktur.”
Vedat Nedim Tör: “Dini neşriyata taraftar değiliz.”
Abdullah Cevdet: (Hz. Muhammed’i kastederek) “Mekkeli yobaz.”
Ali Topuz: “İslam bizim kültürümüz değildir.”
Canan Arıtman: “Başörtüsünü Sümerler’de fahişeler takardı.”
Önder Sav: (Hacca gidenleri caydırmak için) “Boşver, Araplara para kaptırma. Bakarsın orada Muhammed bırakmaz seni, buraya göndermez.”
İhsan Özkes: “Siz müslüman olmayı önce Allah’a, sonra CHP’ye borçlusunuz.”
Şükrü Saraçoğlu: “Din zehirdir. Türkiye’den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene daha lazım.”
Kemalettin Kamu: “Ne örümcek, ne yosun; ne mucize, ne füsun; Kabe Arabın olsun; Çankaya bize yeter.”
Ruşeni Barkın: “Bizim kutsal kitabımız, bilgiyi esirgeyen, varlığı taşıyan, mutluluğu kucaklayan,Türklüğü yükselten ve Türkleri birleştiren milliyetçiliğimizdir.”
Ali Kavak: “Atatürk varken Peygambere ne gerek var?”
Refik Ahmet Sevengil: “Allah’ı da sultanla birlikte tahttan indirdik. Bizim mabedlerimiz fabrikalardır.”
Osman Nuri Çerman: “Türkün dini kemalizmdir.”
Recep Peker: “Atatürk’ün büyük nutku Türk’ün mukaddes kitabı, halkevleri ise bu inancın mabedleridir.”
Görüldüğü gibi CHP, hiçbir zaman İslam’a olumlu bakmadı, İslam’ı her türlü gelişmenin önünde engel gördü. İslam’ın karşısına Laiklik’i dikerek silah zoruyla tatbik etti. İslam’ı siyasal, sosyal, iktisadi, hukuki ve kültürel hayattan uzaklaştırdı.
İşte CHP bu. Şimdi karşımıza geçip “Selamunaleyküm” diyecekler, biz de yiyeceğiz, oy vereceğiz, öyle mi? Böyle bir sicili taşıyan CHP, dindar seçmene selam verirken, aslında “Selamunaleyküm yobaz!” demiş olmaz mı?
Geçmişlerinde ne yaptılarsa bir bir sayıp tek tek reddetmedikleri, bundan pişman olduklarını dile getirmedikleri, yaptıklarını düzeltmeyi parti programlarına yazıp gereken çalışmalara başlamadıkları müddetçe, o selama kanmayacağız.
Dini irtica, müslümanı mürteci, dindarı yobaz gördükleri müddetçe, o selamı almayacağız. Ya geçmişini reddet veya selamını da al, git!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Faruk Köse Arşivi