Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri (2)

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri (2)

İktidar erki odur ki, devleti devlet, milleti millet yapar. İktidar erki odur ki, devleti ve milleti zillet içine sokar.

İşte Suriye’de olduğu gibi devleti ve halkı zillet içerisine sokarak; kendi insanlarını evlerinden, topraklarından kovduğu halka, “kardeşlik” inancıyla ülkemiz sahip çıkmıştır.

Bu durum büyük devlet ve büyük millet oluşumuzun bir göstergesidir. Sadece Suriye’de değil, Filistin başta olmak üzere Mısır’dan, Kırım, Kerkük ve Doğu Türkistan’a, kadar dünyanın dört bir yanındaki her mazlumun yanındadır.

Hatay’dan Urfa’ya, Sinop’tan Anamur’a, Edirne’den Kars’a, yurdumuzda bulunan muhacirlere, hayır kuruluşlarımızla birlikte devletimiz ve sağduyu sahibi insanlarımız sahip çıkmaktadır.

Eğer Türkiye’de böylesine güçlü bir millet ve güçlü bir iktidar olmasaydı, şimdi içimizde ve dışımızda yeryüzünün en perişan yılları yaşanıyor olabilirdi.

Müslümanca düşünen herkesin oturup, şükrederek hareket etmesi gereken bir vakitteyiz. Akıl sahipleri için önemli bir imtihan sürecinden geçiyoruz.

İçimizdeki fitne ateşinin yakıcı ve üfleyicileriyle, dışarıdaki sponsorları ve körükçüleri, akla hayale gelmedik tüm şeytani oyunlara başvursalar da “Tevhid Milleti” oluşumuz, bu oyunları bozmaktadır ve bozacaktır.

Evet, Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde gördüklerimi yine yazmaya fırsat olmadı ama yukarıdaki sözleri ettiren sebep; devletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever insanlarımızın bir bütünlük içerisinde, “Hak ve Halk adına,” yaptıklarını görmemdendir.

Erenler der ki; “Allah bilir kulunu, ona göre vurur çulunu.” İşte bu söz, Ensar Muhacir buluşmasında yerini bulmuştur.

Urfa’nın Allah’ını Peygamberini bilen bir Valisi var İzzettin Küçük. Akçakale’nin de Allah’ını Peygamberini bilen bir kaymakamı var Eyüp Fırat.

Akşam mesai bitince şehir kulübüne gidip kafa çeken valiler ve kaymakamlardan değiller. Gece gündüz şehirde ne var ne yok diye insana hizmet için koşturan insanlar.

Olmaz ya İnşallah Ankara’daki yetkililer, böyle insanları kurda, kuşa ve fitne fesat odağı çevrelere inanarak kurban vermezler. Geçelim.

Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde beslenme ve barınma faaliyetleri mükemmel.

Önce eğitim durumundan bilgi verelim.

13,5 dönüm üzerine kurulu 45 adet genel maksat çadırlarında; 12 sınıf, 99 derslikte, 8 bin öğrenci, 300 Suriyeli öğretmen, 19 Türk öğretmen ve 12 Türk yardımcı hanım rehber ile 16 hizmetli görev yapmakta.

12 derslikli ana sınıfında 1200 öğrenciye anaokulu müfredatı uygulanmakta. 33 derslikte ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan 8 bin öğrenciye Suriye müfredatına göre Suriyeli 310 öğretmen tarafından ders verilmekte.

Ensar Muhacir kardeşliğinin kucaklaşması bu kadar değil elbet. Biraz daha anlatacağım. Rabbim Ensarların da Muhacirlerin de yar ve yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi