Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Lisan-ı hâl ile kim ne atar?

Lisan-ı hâl ile kim ne atar?

¥ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan binlerce proje için temel atar, İsrail cumhurbaşkanını görünce sözle yumruk atar, bir Filistinli çocuk gördü mü yüreği küt küt atar, dindar bir nesil için kalplere tohum atar.

“İsrail otoritedir” diyen Fethullah Hoca’yı görünce sigortası atar seçimlerde  sandıktan galip çıkar, rakiplerine fark atar.

Büyük işlere imza atar. CHP’ye 90’dan penaltı atar, gol atar.

Vatanını Avrupa’ya şikayet edenleri görünce kafasının tası atar.

CHP Bizanstır, Erdoğan onların kalesine top atar.

¥ Kemal Kılıçdaroğlu bol bol palavra atar, yolda yürüyen adama çelme atar, ortaya fitne atar, Başbakan Erdoğan’a türlü iftira atar, göz baka baka yalan atar, Amerika’yla ve İsrail’le iş tutmaya can atar, Pensilvanya’da göbek atar, Türkiye’de kuyuya taş atar, Beşar Esat’la birlikte olur, hava atar.

Aday yapmak için eski MHP’lilere kanca atar, seçimde halktan tokadı yiyince havlu atar, İsrail’de fing atar, oradan Türk hükümetine taş atar.

Hesabı gayet zayıftır, SSK’ı batırır, ardından “mazotu 1.5 liraya indireceğim” diyerek başkasının kesesinden bahşiş atar.

¥ Mustafa Sarıgül, Amerika’da adaylık turları atar, seçim meydanlarında yüksekten atar, 30 Mart akşamı beti-benzi atar. CHP kurultaylarında rakiplerine yumruk atar, dayak atar.

Veee Şişli’deki gökdelenlere kaçak kat atar.

¥ MHP’den ithal CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, seçimlerde Melih Gökçek’e yenilince havlu atar.

¥ Muharrem İnce, bayan öğrenci velilerine taciz içerikli SMS’ler atar, laf atar.

¥ Kamer Genç, çiçekleri görünce sulamak için can atar, takla atar, parende atar, sonra bir iki kadeh atar ve ardından Erol Atar!

Devlet Bahçeli, yüksekten atar, yarın iktidara geliyormuş gibi tripler atar, milletin kafasına kılçık atar.

“Seçimlerde niye başarısız oldum?” diye kendisini hesaba çekeceğine MHP’li vekillere ve seçmenlere bozuk atar.

¥ Oktay Vural, her basın toplantısında desteksiz atar, çamur atar, iftira atar.

¥ BDP’liler ambulanslara, halk otobüslerine, polis araçlarına, esnafın dükkanına molotof atar, askere ve polise pusu atar, kurşun atarlar.

¥ Hasip Kaplan, mecliste sinirlenip krizlere girer bardak atar.

¥ Sırrı Süreyya Önder, kafasına göre önüne gelene posta atar, kafa atar, sonunda da İmralı’ya demir atar.

¥ Altan Tan, ikide birde kayışı atar, hükümeti topa tutar, ekmek atana taş atar, Kandile twit atar.

¥ Fethullahcılar hayır-hasenat himmet diye halkı coşturup paralarına tırnak atarlar. Koskoca cemaat ile zar atar, “Elimde AK-PARTİ ile ilgili kasetler var” deyip zarf atar, sonra Erdoğan’a iftira atar, kurşun atar.

SP lideri Mustafa Kamalak ve BBP lideri Mustafa Destici Fethullah Gülen’in televizyon kanallarına kapak atar ve bol bol AK Parti aleyhinde paralelcilere pas atar sonra da kendi kalelerine gol atarlar.

¥ Sami Selçuk, İsrail cumhurbaşkanı Şimon Peres’e gülücük atar, Erdoğan’a çamur atar, her bayramda Pensilvanya’ya kart atar.

¥ ABD ve İsrail dünyanın dört bir yanında mazlumlara dayak atar, bunu yaparken de yerli taşeronlar bulup, onlara bir miktar sakal atar.

¥ Yaşar Nuri Öztürk, önce CHP’ye kapak atar, sonra parti kurup, oy alamayınca da top atar.

¥ Gün olur, devran döner, 30 Mart gelir, sandığa oy atar, orada AK-PARTİ filizlenir boy atar, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’de kendini Boğaz Köprüsü’nden atar.

¥ Millet akıllıdır, adımını dikkatli atar, önce tüm partilere bir göz atar, hangisinde hizmet varsa, ona iyi not atar ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, dosta-düşmana gül atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi