Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Gay imam

Gay imam

Dün Akit’te okumuş olmalısınız, Ateist bir şahıs iftar duası yapıyor.. Bu “yeni İslam” için anti capitalist olmak yetiyor. Ateist olmanız, oruç tutmanız gerekmiyor, hatta iftar açıp, sarhoş da olsanız duahan olabilirsiniz..

Bir süreden beri, din hakkında insanları şüpheye düşürmek, Müslümanları atomize hale getirmek için ne lazımsa yapılıyor.. Yakında bizde de bir gay imamın arkasında, mesela Gezi’de saf tutmaya kalkarlarsa şaşmamak gerek.. Ne olacak, zaten bunlar birer “ritüel”den ibaret değil mi?

Şeriatsız İslam kampanyası tutmadı, şimdi bu yola saptılar. Aslında hedefleri “Allahsız İslam” haşa! Hani O’nu, bireysel anlamda vicdanlara, toplumsal anlamda mabedlere hapsedebilseler rahat edecekler, kendi gönüllerine göre de ritüele indirgenmiş bir ibadet şekli uydururlar, biter bu iş akıllarınca. Belki yeni, çağdaş bir de kitap uydururlar.
Kemalistler bir dönem “dinde reform” adına bunu denemediler değil. Ahkam ayetlerini Kur’an-ı Kerim’den çıkartıp, yerine Nutuk’tan parçalar ekleyeceklerdi. Behçet Kemal Çağlar başlamıştı bile bu işe. Bir de yeni mevlid uydurmuşlardı Mustafa Kemal için. Hatta “Türkün yeni Amentüsü”nü de yayınladılar. Yani iş ezanın Türkçeleştirilmesi çabalarından ibaret değildi, anlayacağınız!

Siz hâlâ anlamadınız mı, mesele çağdaşlık filan değil, İslam’a karşı, Müslümanlara karşı topyekün bir savaş!

Geçen gün Haberturk’de bir gay imam haberi vardır.. Amerika’da çıkmış bu adam! Orada gay papaz var, hatta kiliseleri bile var.. “Ben yaptım oldu” anlayışının ürünü şeyler bunlar. Sadece kendileri yemiyorlar bu haltı, Peygamberlerini de suçlarına ortak etmek için onlara iftira da ediyorlar.. Papalık bu durumdan rahatsız. Ve bu işler kilise çevresinde yeni de değil. Dakameron’un aşk hikayelerini bilen bilir!

Şimdi kendi ayıplarını bize de yamamak istiyorlar. Bu haber ajanslardan geçerken İstiklal caddesinde gaylerin Taksim direnişine destek verdikleri “onur yürüyüşleri” vardı..
Biz camide içki içildi mi içilmedi mi konusunu tartışırken batı gay imamı konuşuyor. Yarın gay camii diye tuttururlarsa şaşmamak gerek. İmam da bulurlar kendilerine cemaat de. Zaten şimdiden nevzuhur birtakım cemaatlar çıkmaya başladı ortaya. Alternatif Cuma, alternatif bayram namazı derken  toplumun sabrını test ediyorlar.

Gay camii bizim gözümüzde Dırar mescidi olur! Bunu onlar da biliyor. “Hayır” dediğinizde özgürlük düşmanı ilan edilirsiniz.. Camide o zaman içki de içerler, esrar da çekerler.. Cami düşünüyorlarsa, cemevi, dergah da düşünüyorlardır.. CHP buna da destek verecektir, Onur yürüyüşüne destek verdiği gibi..

“Ilımlı İslam”cılar, bakalım bu işe de izin verecekler mi?  “Bunları kazanmaya çalışalım, onun için onları üzmeyelim, aralarına karışıp, onlara yanlış yolda olduklarını anlatmaya çalışalım. Bu ayıplarını örtelim” mi diyecekler..

İslam’ın önüne sonuna bir şey eklenmez de dur sen. Birileri İslam ümmetini mezhebi, etnik, ideolojik, politik, felsefi ve vicdani kanaat farklılıklarına dayalı olarak bölebildiği kadar bölmek istiyor.. Hedefleri belli. İnanç sahibi insanları neye inanacaklarına şaşırtmak istiyorlar. Agnostizm bu açıdan en büyük bela.. Ve bunun sonucu olarak da atomize etmek.. Bir cemaat olmalarının önüne geçmek. Ya da cemaatleri kontrol ederek geniş kitleleri güdülemek!

Dinde reform projesi tutmadı. Dine dışarıdan müdaheleye de karşı çıkıyor Müslümanlar. Onun için içeriden işbirlikçiler bulmak gerek.. Bir de dini değiştirmek değil, din algısını değiştirmek. Yeni plan bu! Bu projeler hep gelip “şeriatsız İslam” projesine dayanıyor.
Birileri TSE damgalı bir din istiyordu, olmadı.. Şimdi batı için tehdit oluşturmayan, batı değerleri standardına indirgenmiş bir dinin PR’ını yapıyor. Ağuyu altın tas içre sunuyorlar, bal da onun suç ortağı oluyor.. İstedikleri dini religiolaştırmak.. İslam adını kullanarak yeni bir din icad etmek.. Daha doğrusu din algısını değiştirmek. Bunu yaparken de dinin görselliğini, sembolizmini, ön plana çıkarmak. İbadeti bir törene, ritüele dönüştürmek..
Amerika’da test edilecek olan bu gay imam hadisesi, onaylandığında, ilk uygulanacağı ülkelerden biri Türkiye olacaktır. Onun için bu densizliğe bu aşamada dur demek gerek..

Bu işler şuyuu vukuundan beter hadiselerdir..

Bu konuda önümüzdeki günlerde birtakım gelişmeler olursa şaşmamak gerek. Bakarsınız bu süreçte birileri, birtakım PR şirketleri üzerinde yeni bir lobi çalışması yapabilir, Halkla ilişkiler çalışması yapabilir.. Dini bu gündemle tartıştırmak ve bu gündem üzerinden bir insan hakları, demokrasi, liberalizm ve özgürlük tartışması yapmak ötekilerin işine geliyor.. Böylece bizim neo İslamcıların nereye kadar esneyebilecekleri de test edilmiş oluyor..
Bir başka husus da tarihteki meşhur eşcinsellerden tutun da, yaşayan eşcinsel kariyer sahibi kişiler daha çok ekrana çıkabilir, daha çok gündem oluşturabilirler.. Bir de gerçek kimliklerini gizleyen işadamı, politikacı, sanatçı, bürokrat tiplerin gizli kayıtları deşifre edilirse şaşmamak gerek.. Bu tür kasetlerin etki gücü yüksek ve bu çevreler bu operasyonları iyi bilir..

Derin yapı asimetrik bir taarruz planlıyor gibi gözüküyor.. Her yönden birden saldıracaklar..

Bildik çeteler ve Ergenekon da bu işin içinde, bu adamları içeri tıkanlar da.. Bunların yerine getirilmeye çalışan grubçuklar da.. Marksistler, faiz lobisi, neo İslamcılar. Yok yok..
Diyanet ve Aile Bakanlığı’nın bu konuda atacağı adımlar önemli.. Bu topyekûn taarruz karşısında bu örtülü darbe ve savaş karşısında sadece iktidar değil, STK’ların da, medianın da bir şeyler yapması gerek..
Selâm ve dua ile..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi