Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Bu ittifakı bu millet bozar

Bu ittifakı bu millet bozar

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle oluşturulan “anlatılması ve anlaşılması imkânsız ittifak,” şimdiye kadar yapılan tüm çirkin ittifaklara taş çıkartır.

Bu nasıl bir düşmanlık ve kindir ki, selam alıp vermekten tutun da, dünyevi ve uhrevi hiçbir ortak yönleri bulunmayan, daha düne kadar birbirlerine karşı ağza alınmayacak, kitaplara geçmeyecek, sohbette bile dile gelmeyecek; “küfür, hakaret, yalan, iftira ve dedikodu” yapanları, hangi güçler hangi vaatlerle aynı çatı altında topladı ve millete karşı ittifak kurdurdu?

………………

Böyle bir ittifaka bulunabilecek aday ise çok şaşırtıcı. CHP zihniyetinin kurduğu rejime isyan ederek Mısır’a giden bir babanın, Mısır doğumlu oğlu.

Çatının ayaklarını oluşturanlar da yine düne kadar CHP’nin kurduğu ve milletin ensesinde boza pişirilen zihniyetin düşmanı değiller miydi?

Bugünkü insan kaynaklarını, maddi varlıklarını, himmetlerini neye ve kime düşman olarak derleyip cukka ettiler? Hepsinin de ortak düşmanı CHP zihniyeti değil miydi?

……………

Evet, bu millet bu ittifakı bozar ve bozacaktır. Çünkü ittifakın her zerresi, insan fıtratına ters olduğu gibi Dini İslam’ın bir Müslümana yüklediği misyona da külliyen ters.

İradesini ve aklını başka irade ve akıllara teslim etmemiş, Allah’a kul, Peygambere ümmet olduğunu bilen ümmi bir Müslümandan, bilge bir Müslümana kadar, böyle bir ittifakın ne büyük bir çirkinlikte olduğunu seçimde deklare edecektir.

İttifakın sebebi sadece Cumhurbaşkanı adayımız R. Tayyip Erdoğan değil, temeline baktığınızda; “Milletimizin Dini İslam üzere ittifak etmesi ve bu ittifaktan taviz vermemesidir.”

Buyurun, oyunun her parçasına bakalım. Yani bu ittifak, Erdoğan’a karşı kurulmuş bir ortaklık değildir.

Osmanlı’ya karşı mücadele eden güçler, bu ittifak üyelerini bir araya getirerek, Yeni Türkiye’nin önünü kesmek istemektedirler.

İttifakı “Müslüman bir gözle” izleyenler gerçeği görebilirler.

……………….

Cemil Meriç der ki; “İslam insanı parçalamaz.” Peki, malum ittifakta kimler var?

Müslümanlığı kimselere bırakmayanlarla, Müslümanlıktan nefret edenler var.

Yine Cemil Meriç der ki; “İrfan kemale açılan kapıdır.” Bu millet imanının gereği irfan sahibidir. Toprakçı millettir, Vatancı millettir, Tevhid milletidir ve dinci millettir.

Necip Fazıl’ın dediği gibi, “Bu milletin sarhoşu bile ‘Allah’ diye nara atar.” Feraset sahibidir, ittifakçıların grup ve kişisel çıkarlarını çok iyi bilmekte ve görmektedir.

……………..

Cumhurbaşkanlığı seçimi, Ak Parti’nin adayı ile çatı adayının seçimi falan değildir. Bu seçim; “Bal gibi de milleti sahiplenenlerle, millete kafa tutanların seçimidir.”

R. Tayyip Erdoğan ile bu ülke şimdiye kadar bir yere geldi ve İnşaallah, bundan sonra da gidecektir.

Soru: “Peki, böylesine karmaşık bir ittifakla ülkemiz ve milletimiz nereye gider?”

İşte bu yüzden bu millet, bu ittifakı bozar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi