Yener Dönmez

Yener Dönmez

Üç Mehmetçiğin şehit olduğu olay

Üç Mehmetçiğin şehit olduğu olay

PKK üç askerimizi daha şehit etti. Bu olay pekçok dengeyi anlamamızı sağlayacak önemli doneler içeriyor.

21 Temmuz gecesi saat 21.00 civarında nöbetçi askerler, sınırı geçmeye çalışan silahlı ve kıyafetlerinden PYD/PKK’lı olduğu net anlaşılan bir grup tespit ediyorlar.

Söylendiği gibi kaçakçı filan değiller.

Yanlarında kaçakçılıkta kullanılacak hiçbir şey yok.

Sadece silah ve mühimmat var.

Askerlerimiz geçişi engellemek için uyarıda bulunuyorlar. Ancak PKK’lıların cevabı ateşle karşılık vermek oluyor. Bunun üzerine Mehmetçikler de karşı ateşte bulunuyorlar. Bu karşılıklı ateş bir süre sonra PKK’lıların hedef gözeterek yaptığı atışlara dönünce olay çatışma boyutuna varıyor.

Mehmetçikler geçişi tamamen engelleyecek biçimde hareket edip çatışmayı sürdürüyor. Teröristler kaçarken ellerindeki mühimmatın tamamını askerlerimizin üstüne adeta boca ediyorlar. Bu sırada yaralanan Mehmetçikler oluyor.  

Askerlerimiz misliyle cevap veriyorlar. Uçaksavarlar ve zırhlı muhabere araçlarının toplarıyla müdahalede bulunuluyor. PKK’lılardan 6’sı ölüyor, diğerleri ise yaralı halde kaçıyorlar.

Edindiğim bilgilere göre, PKK’lıların sınırı silahlarıyla geçmeleri bölgede son dönemde hedef aldıkları bir kişiyle ilgili: Ceylanpınar Belediye Başkanı.

Kısa süre önce bombalı bir araçla, uzun namlulu otomatik silahlarla kendisine suikast düzenlenmiş ama kurtulmuştu. Belediye Başkanı suikasti PYD/PKK’nın yaptığını açıkça ilan etmişti. Bu kez çapraz ateşe alıp öldürmek üzere geldikleri düşünülüyor.

PYD’liler belediye başkanının istifasını istiyorlar. Çünkü eski başkan döneminde Ceylanpınar’ı lojistik üssü gibi kullanıyorlardı. Yeni başkan döneminde bu değişti. Değişince de terör örgütünden infaz kararı çıktı.

PKK, çözüm sürecini sabote eden taraf gibi görünmemek için leşlerine bile sahip çıkmıyor. Kendileriyle ilgili olmadığını söylüyor. Ancak bir kaçakçı çatışmada ölünce ailesi ve aşiretinin verdiği tepkileri, gösterileri, cenazeleri teslim almaları gibi prosedürlerin hiçbiri yaşanmadı.

Zaten kıyafetleri, silahları, mühimmat tipleri PKK’lı olduklarının açık kanıtı. Kaçakçılık yapacak bir grup mini bir cephaneliği andıran silahlarla sınırı neden geçsin?

Türk Silahlı Kuvvetleri o gece müdahale etmeseydi, AK Partili Ceylanpınar Belediye Başkanı şuan hayatta değildi belki de. Onun yaşayacak ömrü, bizimse kahraman Mehmetçiklerimiz varmış.

Üç şehit verdik. Televizyonlarda üç dakika haber olmadı. Duyarsızlık almış başını gidiyor.

PKK’nın yayın organı ANF’ye ise erişim yasağı kaldırılmış önceki gün. Tam da şehitlerimizin haberlerini aldığımızın ertesi günü.  Herkes özgürce PKK propagandasına maruz kalsın der gibi. PKK haince yayın yapsın, ama şehitlerimiz üç dakika haber olamasın. Bunlar şehitlerimizin aziz ruhunu incitir. Vicdanları kanatır.

Güneydoğu açısından durumu hiç iyi görmüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Yener Dönmez Arşivi