Serdar Arseven

Serdar Arseven

“Kahkaha!”

“Kahkaha!”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha çok erkekleri ve bu arada biraz da kadınları “hâyâ” üzerine tefekküre davet edince kızılca kıyamet koptu.

Gazze’deki İsrail Soykırımı’na tepkisiz kalan, ne tepkisiz kalması, Soykırımcı İsrail’e destek veren ABD ve İngiltere’nin en yetkili ağızlarından “resmi” açıklamalar geldi!

Neredeyse BM Güvenlik Konseyi toplantıya çağrılacaktı Arınç’ın sözleri üzerine!..

Bir de Ekmel Bey kızmış Bülent Arınç’ın konuşmasına.

“Niçin kızmış, nasıl kızmış, nesinden rahatsız olmuş?” kısmına gelmeden Sayın Arınç nerede, ne demiş ona bir göz atalım.

AK Parti Bursa Teşkilâtı’nın  düzenlediği bayramlaşma merasiminde konuşmuş Bülent Arınç.

Çerçevesi, “Edep!”

Kaydın dökümünü bizzat yaptım…

Oradan genişçe bir özet aldım…

Demiş ki Sayın Arınç:

 “Birkaç özel televizyon var. Bunların yaptıkları tek iş gençlik dizileri hazırlamak, bunların yaptıkları tek iş çocukların sadece ‘sekse’ bağımlı olarak yetişmeleridir. Bunlar bu toplumu çökertmekle vazifelidir. Üstad Hazretleri Tarihçe-i Hayat’ta çok güzel bir misal verir. İngiltere’deki müstemlekeler bakanı, İslam’daki yükselişin durdurulması için yapılması gereken tek şeyi işaret etmiş: ‘Müslüman Kur’an’a bağlıdır. Siz O’nun Kur’an’la bağını keseceksiniz! Bu Kur’an’ı onların elinden almadığımız müddetçe onlara hakim olamayız.’ İşte bu yola gidiyorlar. Kur’an öksüz bırakılacak. Bu Türkiye için de Ortadoğu için de geçerli. Bizim de inanmış Müslümanlar olarak Kur’an hükümlerini bilmemiz gerekiyor. Kur’an’ı yeniden keşfetmemiz lazım. Bakınız Arkadaşlar bunu niçin söyledim?.. AHLÂKEN BİR GERİYE GİDİŞ VAR. HÂYÂ DUYGUSU ÇOK ÖNEMLİDİR. UTANMA DUYGUSU. YÜZÜNE BAKTIĞIN ZAMAN YÜZÜN KIZARIYORSA, HADİS-İ ŞERİF ÖYLE DİYOR; ‘HÂYA GÜZELDİR, KADINDA OLSA DAHA DA GÜZELDİR.’ HÂYÂ SADECE KADIN İÇİN, ERKEK İÇİN DE, BÜTÜN MAHLÛKÂT İÇİN HÂYÂ DENEN BİRŞEY VAR. ERKEKLER İÇİN DE HÂYÂ VARDIR. YALAN SÖYLEYEMEZ, MAHCUBİYET GEREKTİRECEK BİR SÖZ SÖYLEMEYE KALKSA YÜZÜNÜ YERE EĞER. NEREDE ÖYLE YÜZÜNE BAKTIĞIMIZ ZAMAN YÜZÜ HAFİFÇE KIZARABİLECEK, BOYNUNU ÖNE EĞECEK, GÖZÜNÜ BİZDEN KAÇIRABİLECEK İFFET SEMBOLÜ HAYA SEMBOLÜ KIZLARIMIZ, HAMDOLSUN BURADA ÇOK VAR DA ALLAH BÜTÜN YAVRULARIMIZA BUNU BAĞIŞLASIN. ÇÜNKÜ HADİS ÖYLE DİYOR; ‘UTANMIYORSAN NE İSTİYORSAN YAP!’ NE İSTİYORSAN YAPACAKSAN ÖNCE UTANMA DUYGUSUNU ATACAKSIN. ATAMAYIZ!.. UTANACAĞIZ ARKADAŞLAR, HÂYÂ DUYGUMUZ OLACAK, İFFET ÇOK ÖNEMLİ, İFFET SADECE BİR İSİM DEĞİL, KADIN İÇİN DE BİR SÜSTÜR İFFET ERKEK İÇİN DE BİR SÜSTÜR. AFÎF OLACAK, İFFETLİ OLACAK, ERKEK DE OLACAK, ZAMPARA OLMAYACAK, EŞİNE BAĞLI OLACAK, ÇOCUKLARINI SEVECEK, KADINSA O DA İFFETLİ OLACAK, MAHREM NAMAHREM BİLECEK, HERKESİN İÇİNDE KAHKAHA ATMAYACAK, BÜTÜN HAREKETLERİNDE CAZİBEDAR OLMAYACAK, İFFET, İFFETİNİ KORUYACAKSIN. “

İşte efendim konuşmanın o bölümünü verdik.

Bu sözlere nice tepkiler var.

Tepki gösterenler arasında kimi muhafazakarlar!..

Bir de Çatı adayı Ekmel Bey katılmaz mı bunlara!

Ekmel Bey, Bülent Arınç’a tepki göstermiş:

“Kadınlarımızın gülmesine herkesin şen kahkahalarının duyulmasına ülkemizin herşeyden daha çok ihtiyacı vardır!..”

Bir de demiş ki;

“Kadınlarımız kahkaha atıyorsa ümit var demektir!..”

Türkiye’nin “Füsun Annesi” olmak istediğini açıklayan Hanımefendi…

“İffet Sembolü” Bilgiç ailesinin kızı ve “çatı adayı” Ekmel Bey’in eşi Füsun hanımefendiyi yakından tanıyanlar, “kahkahasına” şahit olmadıklarını söylerler.

Füsun Hanım, gayet ölçülüymüş bu işlerde.

Güler yüzlü ama sırıtkan değil.

Ve hiç kahkaha atmaz!..

“Kadınlarımız kahkaha atıyorsa ümit var demektir!” diyen Ekmel Bey, eşinin kahkaha atmazlığını neye yorar acaba?..

 “Ümitsizliğine” mi?..

Ekmeleddin Bey, yukarıda o bölümünü verdiğimiz konuşmanın neresine karşıdır?..

“Hâyâ” vurgusuna niçin karşı çıkmaktadır?..

Ya da karşı çıktığı yoktur da, “Metrolarda öpüşme eylemi yapan gezici hâyâsızlardan da üç beş oy gelsin!” diye mi böyle yapmaktadır?

İnsan üzülüyor.

Rahmetli Asaf Ataseven, Rahmetli Said Çekmegil, Sayın Selami Çekmegil gibi ortak dostlarımızın hatırları, hakkındaki eleştirilerimizi sınırlandırıyordu bugüne kadar…

Ama son yaptığı öyle çirkin ki!!!

Siz ki Ekmel Bey;  “Pek işe yaramaz. Riske girmez. Tipik bir bürokrattır. Vesayetçidir.” diye tarif ettiğimiz…

Bununla birlikte…

“Ama oturmasını, kalkmasını bilen, edepli bir adamdır.” diyerek övmekten de geri kalmadığımız bir “kardeş”imizsiniz.

Üç beş oy için olandan da  harcamanıza gönlüm razı gelmiyor!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi