M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Kısa Önemli Konular

Kısa Önemli Konular

KUR’ANA, Sünnete, Şeriata aykırı yollarla, haramlarla, münkerlerle elde edilen başarılar keramet değil, istidractır. İstidrac kafirlerde, münafıklarda, uğursuzlarda olur, görülür.
**
İçki satarak, karı satarak, riba işleri yapıp köşeyi dönerek, Şeriata göre haram kazançlar elde ederek hayır işleri yapılmaz.
**
Zekat paraları ve malları ile cami yapılmaz, medrese yapılmaz, başka hayır işleri yapılmaz. Şeriat ve fıkıh, zekat mallarının ve paralarının kimlere verileceğini çok açık ve seçik şekilde bildiriyor. Zekat paraları ve malları başka yerlere ve işlere aktarılamaz.
**
Hocaların, alimlerin, fakihlerin, rehberlerin birinci hizmeti halkı imana çağırmak, iman edenlerin itikatlarının sahih olması için onları uyarmak, aydınlatmak ve bilgilendirmek; ikinci temel hizmeti de Müslümanları beş vakit namaza çağırmaktır.
**
Müslüman halka ve gençliğe yapılabilecek en faydalı, en kudsî, mânevî kârı en büyük hizmet, onlara ilmihallerini öğretmektir. İnanç, temizlik, ibadetler, İslam ahlakı, dünya işleri ile ilgili muamelat özeti, İslam ahlakının esaslarını içeren doğru ilmihal; içindeki bilgiler hayata uygulanırsa Müslümanın kurtuluşuna ve ebedî saadete nail olmasına vesile olur.
**
Allah ile ilgili bütün işlerde, ibadetlerde, hizmetlerde ihlas… İnsanlarla ve dünya ile ilgili bütün muamelelerde adalet… Düşmanların kabul ve tasdik edeceği doğruluk ve dürüstlük… İşte üç ana temel…
**
Feminizmin Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha, İslam ahlakına aykırı bütün hükümleri batıldır, sapıklıktır. Kadınlar ve kızlar ancak Kur’anın, Sünnetin, Şeriatın, İslam ahlakının hükümlerine ve tavsiyelerine uyarak yücelir ve kurtulur. Aksi takdirde alçalır, kirlenir, zillet ve esarete düşer.
**
Bazı bozuk mezhepler: Dinde reform mezhebi… Dinde yenilik mezhebi… Dinde değişiklik mezhebi… Mezhepsizlik mezhebi… Light ve ılımlı İslam mezhebi… Afganî mezhebi… Fazlurrahmanın Tarihsellik mezhebi… Mutezile mezhebi… Necd mezhebi… Ali Şeriati mezhebi… Ehl- Sünnet mensuplarını tekfir eden Tekfir mezhebi… Sünneti inkar eden Kur’aniyyun mezhebi… Zamanımızda üç hak İbrahimî din vardır inancına sahip Diyalog mezhebi… Kemaliyyun mezhebi…
**
İslamın temellerinden biri de iffettir. İffeti inkar eden kültür ve medeniyetler bozuktur ve yıkılmaya mahkumdur. İffetsiz medeniyet olmaz, anti-medeniyet olur.
**
Allahü Teala, Kur’anda “Hiç şüphe yok ki, bütün mü’minler kardeştir” hükmünü koymuştur. Mü’minlerin kardeş olduğunu inkar eden kâfir, bu kardeşliği bozan hain ve facir olur.
**
İslam müjdeler ve ümitler dinidir. Allaha, Resulüne (Salat ve selam olsun ona), İslam dinine, Kur’ana, Sünnete, İslam ahlakına, emirlere, yasaklara iman edenlere, ömürleri ölümlerinde iman ile bitişirse büyük müjdeler vardır. Uyarıları dinlemeyen inkarcılar ise korkutulmuştur.
**
İlmi ve icazeti olan, imkanı ve fırsatı olan uyanık ve akıllı Müslümanlar halkı müjdeler ve Hakk’a çağırır. Bunu yapmazlarsa akıllı, uyanık, firasetli olma vasfını yitirir.
**
İnsan şunlardan razı olarak kurtulur: Rabb olarak Allahü Tealadan, Kitab ve düstur olarak Kur’andan, din olarak İslamdan, nebi olarak Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemden, Şeriat olarak İslam Şeriatinden, ahlak olarak İslam ahlakından…
* (İkinci yazı)
Futbol Şikeleri
BAZI politikacılar ve cemaat başkanları futbol işlerine, kulüplere niçin bu kadar karışır, içli dışlı olurlar anlamakta zorluk ekiyorum.
Son yıllarda futbol şikeleri konusunda çok yazıldı, tartışıldı, çok laf edildi ama halk işin içyüzünü bilmiyor.
Futbol işlerinde çok büyük paralar dönüyormuş. Bunlar helal para mıdır, kara para mı?
Dinî bir cemaatin futbolla ne ilgisi olabilir?
Futbol ayak oyunu demektir. Siyasetçiler, cemaatçiler ne gibi ayak oyunları yapıyor?
Devlet, hukuk, kanunlar, yargı; kara, kirli, pis ayak oyunlarını niçin önleyemiyor?
Doğrusu bendeniz bazı konularda gerçekten çok safım. Bilen biri anlatsa da belki aklım yine ermeyecek.
Hadi futbolun kendisi ayak oyunu… Siyasetteki, medyadaki, bazı belediyelerdeki ayak oyunlarına ne demeli?
Aklım ermiyor dedim ya, sorayım: Futbolun devlete, halka, ülkeye ne faydası var?
Sırf futbol haberleri veren büyük ve zengin günlük gazeteler var. Onların Türkiye’ye bir hizmeti var mı?
Dış ülkelerde yapılan bazı futbol maçlarını seyr etmek için uçakla oralara gidip, bir yığın masraf edip sıkıntı çekenler bile var. Onları anlayamıyorum.
Aklım, zekam, vicdanım, ufkum anlamakta yetersiz kalıyor.
Ülkemdeki faiz lobilerini ve çetelerini anlıyorum da şu futbola bir türlü aklım ermiyor.
Futbol şikelerini anlamak için şeytan zekası lazım, o da bendenizde yok.
Ah şu cahillik!
Nasıl götürüyorlar, nasıl vurgun vuruyorlar, ne dolaplar çeviriyorlar acaba? Zahmet edip de açıklamaya, anlatmaya kalkmayın. Kafam kalındır, anlamam bir türlü.
Anlamam ama futbolda, müsabakaların maçların dışında ayak oyunları yapanları lanetlerim. Yapılan şikeler taş olsun başlarına düşsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi