Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bir bu eksikti

Bir bu eksikti

İçeride her gün bir yerde bombalar patlarken, bu kez Kafkaslar’da yeni bir savaşın bomba sesleri duyulmaya başladı.. Bir yanda çin olimpiyatları görkemli bir törenle başladı..
Kuzey Osetya bölgesindeki gerginlik devam ediyor.. Bu kez patlama sesleri çeçenistan’dan değil.. Ve bu kez savaş Abhaz, Gürcü savaşı değil. Doğrudan Rusya ile Gürcistan arasındaki bir sorun.. Bana kalırsa Putin, “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle” demeye getiriyor..
Rusya gücünü hep en küçük lokmalar üzerinde deniyor.. Kararlılık ve güç gösterisinde bulunuyor..
Bu fille tavşan arasındaki savaşın sonucu değil, ne kadar süreceği önemli.. Eğer süreç uzarsa, bu Rusya için başlı başına sorun anlamına gelecektir.. İşte bunun içindir ki, ABD ve Avrupa Gürcistan’ı destekleyecek ve Rusya’yı refüze etmeye çalışacaktır.
Yani Gürcistan, ABD ve AB’nin Rusya ile güç yarışına girişeceği bir savaş alanına dönebilir..
çeçenistan Rusya için çok yönlü bir fekalet oldu. Buna bir de Gürcistan eklenirse, bu bölge Rusya’nın Irak’ı olabilir..
Rusya’nın Gürcistan’a müdahalesi, Hıristiyan dünyası ve Ortodoks dünyası açısından da yeni birtakım tartışmalara sebeb olacaktır..
çeçenistan konusunda dünyanın yeteri kadar duyarlı davranmamasının iki sebebi vardı. Bir; ulaşım güçlüğü ve bilgi eksikliği, iki; çeçenlerin Müslüman olması.. Gürcistan’a Karadeniz üzerinden ulaşmak çok zor değil ve bilgi kaynaklarına ulaşmaları kolay ve Gürcistan büyük ölçüde Hıristiyan..
Rusya’nın Gürcistan’a müdahalesi, Türkiye’de Gürcü ve çerkezler üzerinde yeni milliyetçi düşüncelerin uyanmasına sebeb olabilir..
Bu süreç uzun sürecek olursa, Gürcistan Türkiye’ye yaklaşacaktır. çünkü batıya açılan tek kapı Türkiye üzerinden.. Her ne kadar Ankara, Moskova ile ilişkilerini iyi ve sıcak tutmaya çalışsa da, insani yardım konusunda Gürcistan’ı da görmezlikten gelmeyecektir.. Unutmamak gerekir ki, Gürcistan’la uzun süredir, çok canlı bir ticari ve turistik ilişki var. Bu durum hükümet dışı ilişkilerle her gün biraz daha gelişiyor.. Aslında küçük bir destekle Gürcistan’da Türkçe yaygın bir dil haline gelebilir. üniversitelerde açılacak Gürcü ve çerkez dilleri, Kafkas dilleri araştırma merkezleri, bölge halklarının tarih, kültür ve geleneklerinin karşılıklı tanıtımı, bu bölge hakları ile kalıcı dostluklar için güzel bir örnek oluşturabilir..
öte yandan dünya hâlâ barıştan çok uzak..
Halkların birliktelikleri, evlilik gibidir. Boşanmayı kimse istemez, ama eğer geçinemiyorlarsa bir arada durmalarının da bir anlamı yok..
Dönüp Osetyalılara ‘Niçin ayrılmak istiyorsunuz’ diye sorsanız, Osetya milliyetçileri size karşı çıkacaktır.. Bu defa Gürcülere dönüp, ‘Adamlar sizinle yaşamak istemiyor’ deseniz, onlar da kızacak..
Rusya’ya dönün, “Size ne oluyor, daha dün Kosova’nın ayrılmasına karşı çıkan sen değil miydin” deseniz o da kızar..
Uluslararası ilişkilerde hukuk, adalet değil; güç geçerli.
Şimdi Bush kalkmış, Rusya’ya Gürcistan’dan çekil diyor. Peki sen Irak’ta, Afganistan’da ne yapıyorsun?..
Kurtlar sofrasında işler böyle..
Herkes işine geldiği gibi ve gücü yeten güç yetirebildiğine.. Fark ediyor musunuz, somut gerçeklerin ışığında baktığınızda Bush ve Putin ne kadar da birbirlerine benziyorlar!
İşte bu mafia düzenidir..
Başkaları öyle de biz ne yapıyoruz?
Vazgeçtim uluslararası sorunlardan; ticari ortaklıklara, STK, vakıf yönetimlerindeki ihtilaflara bakın bakalım, düzen nasıl işliyor?
ülkeler düzeyine yükselince gördüğünüz çarpıklığı aslında, bizim aile içi ilişkilere kadar indirgeyebilirsiniz..
Biz hepimiz biraz Ergenekoncuyuz.. Ergenekon bizim küçük Ergenekoncularımızın bileşkesi olarak toplumun gayrimeşru çocuğu gibidir..
Gördüğümüz kanlı manzara, içimizdeki beyinsizlerin işlediklerinin bize cehennemi bir geri dönüşü, Allah’ın hükmünden razı olmayanların Allah’ın gazabı ile yüzleşmeleri sonucudur..
Biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmeden, Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir..
Bu iş gazabın tecellisinden başka bir şey değil..
İşte “görün, tadın” denilen azabın yeryüzündeki örneği böyle bir şey..
İnsanların ahiret yurdundaki yerini görmek istersen, bugün kimleri neye, neyle memur ettiğine bak sen!
Evren bunca zulüm yaptı, şimdi rahat mı, mutlu mu? Darbeci arkadaşları neredeler? Bir zamanların anlı şanlı Koman paşası şimdi neredeler?. “JİTEM diye bir şey yok”tu değil mi?
Jandarma komutanları bu süreçte neden hiç konuşmazlar? Koman paşa zamanında az işler olmadı.. Peki bu kişiler şimdi nerede ve ne yapıyorlar?..
Bu Ergenekon çetesinin bir uluslararası uzantısı olmalı.. İran’a, Azerbaycan’a, Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Suriye’ye, İran’a uzayan kolları..
Daha önce 1 Mayıs katliamında İran’dan adamlar getirildiğini yazmıştım.. Bu işin biraz daha derinine inecek olursanız, ‘1 Numara’yla tanışabilirsiniz. 1 Numara'ya ulaştığınızda Yunanistan ve Bulgaristan’ı, Suriye’yi derinden sarsacak bilgilere de ulaşabilirsiniz..
Türkiye kritik eşikte.. Birilerine bir adım daha atacak olurlarsa başlarına geleceklerin uyarısıydı belki de Güngören ve üsküdar’da patlayan bombalar. Petrol boru hattı ve roketatarlı saldırılar..
Merkeze yaklaştıkça hep aynı şey olacak.. O güç orada durduğu sürece de bu hesaplaşma bitmeyecek..
Bu arada Susurluk’la ilgili ilginç bir anekdottan söz edeyim size.. ülke tv’de Şamil Tayyar, "Bazıları Veli Küçük’ün TBMM’de kurulan komisyona ifade vermeye gelmediğini söylüyor, işin aslı öyle değil, komisyon ifade için evrak hazırladığında Tansu çiller devreye girerek, Veli Küçük’ün çağrılmasını engelledi. Bunun sebebini soranlara, “O zaman hükümet yıkılır” dediği ve sonuçta, davet iptal edildiği için Veli Küçük ifadeye gelmediği belirtiliyor” diyor. Sahi, o zamanki ilgili komisyon üyeleri, bilgi sahibi kişiler bu iddia hakkında ne diyorlar?
Tek başına çiller’i, Yılmaz’ı ve Ağar’ı izleseniz bile onlar sizi belli bir adrese götürebilir..
Dikkat! Süreç devam ediyor.. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi