Yener Dönmez

Yener Dönmez

Paralel süreç

Paralel süreç

Paralel Yapı’ya karşı beklenen operasyon başladı. Beklendiği gibi operasyona emniyet ayağından girildi. İlk dalgada Selam Tevhid Örgütü soruşturmasını yürüten emniyet amirleri ve polis memurları gözaltına alındı. Dün de şüphelilerin önemli bir kısmı tutuklandı. Önümüzdeki günlerde 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yürüten polis ve savcılara, ardından da sivillere yönelik bir operasyon zinciri bekliyoruz. Bunların olmamasının tek yolu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dediği gibi cemaatin önde gelenlerinin Başbakan Erdoğan’dan özür dileyip, nedamet göstermeleri. Aslında bu teklifi daha olaylar bu noktaya gelmeden önce Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya ağabey köşesinden yazmıştı. Aksi takdirde devletin bütün imkânlarıyla üzerlerine gidilip bu yapı yok edilinceye kadar süreç devam edecek. Başbakan Erdoğan’la bakanların telefon konuşmalarını dinlemenin elbette ki bedeli olmalı. Hukukun dışına taşan, yetkilerini aşıp illegaliteye sapan her kim olursa olsun hesap vermeli.

Önceki gün iftarda bir araya geldiğimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın dinlemelerle ilgili verdiği bilgiler ve tespitler işin vahametini ortaya koyan cinstendi.

Bakan Işık, devlet adamlarının kullandığı 164 adet kriptolu telefonun dinlenebilmesi için işin içinde TÜBITAK, savcı, polis ve TİB’in olması gerektiği ve şifreleri ancak yazılımı yapanların kırabileceği saptamasını yaptı. Bu meseleyle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayarak ilgili birimlere sundukları bilgisini de bizimle paylaşan Fikri Işık’la aramızda geçen sohbetin ayrıntılarını bugünkü haber sütunlarımızda bulmanız mümkün.  

Süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Dün de Başbakan Erdoğan’ın İstanbul-Ankara Hızlı Tren Açılış Programı’na eşlik ettik.

Başbakan ile birlikte Başbakan Yardımcılarından Ali Babacan, Emrullah İşler, bakanlardan Lütfi Elvan, Efkan Ala, İsmet Yılmaz, Veysel Eroğlu, Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ulaştırma alanında büyük hamleler gerçekleştirip Türkiye’ye ilk kez Hızlı Tren’i armağan eden Binali Yıldırım, böyle bir eserin ortaya çıkması için fedakâr ekibiyle birlikte gecesini gündüzüne katan Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ve pek çok üst düzey davetli ile birlikte Yüksek Hızlı Tren’in Ankara-İstanbul seferinin ilk yolcuları arasındaydık. Cuma namazı çıkışı Başbakan Erdoğan ile bir süre sohbet etme imkânımız oldu.

Ardından yerli Hızlı Tren üretecek ünitenin açılışı gerçekleştirildi.

Daha önce de Eskişehir ve Konya’da Yüksek Hızlı Tren açılış törenlerinin ardından ilk seferlerinde yine Başbakan’a eşlik etmiştik. Hatta Konya seferi yine böyle bir Ramazan gününe denk gelmiş ve Gar’da açık alanda binlerce Konyalı ile hep birlikte iftar yapmıştık.

Tabi bu kez mesafe biraz uzak. Sabah Ankara’dan hareket ettikten sonra Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Eskişehir Garı’nda düzenlenen törende halka hitap etti. Açılış töreninin ilki burada yapıldı. Sonrasında Bilecik istasyonu da törenle açıldı ve Erdoğan halka hitap etti.

Akşama doğru son durak Pendik’e ulaştık. Erdoğan buradaki törende de sayıları onbinleri bulan coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

Erdoğan’ın ana gündemi yine 12 yıllık iktidarları döneminde gerçekleştirdikleri hizmetler ile bu hizmetleri engellemek isteyenlerin iktidarlarına karşı yapmak istedikleri darbe teşebbüsü ve engelleme girişimleriydi.

Bu açıklamaların ayrıntılarını ve rutin gelişmeleri geniş biçimde haber sütunlarımızdan takip edeceksiniz.

Tören biter bitmez Ankara’ya hareket ettik.

Sıcak hava ve Ramazan-ı Şerif’in de etkisinden olsa gerek çok yorucu bir günü geride bırakmıştık.

Ama Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, ilerlemesi, modernleşmesi alanında köşe taşı sayabileceğimiz böylesine önemli bir güne bizatihi tanıklık etmenin de mutluluk ve onurunu yaşadık.

Allah (cc) izin verirse müminler bugün hep birlikte son Teravih Namazı’nı eda edecekler. Yarın da Arife ve son oruçlar tutulacak.

Ertesi gün ise Bayram.

Bebeklerin katledildiği Gazze vahşetinin gölgesi ve hüznü içerisinde Ramazan Bayramı’nızı kutlarım.

İnşallah insanlığın kurtuluşuna vesile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yener Dönmez Arşivi