Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

Ey Erdoğan düşmanlığıyla CHP’ye yönelmiş “dindarlar”! 5

Ey Erdoğan düşmanlığıyla CHP’ye yönelmiş “dindarlar”! 5

Bu beşinci yazı: Beş gündür, Tayyip Erdoğan kinini ruhuna emzire emzire ruhunu kin tufanına dönüştürmüş, onu devirmeyi varlık sebebi yapmış, bu uğurda CHP’ye oy toplamış, oy vermiş, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde de CHP adayına çalışmaya başlamış bilumum“dindar”lara, CHP tarihini özetleyip ikaz görevimi yapmaya çalışıyorum.

Sıra 30’lu yıllarda yayınlanan “Medeni Bilgiler” isimli kitapta…

Meşhur Afet İnan’ın imzasını taşıyan “Medeni Bilgiler” isimli kitap, eski CHP zihniyetinin anlaşılabilmesi için tam bir ibret vesikasıdır. 

İşte bu kitabın “Millet” bölümünden bazı satırlar…

“Türkler Arapların dinini (ifadeye dikkat: İslâm “Arapların dini” oluvermiş; peki Türklerin dini ne?) kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din Arapların... Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. 

“Bilakis Türk Milletinin milli rabıtalarını (bağlarını) gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. 

“Bu pek tabii idi. Çünkü, Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu Arap fikri, Ümmet kelimesi ile ifade olundu?..” 

“Türk Milleti birçok asırlar… bir kelimesinin mânâsını bilmediği halde Kur’an’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü…” 

“Türk Milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah’la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular…”

“… din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk Milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti… Artık Türk, cenneti değil… son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk Milletinde bıraktığı hatıra…”

Milli birlikten söz eden bölümde ise şu görüşlere yer veriliyor:

“Din birliğinin de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.”

Yani “İslâm birleştirici değildir!” deniyor. O zaman şu soru akla geliyor: Peki Türk’ü, Kürt’le, Lâz’la, Çerkez’le, Abaza’yla, Arnavut’la nasıl birleştireceksiniz?

Birleştiremediğimiz için mi 35 yılda teröre 35 bin can verdik?..

Birleştiremediğimiz için mi, bugün İslam dünyası kan çanağı?.. 

Şimdi de 30 Kânunuevvel 1928 tarihli Vakit Gazetesi’nden,  “Müessesatı diniyye müdürlüğünce cemaatsiz camilerden 90 tanesi sedd edilecektir” (kapatılacaktır) başlıklı bir haber aktaracağım size…

“Ekserisi İstanbul cihetinde bulunup seddedileceği (kapatılacağı) ilân olunan camilerin kayyumları (imam ve müezzinler) başka camilerde vuku bulan münhallere (açık kadrolara)tayin edilecek, böylece kayyumsuz kalacak camiler seddedilerek satılığa çıkarılacaktır.”

Bundan sonra “ihtiyaç fazlası” raporu verilen binlerce cami satıldı, binlercesi banka ardiyesi, CHP merkezi, odun deposu, hatta ahır olarak kiralandı.

Ey Tayyip Erdoğan kinini ruhuna emzire emzire ruhunu kin tufanına dönüştürmüş, onu devirmeyi varlık sebebi yapmış, bu uğurda CHP’ye oy toplamış, oy vermiş, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde de CHP adayına çalışmaya başlamış bilumum “dindar”lar! Bu günahlara nasıl ortak olacaksınız? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi