M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Müslümanlar On Konuda Uyarılmalıdır

Müslümanlar On Konuda Uyarılmalıdır

SAHİH-İ BUHARÎ’de, Kıyamet kopuncaya kadar otuz küsur Deccal ve Kezzab zuhur edeceği bildirilmektedir. Sahih-i Buharî, AIlahın Kitabından sonra kitapların en doğrusudur. Müslüman halka Deccallar, Kezzablar, Süfyanlar hakkında kısa, özlü, uyarıcı bilgi verilmelidir.

Âhir zamanda, Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) sülalesinden Mehdinin zuhur edeceği, manevî tevatür derecesinde haber verilmiştir. Ehl-i Sünnetin bu konuda icmaı vardır. Bu konu da halka bildirilmelidir.

Yine âhir zamanda İsa aleyhisselamın nüzul edeceği mânevî tevatürle haber verilmiştir. İsa aleyhisselam İslam Şeriatı ile amel edecek ve namaz kılacaktır. Bu da halka duyurulmalıdır.

Mehdinin zuhurunu, İsa aleyhisselamın nüzulünü inkar edenler bid’atçidir ve Ehl-i Sünnet ve Cemaatten değildir.

Mutezile mezhebi ölü bir mezheb iken Türkiyede hortlatılmıştır. Bu bozuk, bâtıl, bid’at mezhebinin taraftarı bazı sinsi ilahiyatçılar taqiyye ve kitman yaparak Sünnî Müslümanların kafalarını karıştırmakta; Şefaati, kabir ahvalini inkar etmekte, Kur’anı kendi re’y ve hevalarına göre tefsir etmektedir… Halkımız bunlara karşı da uyarılmalıdır.

Ehl-i Sünnet İslamlığını ve Şeriatı yıkmak isteyen gizli dinsizlik komitaları, ülkemizde Fazlurrahmanın tarihsellik ve tâtiliye mezhebini yaymak istiyorlar. Halk bunlara karşı da uyarılmalı, Kur’anın üç yüz küsur kesin ayetinin zamanımızda hükümsüz olduğunu iddia ve Sünnetin büyük kısmını inkar eden bu sapık mezhebin içyüzü anlatılmalıdır...

Diyanete sızan Feministler, camileri kadınlarla doldurmak faaliyetine başlamışlardır. Ehl-i Sünnete göre, kadınların namazlarını evlerde kılmaları efdaldir. Camilere erkekleri çağırmamak, ibadet mahallerini öncelikle kadınlarla doldurmak için çırpınmak dehşetli bir bid’at ve kerahettir. Halk uyarılmalıdır.

Kadın erkek bütün Müslümanlar, gençler İslamı doğru ilmihallerden öğrenebilir. İlmihal eğitimini bırakıp, herkese bir meal vermek ve dinini bundan öğren demek bid’attir. Halk bu konuda da uyarılmalıdır.

Dış düşmanlarımız ve onların içteki yardakçıları Ümmet kavram ve değerini unutturup, Müslümanları birbirinden kopuk bin parçaya ayırmak istiyor. Bütün Müslümanlar Ümmet birliği konusunda şuurlandırılmalıdır.

Bütün Müslümanların, âlim arif râşid âdil ‘âmil muktedir müdebbir bir İmama biat ve itaat etmeleri gereklidir. Divide et imperia siyaseti takip eden kafirler ve münafıklar bu kavram ve değeri de unutturmak istiyor.

Halk İmam, biat, itaat konusunda aydınlatılmalıdır.

(İkinci yazı)

Üzülen, Ağlayan, Yatağa Düşen Müslüman

BİR Müslümandan bahs ettiler, ülkemizdeki şu son kavga, hattâ savaş konusunda üzülmekten hasta olmuş, yatağa düşmüş, kendisine ateş basmış, ateşi çok yükselince sayıklıyor, nasıl olur da din kardeşleri böyle birbirleriyle kıyasıya tartışabilir diyor, zaman zaman hıçkırarak ağlıyormuş.

İşte bu Müslümanın adresini arıyorum. Gideyim elini ayağını öpeyim. Hayır duasını alayım, Belki onun yanında bendenizin de kalbi yumuşar da gözümden yaş, ağzımdan feryad ü figan çıkar.

(Üçüncü Yazı)

Harama Helal Diyen Kafir Olur

Kur’anda haram olduğu açık ve kesin şekilde bildirilen kötü şeylere helaldir demek kişiyi dinden çıkartır ve kafir yapar.

Rüşvet almak haramdır, rüşvete helaldir, alınabilir diyenler kafirdir.

Zina kesinlikle haramdır, zinaya caizdir diyenler kafir olur.

Gıybet haramdır. Benim bu konuştuğum gıybet değil, tenkittir diyenler dinden

çıkıp kafir olmaktan korksunlar.

Kur’anın Kıyamete kadar yürürlükte olan kesin hükümlerinin birini veya bir kısmını, bunlar tarihseldir, hükümleri artık geçerli değildir diyenler kafir olur.

Süt kardeşliğini inkar edenler dinden çıkar.

Peygamberimizin (Salat ve selam olsun ona) Sünnetini inkar edenler doğru yoldan çıkmış ve sapıtmış kimselerdir.

Şeriati tahkir eden dinden çıkar.

Şeriat hükümlerini hafife ve alaya alan dinden çıkar.

Sekülerleşme, dünyevileşme, laikçilik dinsizliğe ve küfre köprüdür.

Mü’mine kafirdir, müşriktir diyenin kendisi kafir olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi