Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Mazlumların Umudu Uzun Adam

Mazlumların Umudu Uzun Adam

Müslüman gibi bir duruş sergileyen liderin olmadığı zamanlarda dünyaya gelmişim. Yaklaşık kırk yıldır “Müslümanca bir duruş sergileyen” liderimiz olsun diye didindik.

Şükürler olsun, kırk yıl sonra da olsa “uzun adam” “imani ve insani duruşuyla” tüm dünyaya Müslüman bir lider nasıl olunur onu gösterdi.

Sadece bizim değil, dünya Müslümanlarının hepsinin başını yerden kaldırdı, rahat nefes aldırttı.

Uzun adamın duruşunda “Vifak” esastı. Vifak; Müslümanlarla aynı çizgi üzerinde ittifak etmesidir. Bu ittifak nedeniyle İslam âleminde sevildi, benimsendi, desteklendi.

Uhuvvet yoluna bağlılık gösterdi. Kur’an’a ve Hadis’e dayalı bir çizgisi oldu. “Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya” düsturu, duruşunu belirledi.

Rabbim tüm şerlerden korusun. Dualarla ayakta kaldığını ve çetin yolları aştığını hiç unutmadı. Önce Allah’a, sonra duacılarına, sonra milletimize müteşekkir oldu.

Uzun adamın duruşuna milletimiz bir zincirin halkaları gibi bağlılık gösterdi. Ard arda, sırt sırta verdi, aynı değerler üzerinde bütünleşti.

Bu bütünleşme; sadece yurdumuzda değil, sınırlarımız dışında bulunan eski topraklarımızdaki Müslümanlarla diğer dünya Müslümanlarının hepsinde görüldü.

Devletimize ve milletimize net düşmanlık sergileyen İsrail ve benzerleri dışında, bizimle bir problemi olmayan milletler de uzun adamın duruşunu ve halkımızı takdir etti.

Uzun adamın mümince duruşunun belki bugün hemen semereleri görülmeyebilir ama gelecek günlerin ve yılların teminatı olduğundan şüphe yok.

Elbet uzun adamın duruşunu bozmak isteyenler, istikrarımıza çomak sokmak isteyenler, halkaları koparmak isteyenler oldu, bundan sonra da olacaktır.

Yalnız bu seçim malum kesimlere bir daha “yeter” dedi.

Aklı erenlere ve idrak damarları açık olanlara söylüyorum:

- “Allah aşkına bir 12 yıl öncesine gidelim ve gidebildiğimiz kadar gerilere gidelim. Milletimizin; Menderes, Özal ve Erbakan dışında memnun olduğu başka yıllar var mı?

Lanet olası o malum medyanın gazetelerinde ve televizyonlarında, her gün acımasız şekilde sunulan irtica yaygaralarıyla neler çektiğimizi unuttuk mu?

54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, resmi konutta iftar verdi diye yine malum lanet medya neler yapmadı?

Aynı lanetliler bugün de uzun adam için benzeri ihanetleri yapmıyorlar mı?

Erbakan Hoca’nın da suçu; Müslüman duruşu ile devletimiz ve milletimiz için çalışmaktan başka neydi?

Daha sayılacak o kadar ihanet var ki, tüm bu ihanetlerin hangisi milletimiz içindi? Vatanımız içindi? Dinimiz içindi?

Uzun adam 12 yıldır Başbakan olarak başımıza tankla gelmedi, topla gelmedi. Milletimizin yüksek iradesiyle geldi. Uzun adamın duruşu, milletimizin duruşudur.

Bu duruşu bozmak isteyen ittifaklara halkımız vize vermedi. Seçim akşamından buyana Türkiye’de ve İslâm âleminde sevinç sürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi