Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim..

Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim..

Allah (cc) bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle kimi zaman artırarak ve kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Biz her zaman, sabredenler ve zikredenlerden, şahidlik edenler ve zulme karşı direnenlerden olacağız inşallah!

Ne varlığa sevinelim, ne yokluğa yerinelim. Bütün bunlar sadece birer imtihan.. Kazanırken yatanlar, kaybedildi denilen savaşlarda direnenler aslında kazananlardır.

Kaybedilen savaşların da kahramanları vardır..

Öyle zannediyorum ki, biz bundan sonra servet ve iktidarla imtihan edileceğiz.. Eğer servetimiz ve gücümüz aklımız ve imanımızın önünden gidecek olursa vay halimize!

Derin devletten sonra paralel belasını da gördük. Onlar da deşifre oldular.. Biri dışarıdan balta ile saldırıyordu, birileri içeriden kemirmeye başlamışlardı.. Artık o oyun da deşifre oldu.. İnşallah gelecek günler, geçen günleri aratmayacak.. Batılılar da akıllarını başlarına toplarlar belki, ya da kendileri bilirler. Onlar yenilecek ata oynamak istemezler. Bu sonuç, dosta düşmana iyi bir sonuç olmuştur..

Bugün 21.00’de Haber A’da Deşifre’deyim.. Deşifre’den sonra, gece yarısından itibaren Ülke tv’de olacağım inşallah Ersoy Dede ile birlikte…

 Bu konuları konuşacağız.. Yarın da 19.30’da Kanal A’da Sınır İhlali’nde.. O zamana kadar oy dağılımı da kesinleşmiş olur..

Sonuçlar önemli.. AK Parti bu seçimin tek galibi.. Muhalefette taşlar yerinden oynadı. CHP MHP’li aday gösterdi, MHP’liler CHP’lilere oy verdi.. Cemaatin öfkesi aklından büyüktü. AK Parti’nin karşısında kazanma ihtimali olan kimse ona verdi oyunu..

Aslında cemaatin tabanı, “hocam beni affet” dedi ve CHP’ye oy vermedi, büyük ölçüde. Cemaatin oyu diye de bir şey yok aslında.. “Biz olmasaydık, AK Parti %55’le geliyordu” diye, kendilerini güçlü göstermeye çalışıyorlar.. Evet! Eğer geçen yerel seçimlerle, bu yerel seçim arasındaki fark, geçen milletvekili seçimi ile önümüzdeki milletvekili seçimi arasında yaşanacak olursa, AK Parti’nin oyu %55’i geçer ve AK Parti yeniden parlamentoda aritmetik çoğunluğa ulaşır!

Bu seçimde CHP’ye oy veren AK Partililer “Allahım beni affet” diye kullanmış olmalılar..

CHP’ye oy veren cemaat ve MHP’liler için bu durum kolay kabul edilecek bir durum değil. Vicdanları ve şuuraltları bunu kabul etmeyecek. Mansur Yavaş ilk kez CHP’ye oy vermiş.. Artık bir daha dikiş tutturamaz.. Taşlar bir kere yerinden oynadı ve bunun geri dönüşü de yok. CHP de MHP de SP de BBP de oportünizme savruldular.. Ve hiç biri beklediği başarıyı elde edemedi..

Bakar mısınız, AK Parti dışında bütün Türkiye’den %7’den daha fazla oy alabilen tek bir parti bile yok. Hepsi, birçok ilde %0’la başlayan oy aldı.. CHP de MHP de BDP de .. Zaten partilerin yüzde 75’i %1’in altında kaldı..

Bu sonuç herkese ders olmalı..

Birileri Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgurdan oldu! Bu seçim, İsrail’e karşı, Türkiye karşısında örtülü bir savaş veren lobilere ve localara karşı kazanıldı.. Birileri Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek istiyordu, seçmen bu lobilerin oyununa gelmedi..

Şimdi bunlardan hesap sorma zamanı.. Kuşkusuz bu iş bir cadı avına dönmemeli. Onların gazetelerini okuyan herkes, dershanelerine, okullarına giden, yurtlarında kalan herkes bu korkuyu yaşamamalı. Bunların çoğu zaten bu kirli oyunun farkına vardı ya da aklı karışık. Bunları kazanmaya dönük bir dil kullanmak gerek. Kuşkusuz bunların içindeki kripto isimlerle sempatizanları ayırmak gerek. Kripto tiplere yardım ve yataklık edenler de sıkı bir şekilde izlenip, sanık sandalyesine oturtulmalı elbette.. Yani bu bataklıktan kurtulmaya çalışanlarla hâlâ inatlık yapanlar ayırılmalı..

Uluslararası sistem Türkiye’deki dost ve müttefiklerini, işbirliği yaptığı toplulukları yeniden gözden geçirecektir bu gelinen noktada.

AK Parti kendini yeniden dizayn edecek ama, birileri de hem cemaati, hem CHP’yi, hem MHP’yi, hem de derin ve diğer paralel yapıları yeniden dizayn edecektir.. Sarıgül ne yapacak, Kılıçdaroğlu’nun durumu ne olacak onu önümüzdeki günlerde göreceğiz..

Birileri 17 Aralık’ta Erdoğan’ın düşürülüp AK Parti’nin ele geçirilme hesabını yapıyordu. Bu seçimlerin olmaması için ne lazımsa yaptılar.. Ermeni komitacılar durum netlik  kazanmadan sesini çıkarmadı. Şimdi onlar birtakım konuları gündeme getirmeye çalışacaklar, ama geçmiş olsun..

Bu sonuç, cemaat kadar İsrail’i, İsrail kadar Esed ve Sisi’yi üzmüştür ve bu sonuç, Arap dünyası, Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkaslar ve diğer tüm İslam beldelerinde kimi iktidarların yüreğine korku salsa da, halka umut ve heyecan verdi.. Birilerinin keramet diye pazarladığı kehanetler boş çıktı!

Erdoğan’ı hapse atacaklarını söyleyenler, şimdi gidecek ülke arıyorlar. Artık ABD’de daha fazla duramazlar. Bu içeride sorunlara yol açar.. Kanada kabul etmiyor. Bu sonuçtan sonra Avustralya ya da Yeni Zelanda kabul eder mi bilmem.. İngilizler fazla kuralcıdır. Hiyerarşik hareket ederler. Fransızlar açgözlüdür, bu yapının ABD’den daha rahat edeceği bir başka ülke yok.. Bakalım pasaportunu kaybeden Gülen şimdi ne yapacak, nereye gidecek, hangi ülkenin himayesinde faaliyetlerini sürdürecek ve hangi ülke bu kadar ülkede faaliyet gösteren bir organizasyona ne kadar hareket serbestiyeti sağlayacak..

Cuma dergisinin kapanmasına sebeb olan bir dosya vardı. O zaman darbecileri uyarmıştık, “Paşalar söz dinlemezse” diye. Dinlemediler. Meydan okudular. Bizi sanık sandalyesine oturttular, ama sonunda, kendileri de sanık sandalyesine oturdular.. Bunları da defalarca uyardık. Sözlü de uyardık, yazılı da. Doğrudan da uyardık, dolaylı da. Ama söz dinlemediler.. O zaman şimdi hesap verme zamanıdır..

“Hocalar söz dinlemezse” ne oluyormuş, onu da hep birlikte göreceğiz..

“Biz gelene hocam, gidene paşam demedik..”

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi