Ersoy Dede

Ersoy Dede

Sonunuz Yakındır

Sonunuz Yakındır

Bu ülkede kültürel faşizmi ulus devlet inşasının temel parametreleri diye yutturan zihniyet, İsrail terör devletinin, Gazze’ye yaptığı katliamları eleştiren herkesi “faşist” ilan etme telaşına düşmüş durumda.. Kemalist ideolojinin ezdiği, yok saydığı, ötekileştirdiği hiç bir şeyi görmeyeceksin, İsrail devlet terörüne laf ettiğin anda, nefret suçu işleyeceksin.. İyi bari. Bir liste versinler, İsrail’i eleştirirken kullanacağımız sözleri içeren.. Ona bakıp konuşalım..

İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR

Önce bir Gazze’ye bakalım.. Nefret suçu vesaire gibi bir şeyler söylemek istiyorsanız ondan sonra söyleyin.. Katliamın henüz kara harekâtı safhası başlamadan iki gün evvel daha fazla kan dökülmesini isteyen İsrailli bir milletvekili, Ayelet Shaked, Filistinli kadınların, doğmamış bebeklerinin öldürülmesi gerektiğini söyledi..”....Hepsi düşmanımız. Kanları başlarında olmalı. Buna öldürülenlerin anneleri de dahil. Onlar da oğullarının peşinden gitmeli. Evleri de yıkılmalı ki orada ‘yılan’ yetiştiremesinler.....” Şimdi bu ifadelerle bir soykırım daveti yapmak normal, bu sözlerle İsrail’in adım adım soykırıma gittiğini söylemek sakıncalı mı?.. İndependent’ın İsrailli editörü Mira Bar Hillel, Shaked’in sözlerini duyunca şu tepkiyi veriyor; “..Yakacağım artık bu İsrail pasaportumu.. Naziler Polonya’nın Krakow kentini işgal edince tüm Yahudileri öldürdü. O zaman Nazilere sorsaydık ‘Neden’ diye, onlar da ‘Neden mi? Gidin onlara sorun’ derlerdi. Çaresiz olmayı, ırkçıların zulmü altında yaşayıp ölmenin ne demek olduğunu biliyorum. İsrailliler artık kurban değiller. Şu anki krizin failleri onlar....” Sadece Shaked mi? Ekonomi Bakanı Naftali Bennett de diyor ki; “esir Filistinlileri öldürelim”.. Diyorlar ki, “efendim olmaz öyle şey. Bu yasal değil”... Cevabı şöyle; “Ben çok Arap öldürdüm. Bunda yanlış bir şey yok”... Bu alçakça söylemlerin, nefret kusan beyanatların tek bir anlamı var, Filistin’i yok etmek.. Böyle ulvi bir davanın ortasında, öldürülmüş üç İsrailli çocuğun lafı mı olur? Evet aynen böyle düşünüyorum.. Bugünkü askeri operasyonu meşru göstermek adına yapılmış bir ince provokasyondu.. O çocukları da İsrail öldürdü.. Apaçık.. Bugün yine kendi gazetelerinde operasyona dair hiç bir şey yok. Ama operasyonu haklı göstermeye dönük o çocukların fotoğraflarını birinci sayfalarından vermeye devam ediyorlar.. Çünkü iç kamuoylarını operasyonun meşruiyetine inandırmaları gerekiyor.. Çünkü tanklarıyla, toplarıyla, kimyasal silahlarıyla, pudra bombalarıyla adeta yakıp erittikleri Gazze’ye karşılık, Aşkelon’a bir taş düştüğünde İsrailliler neye uğradığını şaşırıyor.. Nefret suçuymuş... Daha iki gün önce... Yani şehit sayısının 200’ü geçtiğini öğrendiğimiz gün BBC’nin ilk haberi şöyle başlıyordu; “... Bir İsrailli anne ve kızı, Askhelon’a atılan bombanın ardından adeta şok geçirdi”.. Bomba dediği Hamas’ın soba borusu gibi bir şeyi. Hiç bir yere bir santimetrekare yere zarar vermedi. Tam o dakikalarda, o bombanın sesinden çok korkan kızın yaşlarında 70 kız çocuğu paramparça olmuştu Gazze’de.. Hadi gelin bunu, nefret suçu işlemeden eleştirin bakalım..

BEBEKLERDEN NEDEN KORKUYORLAR?

O t-shirt’leri gördünüz mü? “1 shot 2 Kills” yazan.. Hamile bir tesettürlü Müslüman kadını hedef çizgisinin tam ortasında gösteriliyor.. Deniyor ki “tek atışla iki kişiyi öldürebilirsiniz”. Yani hamile kadınları öldürün ki, çocukları da doğup başa bela olmasınlar.. Niye korkuyorlar bu çocuklardan peki? Çünkü o çocuklar, Tel Aviv’deki çocuklara benzemiyor. Vura vura, öldüre öldüre, kaybedecek hiçbir şeyleri kalmamış bir toplum, şehadeti gelinebilecek en iyi konum olarak gören çocuklar çıkardınız ortaya.. Onlar da basketbol ya da tenis oynayabilirlerdi sizin çocuklarınız gibi.. Ama plajda toplarının peşinden koşarken füzeyle paramparça ettiniz bir lokmacık bedenlerini.. Kuzenlerinin parçalarını toplayıp defneden Gazzeli çocuk çıkacak karşınıza.. Sizin bütün gelişmiş silahlarınıza karşılık taşıyla, sapanıyla.. Ama asıl yüreğiyle.. Aslan yüreğiyle.. O yürekle başa çıkmanız mümkün değil.. Çünkü siz ödleksiniz.. O yüzden korkuyorsunuz annesinin karnındaki çocuklardan.. Biliyorsunuz ölümünüz onların elinden olacak.. Zalimler için yaşasın cehennem. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi