Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

Ülkemden kadın manzaraları

Ülkemden kadın manzaraları

Nurten Ertuğrul. AK Partili Bingöl Belediyesi meclis üyesi. Başı örtülü bir Türkiye kadını. Birinci sıradan belediye meclisi üyeliğini 30 Mart seçimleriyle kazanmış bir siyasetçi. Mesleği mali müşavirlik. Partisi adına kapı kapı oy toplamış biri. Onun gibi iki kadın meclis üyesi daha var il belediye meclisinde. Seçilen yirmi üyeden biri sayın Ertuğrul. Bingöl belediye başkanlığını AK Parti adayı Yücel Barakazı kazandı. İlk icraatı? Belediyede kadınlara belediye başkan yardımcılığı veya belediye başkan vekilliği görevlerinin verilmeyeceği açıklamasını yapması. Kadın en ‘büyük’ sorun çünkü (!) Zira, sayın Barakazı’ya göre kadınlara belediyede başkan yardımcılığı veya vekilliği görevlerinin verilmesini toplum hazmedemez. Başkan Barakazı bu görevlerinin dinen ve örfen de kadınlara verilemeyeceğini söylemiş… Sayın Ertuğrul, kendisine saygısı olan her kadının yapması gerektiği gibi başkanın bu açıklaması üzerine belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Hoşgeldiniz Türkiyemize!

L.S. Türkiye’nin bir başka kadını. Suç işlemişçesine neden adının sadece baş harfleri verilmiş medyaya yansıyan haberlerde anlamadım. Ama belki kendi tercihidir diyelim, üzerinde durmayalım. O da başı örtülü bir başka genç kadın. Üsküdar Musiki Cemiyeti korosundaymış L.S. yıl sonu etkinliği kapsamında koroya dahil edilmiş, ancak bir problem (!) varmış L.S. kızımızın. Başı örtülü imiş! Bilemiyorum laiklik elden gidecek endişesi ile mi yoksa başörtülü kadınlarla alakalı olarak daha önceden sarfedilmiş olan “görüntü kirliliği” endişesi ile mi, Üsküdar Musiki Cemiyeti yönetimi tarafından yıl sonu konserinden yasaklanmış. “Burası yüz yıla yakın bir süredir yaşıyor ve bizim bazı kurallarımız var. Ya peruk takarsın ya da…” denmiş kendisine. Hoşgeldiniz başörtüsü yasağının resmen kaldırılmış olduğu(nu zannettiğimiz) Türkiyeme!

Februniye Akyol. O da bir başka kadın siyasetçi. Mardin Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Türk ile beraber BDP’li Akyol da eşbaşkanlığa seçilmiş. Yani o da Mardin’in belediye başkanı…en azından eşbaşkanlıktan benim anladığım bu. Akyol yedi dil konuşan bir kadın. Aynı zamanda Süryani Demokratik Birliği adında bir kuruluşun da kadın kolları başkanıymış. İlginç…Hal böyleyken sayın Akyol’a beraberinde eşbaşkanlık görevini paylaşacağı Ahmet Türk’ün yanında nisbeten ufak, biraz da alçak bir koltuk ‘layık’ görmüşler. Basına yansıyan fotoğrafta “sekreter koltuğu” yorumları yapılmış. Belli ki sayın Türk de centilmenlik gösterip, “rica ederim hanımefendi siz böyle buyurun” da dememiş, büyük koltuğa kurulmuş. Akyol, eş başkan belki ama aynı zamanda eşitliksiz başkan. Hoşgeldiniz kadına pek bi değer veren Türkiyeme!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Merve Kavakçı İslam Arşivi