Hüsran olimpiyatı

Hüsran olimpiyatı

Pekin’de yapılan 29. 0limpiyat oyunlarında maalesef istediğimiz neticeyi alamadık.. çeçen Kartalı Ramazan da olmasa, altın bile alamıyorduk.. 1 altına ilaveten 4 gümüş, 3 de bronzumuz var.. Toplam madalya sayımız 8.. 2004’te yapılan Atina 0limpiyatları’nda bile 10 madalya kazanmıştık.. Demek ki, yerinde sayma var, hatta gerileme var.. Demek ki, edebiyatla, kuru söylemlerle bir yere varılamıyor.. Demek ki, işler iyi gitmiyor.. Arıza var.. Açık ve net böyle..
Fransa 70 milyonluk bir ülke.. 0limpiyata 367 sporcuyla katılıyor.. Biz de 70 milyonluk bir ülkeyiz ancak bizim olimpiyata götürdüğümüz sporcu sayısı 68..
Turizm şirketleri, tabiri amiyaneyle müşteri araklamak için ülkemizin vaziyeti coğrafyasını öyle bir ortaya döküyor ki, bu memleketin pek çok yerini iyi bilen benim bile turist olasım geliyor!.. üç tarafı deniz!.. Doğru mu?.. Elhak doğru.. Hem de ne deniz.. Pırıl pırıl.. Masmavi.. Peki, böyle güzel deniz ortamımız var da niye bir tane bile uluslararası şampiyon yüzücümüz yok?.. Niye yetiştiremiyoruz?.. Hata nerede?.. Sakatlık işin neresinde?.. Uyuyor musunuz ey Türk sporunu idare eden zevat?..
ABD, 8 madalyalı şampiyon Michael Phelps’i uzaydan getirmedi ki?..
Yine ülkemizden bahsederken, yalçın dağlar, yemyeşil yaylalar, uçsuz bucaksız ovalar, deriz.. Ve ilave ederiz; “Var mı bizim ülkemizden güzeli?..” İyi de, böyle oksijeni bol bir coğrafyadan atletizm pistlerini allak bulak edecek niye bir atlet çıkartamayız?.. Nerede Erzurum yaylalarının yiğit evlatları?.. Nerede Toros Dağları’nın keklik gibi seken insanları?.. Bu ülkede sporcu mu kalmadı da Elvan’ları şunları bunları yarıştırıyoruz?.. Ki o Elvan’ı bütün samimiyetimle söyleyeyim asla küçümsemiyorum, aksine çok takdir ediyorum.. ülkemize 2 gümüş madalya kazandırdığı için..
Kıymetli dostlar, niye şampiyon yetiştirmekte usta değiliz?.. Güreşte bile döküldük.. Halbuki bir zamanlar olimpiyatlarda yan yana minderlerde 4 siklette güreşip rakiplerini patates çuvalı gibi yere seren şampiyon güreşçilere sahiptik.. Ne oldu bu memlekete?.. Niye ürün vermiyor?.
Neden kurudu sporcu tarlaları?..
Bari her kulvarda zıplamasak.. Başarılı olabileceğimiz dallara yoğunlaşsak!.. Birkaç dal olsun ama mutlaka madalya yakalansın!.. Dünya da desin ki, sporun şu dalları Türkiye’nin ipoteğinde!.. Hiç değilse bu kadarını yapalım..
Değerli okuyucularım.. İşi mutlaka ve mutlaka okullara sokmalıyız.. Formasyonu sağlam beden eğitimi hocaları olayın içine girmeli.. Hangi çocuk hangi spor dalında başarılı olur, bunun hesabı iyi yapılmalı.. Eğer bunu doğru yaparsak inanıyorum ki, belki bir sonraki olimpiyatlarda değil ama daha sonraki olimpiyatlarda Türkiye adından çok bahsettirir..
Kafamın takıldığı bir şey daha var.. Bu memlekette Milli 0limpiyat Komitesi isimli bir kuruluş var.. Bu komite mensupları yıllardır olimpiyatlarda aldığımız kısır neticeleri nasıl yorumlarlar acaba?.. İcraat vasatın altında çünkü!.. Bu komitenin insanları olimpik sporumuza ne gibi bir ivme kazandırdı?.. Bunların da konuşulması gerekir.. Eğer bir kazanım yoksa ve başarısızlık artık rutin hale geldiyse, bunun bir sorumluları olması gerekmez mi?.. Usuldendir; işler iyi gitmeyince herkes, politikacıları, bürokratları, teknik adamları, sporcuları, filan sorguya çeker!..
Peki bu komiteye kimse bir şey demeyecek mi?..
Netice-i kelâm; mazisi şerefle, şanla dolu aziz milletimize Pekin 0limpiyatları’nda kazanılan bu madalyalar az gelir.. Hatta yakışmaz!..
Yetkililer, umarım arızayı bulup ona göre hareket ederler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi