Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Yitik nesillere

Yitik nesillere

Hayatının baharında kendi hayatının katili olan gençler!

Yaşama küsmüş, belirsiz bir yolun başında ölümü bekleyenler!

Köprü altlarında gecenin soğuk ve karanlık dehlizlerine terkedilmiş sisli bir pencereden sitem dolu bakışlarla gözlerimizin içine bakan çocuklar..! Yaşına uymayan ağır iş ortamlarında minik vücutları örselenmiş avuçları o yaşta eskimiş alnında çizikler belirmiş daha hayatın başında gözleri korkmuş minikler!

Eğlence ve sorumsuzca yaşamaya bıkmış ve artık sevgisizliğin ilgisizliğinin farkına varmış asıl ihtiyacı olanı hissetmiş nice genç dimağlar..! Şimdi belki de nereye hangi yöne gideceğinizi bilmeden gidiyor ve terkedilmiş birer nesne gibi sokaklarda hayat aramaktasınız. Gözlerinizde kin ve öfke var bunu görebiliyorum….

Ve belki de o vahşice görünümünüzün arkasında sitemler ağıtlar şikayetler taşımaktasınız! Konuşsanız? Sanırım konuşmak da istememektesiniz. Çünkü bizi anlamazlar diye düşünüyorsunuz. Ve sanırım sokaklara kaçış sebebiniz de yalnızlık sevgiye susamışlık... Belki de umutsuz gözlerinize bakıyor ve anlıyor gibiyim ne dediğinizi.. Kurumuş dudaklarınızdan dökülen sitemleri işitiyor gibiyim… Bilemiyorum... Ama her ne olursa olsun sizler de akıl irade gibi iki büyük nimete sahip insanlarsınız. Bu nedenle yaptıklarınızdan ve yapmadıklarınızdan sorumlusunuz. Gençlik ne büyük sermaye. Sizler bu sermayeye sahipsiniz. Suçu yaşam biçimi yapmamalısınız. Hayat avuçlarınızın içerisinde eriyip gitmeli . Sonra, size sevgi vermeyen ilgi ve aidat vermeyen kültürünüzü ve dininizi öğretmeyen bir topluma yerden fışkırırcasına yükselen fesleğenler gibi saçılmalı ve var olan aklınızı kullanmalısınız. Sorgulamalısınız: Niçin geldik dünyaya? Nedir amacımız? Ne yapmalıyız? Yoksulluğun ayıp olmadığını bir yoksulun da şeref ve izzet sahibi olabileceğini bilmeli ve bu hayat tarzını arayıp onlarca fikir kulvarından seçmelisiniz. Suçun kaynağı olmamalı bu kaynağı kurutmalısınız. İnsanların sizleri küçük görmesi kayda değer bir tavır değil. Eğer yoksulluk ve yoksunluk çile ve yalnızlık ve bunca kültürel savaş yaraları içerisinde izzetli yaşamayı başarabilirseniz o zaman bu hayat tablonuz nice genç dimağlara birer yazılmış eser gibi tesir ve telkin aracı olacaktır.. Bunu bilmelisiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi