M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Ehl-i Sünnet Müslümanlarının Dikkatine

Ehl-i Sünnet Müslümanlarının Dikkatine

Bu yazı Ehl-i Sünnet Müslümanlarına hitap ediyor. Ehl-i Sünnetten olmayanlar okumasınlar, okurlarsa, muhatap kendileri olmadığı için yersiz ve aşırı tepki göstermesinler, bilgi edinsinler.

1. Hiçbir Ehl-i Sünnet aliminin, fakihinin, ziyalısının, herhangi bir mensubunun kendi re’yiyle, kendi hevası ile, kendi kafasından din hakkında konuşmaya, ahkam kesmeye hakkı yoktur.

2. Ehl-i Sünnetin muteber, güvenilir, temel akaid, fıkıh, ahlak kitaplarında ne yazıyorsa esas olan onlardır.

3. Ehl-i Sünnet camiası içinde usule, temellere, esasa ait ihtilaf yoktur. İhtilaf=çeşitlilik teferruatta=ayrıntılardadır, bu da geniş bir rahmet ve zenginliktir.

4. Ehl- Sünnetin zaruriyat-ı diniye olarak gördüğü ve kabul ettiği değerleri ve hükümleri inkar edenler dinden çıkar.

5. Ehl-i Sünnette din ve dünya, dünyevî ve ruhanî ayırımı yoktur.

6. Ehl-i Sünnet İslamlığında cihad fi sebilllah vardır.

7. Ehl-i Sünnet camiası içinde muttefakun aleyh konu ve hükümlere itiraz edilemez ve bunlara aykırı görüş serd edilemez.

8. Teferruata ait muhtelefün fih konularda da tartışma yapılamaz, herkes kendi mezhebine göre amel eder. Hanefîlerde kan abdesti bozar, Şâfiîlerde bozmaz.

9. Cahillerin din, iman, Kur’an, fıkıh konusunda tartışmaları yasaktır.

10. Müteşabihat, Allahı noksan sıfatlardan tenzih ederek aynen kabul edilir, tartışılmaz.

11. Alet ilimlerini ve ‘âli ilimleri okuyup icazet almamış olan, müfessirlik şartlarına sahip bulunmayan kimseler tefsir kitabı, Kur’an tercümesi ve meali yazamaz. Böyle işlere cür’et ve cesaret ederlerse İslam devleti ve İmam-ı Kebir onlara mani olur.

12. Halk imanını, dinini, fıkhını doğrudan doğruya Kur’andan öğrenecek ilme sahip olmadığı için; içindeki bilgi ve hükümler Kur’andan ve Sünnetten çıkartılmış olan ilmihal, ahlak, nasihat, irşad kitaplarından öğrenir.

13. Cahillerin, sapıkların, münafıkların, kötü niyetlilerin, reformcuların, İslamı tağyir ve tahrif etmek isteyenlerin Kur’anı alet ve istismar etmelerine izin verilmemelidir.

14. Usûl-i fıkıh kuralı: Mukallid Müslüman nass ile fukaha sözü arasında bir uyumsuzluk görürlerse hangisine tâbi olurlar? Cevap: Fukahaya tabi olurlar. Niçin? Çünkü cahil mukallidin uyumsuzluk gibi gördüğü şey onun bilgisizliğinden kaynaklanmaktadır. Nasih mensuh olabilir, tahsis olabilir…

15. Men fessere’l-Kur’ane bi re’yihi fekad kefer=Kur’anı kendi re’yiyle yorumlayan küfre düşe(bili)r buyrulmuştur.

16. Ehl-i Sünnet ötekiler gibi herhangi bir mezhep, fırka, hizip değil; İslamın doğru yorumudur.

17. Mezhepsizlik dinsizliğe köprüdür.

18. Fıkıh mezheplerinin kolaylıklarını cem’ etmek dini oyuncak etmektir.

19. Bid’at mezheplerinin doğruları vardır ama onlar Ehl-i Sünnete aykırı bütün hüküm ve yorumlarda, bir tekr istisna olmamak şartıyla hata etmişler, doğru yoldan ayrılmışlardır.

20. Şeriata ve dinin zahirine aykırı olmamak şartıyla tasavvuf ve tarikat haktır.

21. Kurtulmak için ille de tarikat şart değildir. Doğru ilmihaldeki ve doğru ahlak kitabındaki bilgilere inanan ve bunları hayata geçiren Müslüman kurtulur.

22. Ehl-i Sünnet mezhebi Sevad-ı Âzamdır…. Ana caddedir…

23. Şaki tabiatlılara ilim öğretmek dine ihanet ve hıyanet etmektir.

24. Din, iman, Kur’an hizmetleri para kazanmaya, zengin olmaya alet edilemez.

25. Ehl-i Sünnet ulema ve fukahası İslam medreselerinde yetişir.

26. Tabakat-i fukahanın en alt derecesi olan müftülük icazetine sahip olmayanlar fetva veremez.

27. Bu devirde, mutlak müctehid derecesinde fakih yoktur, bu yüzden ictihad kapısı kapalı olmamakla birlikte ictihad yapılamaz.

28. Farz-ı muhal, ictihad derecesine yükselmiş bir zat mevcut olsa, o zat yeni bir mezhep tesis etmez, dört mezhepten birine tabi olur. Nitekim, İmamı Gazalî’nin hocası İmamü’l-Haremeyn el-Cüveynî hazretleri müctehid derecesine yükselmiş, lakin mezhep kurmamış, İmamı Şâfiî hazretlerini taklid etmiştir.

29. İlim tahsil etmemiş cahil bir Müslümanın önüne bütün tefsirleri ve hadis külliyatlarını koyun, feraiz ilmini tahsil edip icazet almamış olduğu için basit bir miras taksimini yapamaz.

30. Abdest almak, namaz kılmak Kur’an tefsirlerinden öğrenilmez, ilmihal ve fıkıh kitaplarından öğrenilir.

31. Herkes İslamı bizzat kendisi doğrudan doğruya Kur’andan öğrensin sözü hayata uygulanamaz.

32. İslam Protestanlığı karmaşası Ehl-i Sünnetin zıddıdır.

33. İslam tarihinin aykırı, şazz şahsiyetleri din önderi olamaz; onların, Cumhur- Ulemaya ters düşen aşırı görüş ve kanaatleri kabul edilmez.

34. 1400 yıldan beri Ramazanlarda Gece Namazı=Teravih kılınmaktadır. İslamda teravih yoktur diyenlere kulak verilmez, onlar ciddiye alınmaz. Çünkü bu konuda icma vardır, manevî tevatür vardır.

***

* (İkinci yazı)

Uyurgezerler

SELANİK Dönmeleri Müslüman kılığına girdiler, aramıza sızdılar.

Kürt Yahudileri Müslüman postuna büründüler ve içimize girdiler.

Kırımçaklar… Karaylar… Tat Yahudileri… Türkiyeye göç etmiş Meşhed Yahudileri… Kafkasya Yahudileri… Bunlar asıl kimliklerini gizlediler, Müslüman göründüler.

Ya Pakraduniler?.. Asıl kimlikleri Yahudilik, onun üzerinde Ermenilik postu, en üstlerinde de iğreti Müslümanlık …

Siz onun asıl isminin Artin Agopyan olduğunu biliyor musunuz? O nasıl bir Kürt liderdir ki, Kürtçe bilmez?

Soru:

Yahu nereden çıkardın bunları sen, aklın mı karıştı yoksa?..

Cevap: İnterneti açsana, yukarıda saydığım kelimelerle bilgi ve belge arasana, aydınlansana, ayakta uyumasana…

Komplo teorisi üretmiyorum, Filan veya Falan Kripto Yahudi, Kripto Ermeni demiyorum. Anonim yazıyorum.

Yirminci asrın ilk yarısında doğu Akdeniz bölgesinde iki Yahudi devletini herhalde Türkler, Kürtler, Çerkezler, Arnavutlar, diğer Müslümanlar kurmadılar.

En büyük tehlike nedir biliyor musun? Bu Kriptolar islamî hareketin içine sızar ve kendi işlerine hesaplarına gelecek şekilde dinde reform, dinde yenilik, dinde değişim yaparlar ve laik light ılımlı bir İslam türetirlerse bitiktir işimiz.

Bana “Su-i zan etme, hüsn-i zan et be adam!” diyenler yatakta mı uyuyor, ayakta mı?

Elbette özel hayatta su-i zan ve tecessüs edilmez ama siyasette, istihbaratta, kriminolojide bütün zanların ve ihtimallerin üzerinde durulur, araştırılır.

1400 yıllık İslam tarihinde görülmemiş bir bid’at… Hadîsleri AB norm ve standartlarına göre ayıklama işi… Nereden çıktı bu? Sakın altından Çapanoğlu çıkmasın?

Türkiyede Ehl-i Sünneti silip yerine ABD’nin, AB’nin, İsrailin, Siyonizmin, Haçlıların istediği sulandırılmış, Şeriatsız, fıkıhsız, cihadsız bir İslam türetmek isteyenlerin arkasında gizli güçler var mı yok mu?

Bendenizin yatakta uyurken bazen uykum kaçıyor, ayağa kalkıp bunları düşünüyorum. Bazı uyurgezerler ise uyanıkken bile bu ihtimalleri düşünmüyor, iddia edilirse kabul etmiyor.

Bir gün uyanacaklar ama çok geç kalmış olacaklar, iş işten geçmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi