Ahmet Varol

Ahmet Varol

Siyonist Canavarın Ateşkes Oyunu

Siyonist Canavarın Ateşkes Oyunu

İşgal rejiminin dün sabah, BM aracılığıyla 72 saat süreyle ateşkesi kabul etmesinden sadece iki saat sonra, bir askerinin kaçırıldığını gerekçe göstererek bozması ve Gazze’nin güneyindeki Rafah bölgesinde büyük katliam yapması vahşice bir oyundu. 

Öncelikle şunu ifade edelim ki siyonist katillerin gerekçe olarak kullandıkları, bir subaylarının esir alınması ateşkes başlamadan en az bir buçuk saat önce vuku bulmuştu. Aynı saatlerde işgalciler de Filistin tarafına saldırıları sürdürüyorlardı ve farklı noktalarda gerçekleştirdikleri katliamlarda ateşkesin başlamasına yakın vakitlerde, büyük çoğunluğu sivil yirmiden fazla insanı şehit etti onlarcasını yaraladılar. İşgalci subayın esir alınması da bu saldırılardan kaynaklanan çatışmalar esnasında oldu. 

Ancak işgal rejimi olayı önce sakladı. BM’nin önerdiği ateşkesi kabul etti. Üstelik öncekiler gibi 2 veya 4 saat değil 72 saat süreli olmasının Filistin tarafında özellikle siviller arasında rahatlamaya neden olacağını ve evlerine dönmeye başlayacaklarını tahmin ediyordu. Beklediği şartlar oluşunca da hemen Rafah’ta kendileri için çok “elim” bir olay olduğunu, Filistinli militanların bir askerlerini kaçırdıklarını iddia ederek, ateşkesi bozduğunu ve Rafah’ta büyük bir operasyon başlatacağını açıkladı. 

Daha önce esir alınan bir askeriyle ilgili olarak Filistin direnişinin açıklamalarını reddeden, önce askerlerinin öldüğünü duyuran sonra da Filistinliler arasında sağ değil ölü tutulduğunu söyleyen ve onu herhangi bir saldırının gerekçesi olarak kullanmayan işgalcinin, 72 saatlik ateşkesin hemen ardından bir askerinin kaçırıldığına dair yaygara koparması, kaçırılan kişinin ismini açıklaması, ailesine bildirimde bulunması, ne şekilde kaçırıldığı hakkında ayrıntılı bilgi vermesi asıl maksadının katliam için fırsat kollamak olduğunu gösteriyordu. 

Hamas’ın açıklamasında da işgalcinin, askerinin esir alınmasını hızla kamuoyuna duyurmasının Rafah’ta gerçekleştirmeyi planladığı katliamın üstünü örtme ve ona gerekçe oluşturma amacı taşıdığına dikkat çekildi. Hamas, ateşkesin kendi taraflarından kesinlikle ihlal edilmediğini, işgalciler tarafından gerekçe gösterilen eylemin gerçekleştirildiği sırada işgalcilerin de Filistinlilerin üzerine bomba yağdırmaya ve katliamlar yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. 

Siyonist canavar Netanyahu’nun askeri danışmanları ona “ya operasyonu tamamen durdurmalı, ya da Filistin tarafına daha büyük darbeler indirerek zamanı çok hızlı kullanmalısın” tavsiyesinde bulunmuşlardı ve o da ikinciyi tercih ettiğini son günlerde gerçekleştirdiği korkunç katliamlarla ortaya koymuştu. Ateşkesin oluşturduğu psikolojik ortamı da yeni büyük bir katliam için değerlendirmek istiyordu. 

Aynı oyunu 2008 sonunda da Ehud Olmert oynamıştı. 19 Aralık 2008’de işgal rejimiyle Filistin direnişi arasında zamanın Mısır cumhurbaşkanı Hüsni Mübarek’in kefil olduğu altı aylık ateşkes anlaşması sağlanmıştı. Bu ateşkes ortamında Filistin yönetiminin polis akademisinde bir diploma töreni düzenlemesi üzerine kana susamış katillerin iştahı kabardı ve töreni hedef alan saldırı düzenleyerek onlarca genç polisi tören mekânında şehit ettiler. İşgalci katillerin “dökme kurşun” adını verdikleri insanlık dışı savaş da bu saldırıyla başladı. 

Gece Rafah çevresine ateşkes öncesinde büyük yığın yapan katillerin ateşkesten sonra askerlerini çekmezken etrafa keskin nişancılar yerleştirmeleri dikkat çekmişti. Direnişçiler de tedbirlerini korudular. Çünkü siyonist katillerin ihanetçi olduklarını ve bir oyun oynamaları ihtimali olduğunu biliyorlardı. Çok geçmeden işgalciler birden, askerlerinin kaçırıldığı yaygarası koparıp Rafah’ta büyük saldırı yapacakları tehdidinde bulundu ve bölgedeki ailelere evlerini boşaltmaları üzere mesajlar gönderdiler. Ama aynen Şucaiyye katliamında uyguladıkları taktiğe başvurarak insanların evlerini boşaltmak üzere sokağa çıktıklarını gördükleri an yoğun bir şekilde her yönden ateş etmeye başladılar. Çıkmayanların da evlerini başlarına yıktılar. Çünkü amaç büyük katliam ve çok sayıda insan öldürmekti. 

Mücahitlerle karşı karşıya geldiklerinde kendi kayıpları daha çok olduğundan böyle vahşice oyunlar oynayarak savunmasız insanları, çocukları katlediyorlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Varol Arşivi