Ali Haydar Bahtiyar

Ali Haydar Bahtiyar

Gülen’in Yediği Silleler

Gülen’in Yediği Silleler

Bana sorarsanız değil sille, kafası kırılsa yine ders alamaz o adam o gurur ve kibirini, kendini beğenmişliğini terk etmedikçe.

Bana yaşadığımız acı günlerin tecrübesi böyle söyletiyor. Aksini düşünüyorsanız, alın size haber derseniz haber, hikaye derseniz hikaye, komedi derseniz komedi, okuyun da karar verin.

Ne demişti Kılıçdaroğlu?

"Cemaat ile ittifak yapmadık. Belgesi olan çıkarsın."

Elin adamı durur mu? İşte o belge geldi.

Hem de nerden, biliyor musunuz?

Artvin'den. Hani şu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kaybedilmesine en fazla üzüldüğü il olan Artvin’den.

İşte size kendi adamından tapu gibi bir belge: Artvin'de 3 dönem başkan seçilen CHP'li Emin Özgün, koltuğu AK Parti'ye kaptırdı. Özgün, yenilginin nedenini “Gülencilerle ittifaka” bağladı. "Gülencilerle kol kola girince tabanımızı kaybettik" dedi.

İyi olmuş, oh oh, çok sevindik, çok şükrettik Allah Tealaya. Darısı diğer vilayetlerin başına inşallah! Hem onlara, hem de “Türkiye'de CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP'yi, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde de MHP'yi destekleyin” diye emirler veren Yeni Muhalefet Partisi Parelel Örgütçülere ders olur inşallah.

Hani inkar ediyordunuz? “Yok böyle bir şey” diyordunuz. Madem utanılacak ve inkar edilecek bir şeyse, siz niye utanmadan yaptınız bunu? İşte adam yana yakıla anlatıyor

“Seçimden önce Gülenciler bana geldi. 'Bizim bin oyumuz var. Sizi destekleyeceğiz' dediler. Ben de kabul ettim. Gülenciler bana çalıştılar. Lakin seçim sonuçları açıklandığında o bin oyu hiçbir yerde göremedim. Artvin'in nüfusu artmadı. Buna göre ben geçen seçimde aldığım oyu aldım. Yine de kaybettim. Demek ki böyle bir oyları yokmuş Artvin'de. Buradan şu anlaşılıyor ki, Gülencilerle ittifaka girmekle, onlarla kol kola girmekle büyük yanlış yaptık. Onların oylarından medet umduk. Bu çok büyük hataydı. Çünkü sosyal demokrat tabanımız buna tepki gösterdi. Rahatsız oldu. Biz bu tür hataları yaparak siyasette asla başarılı olamayız."

Özgün, seçimden önce Gülen grubunun kendisini Artvin Menderes Koleji'ne davet ettiğini de vurgulayarak şöyle konuştu: "Orada da bana söylediler. Bana bir el uzattılar ben de o eli sıktım. Reddetse miydim yani? Ama gördüm ki, öyle bin oyları falan da yokmuş. Hikâyeymiş. Öyle ya, seçim sonuçlarına bakıyorum, nerede bu Gülencilerin oyu? Yok ortalıkta. Sandığa mı gitmediler? Türkiye geneline bakıyorum. MHP'nin oyu düşmüş, CHP'nin oyu da artmamış. O zaman şu ortaya çıkıyor. Gülen grubunun öyle abartıldığı gibi ülke genelinde yüzde 3-4 oyu falan yokmuş. Böyle bir güçlerinin hiç olmadığı görüldü. Bu sonuçlar bizim kadar Gülen grubu için de tam bir hayal kırıklığıdır."

Adamın pişmanlığına bakar mısınız?

O kendi derdine yana dursun, bizim paramız ve emeğimizle yapılan Gülen okullarında ne siyasi fırıldaklar dönüyormuş, biz de buna yanalım bari bu arada… Haram zıkkım olsun, gözünüze dizinize dursun o emekler emi!

Solun ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak bilinen Artvin'in 3 dönemdir koltuğu kimseye kaptırmayan CHP'li başkanı Emin Özgün, son seçimde AK Parti adayı Mehmet Kocatepe'ye üstelik 9 puan farkla kaybetmiş. Seçime tek başına girse kesin kazanacağını belirten Özgün, "Gülen grubuyla ittifak bize yaramadı. Onlarla kol kola girince sosyal demokrat tabanımızı kaybettik. Cemaatin abartıldığı kadar oyu yokmuş, bize bir faydası olmadı" dedi. (https://www.habervaktim.com/haber/366603/o-chpli-isimden-gulen-itirafi.html)

Bu sözlerin mefhum-u muhalifini, yani tersinden okunuşunu bir düşünür müsünüz, ne kadar hakkı ifade ediyor:

“Gülen grubuyla ittifak yapmak CHP’ye yaramadığı gibi, CHP ile ittifak yapan Gülen grubu da Müslümanlara yaramadı.”

Şimdi konuş bakalım Bay Fethullah, “Tayyib’i sevdim diye Allah’ın sillesini yedim. Meğer sevmeye değmezmiş” gibi bir şeyler demiştiniz, acaba şimdi Kılıçdaroğlu ve Bahçeli gibi beynamaz yeni sevgililerinizden dolayı kaç sille yiyeceksiniz?

O şefkat sillelerinin çok zararı yoktur, çünkü adamı gaflet uykusundan uyandırır, burada asıl önemli olan, acaba yeni yenilen silleler bir işe yarayacaklar mı bakalım?

Ne dersiniz, acaba Bay Fethullah bu seçimlerde yediği yeni sillelerden ders alabilir mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ali Haydar Bahtiyar Arşivi