Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

R4bia için kim ne yapabilir?

R4bia için kim ne yapabilir?

Evet, STK (vakıf, dernek, sendika, oda, birlik, kooperatif), media, platform, yerel yönetimler, gönüllüler, öğrenciler, engelliler, iş adamları, esnaf, herkesin yapacak bir şeyleri vardır..

R4bia işaretinin görünürlüğünü artırmamız gerek önce. Vitrinlerde, üstümüzde teneke rozet olarak, evde, her yerde daha fazla görünür kılmamız gerekiyor.. Görüyorum, bazıları kolye, anahtarlık gibi şeyler yapmışlar.. Üreticiler ya da STK’lar, platformlar, bunları üretip giydirilmiş maliyetinden satışa sunarlarsa, hızla yayılabilir. Bedava dağıtarak ulaşmak istediğimiz seviyeye ulaşamayız. Büyük maliyetleri karşılayacak kaynak bulmakta zorlanırız. Yeni Akit olarak, Cuma Pazarlama olarak biz 1 TL den 5 milyona yakın Kur’an-ı Kerim meali dağıttık.. 40’lık paketler halinde isteyen aldı, sattı ya da dağıttı..
Firmaları R4bia logolu ürünler de üretip satabilirler.. Eğer güzel bir şey yapmışlarsa, alıcısı da varsa neden olmasın. Ama STK’lar kalitesiz bir şey yapmasınlar fakat, maliyetine yakın bir fiyatla satsınlar ki, hem bu kaynağı oto-finansman için kullanabilelim, hem de daha geniş kitlelere ulaşabilelim.. Bu projelerde kullanmak üzere, dernekler daha farklı, ama fahiş olmayan fiyatlardan da satabilirler elbette.
Yerel, bölgesel, ulusal radyolar, TV’ler, “Rabia” isimli programlar yapabilirler mesela. Dernekler, üniversitelerin öğrenci konseyleri Rabia buluşmaları, Rabia toplantıları diye söyleşiler, konferanslar düzenleyebilirler.. Kim ne yapabiliyorsa..
Bu arada Rabia Global Network ve Rabia Platformu’nun giderlerini karşılamak için sponsorlara da ihtiyacımız var.. Ama biz para almıyoruz. Siz bu yardımlarınızı üyesi olduğunuz, Rabia Platformu üyesi derneklere, Rabia çalışmalarında kullanılmak üzere verin.. Onlar da bizim ihtiyaç duyacağımız personel, ulaşım, haberleşme, kira gibi giderleri için bizim adımıza ödesinler..
Kim ne üretecek ya da R4bia markalı ürünleri satacaksa, bizim bilgimiz olanları, size internet sitemizden duyuracağız.. R4bia markasının her dilde ve zekice tasarlanmış, farklı estetik sunumlar şeklinde toplum hayatının her alanında görülmesini arzu ediyoruz..
Birileri bunu ticarileştirecektir de. İstismar yoksa, ürünün kalite ve fiyatı uygunsa, onlar da olacaktır.. Tıpkı futbol maçları öncesinde satılan atkılar, şapkalar, bayraklar gibi.. Eğer bu işi dernekler ve platformlar yaparlar ve giydirilmiş maliyeti ile satarlarsa, çok daha iyi olur kuşkusuz. 3-5 kuruş maliyet üstü bir fiyattan satılırsa, belki kıt imkanlı kişiler içinde promosyon imkanı oluşturulmuş olur.
Merkezi organizasyona destek olmak için kendi derneklerine şartlı bağışta bulunanlar, bu yardımla ilgili olarak Platform sekretaryasını bilgilendirirlerse daha iyi olur.
Ayrıca dernek, federasyon ve konfederasyonlar kendileri merkez faaliyetlerine doğrudan sponsor olabilirler..
Şimdi Namaz Platformu, Önder, Ensar gibi İmam Hatip dernekleri, Diyanet çalışanları ile ilgili sendikaların işbirliği ile bir çok ilde, cami merkezli Kunut buluşmaları, Rabia buluşmaları da düşünüyoruz..
Belediyeler 2013 sonbahar kültür etkinliklerine R4bia/Yeni Bir dünya konusunu bir konu başlığı olarak ekleyebilirler..
Belediyeler “Özgürlüğe adanmış şarkılar konserleri” de düzenleyebilirler mesela. Ya da Rabia/Yeni bir dünya konulu fotoğraf sergileri açabilirler.. Resim, şiir, hikaye, fotoğraf yarışmaları açabilirler..
Bir kere, kişi ve kuruluşların, dernek, şirket, sanatçı, basın hemen www.r4biaplatformu.com ve www.r4bia.com’a kaydolması gerekiyor..
Yapılmasını düşündüğünüz ilginç çalışmalar varsa buradan bize bildirebilirsiniz.. Katılmak istediğiniz etkinlikleri bu siteden görebilir ya da kendi çalışmalarınızı buradan dünyaya duyurabilirsiniz..
İmam Hatiplerde, bir çok özel okulda, Yeşilay, Kızılay, İHH gibi Rabia öğrenci grupları oluşturabilirler mesela. Özellikle de üniversitelerde R4bia platformlarının bir an evvel örgütlenmesi gerek..
R4bia Platformu’na üye olmak, var olan üyelik ve aidiyetlerinize zarar vermeyecek, sadece birlikte bir şeyler yapmış olacaksınız, o kadar. Yoksa biz ayrı bir yapı, çatı örgüt filan da değiliz..
Birileri R4bia markasının ticarileştirildiği gibi bir eleştiri yapacaktır, ama kulak asmamak gerek.. Çirkin şeyler yapılmasın, insanlar aldatılmasın, gerisi çok da önemli değil.. Birilerinin kirli hesapları endişesi ile yüzlerce güzel çaba ertelenmemeli..
Bir de birilerinden işaret beklemek yerine, işaret veren neden biz olmayalım!
Herkes beyninde ve yüreğinde ne varsa ortaya koymalı.
R4bia projesi artık sadece Mısır’daki diktatörlüğe karşı bir “Hayır” hareketi değil, benzer tüm baskı rejimlere karşı evrensel bir “Hayır” anlamı taşıyor. Onunla da kalmıyor, adaletten, barıştan, özgürlükten yana yeni bir dünyanın sorumluluğuna ve idrakine sahip yeni bir nesle işaret ediyor..
Selam ve dua ile.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi