Ersoy Dede

Ersoy Dede

Yüzde 38’lik İtaat

Yüzde 38’lik İtaat

Her seçim sonrası olduğu gibi muhalefet kendi başarısızlığını başarı gibi sunmaya çalışmakta bir sakınca görmüyor.. Bence komik duruma düşüyorlar artık ya neyse.. Kılıçdaroğlu’nun referandumlar da dahil olmak üzere girdiği bütün seçimleri kaybetmesine rağmen, Bahçeli’nin son 12 yılda art arda 9 seçimde birden başarısız olmasına rağmen, hâlâ koltuğunu koruyor olmasının bir izahı olmalı.. Sanıyorum bunun sırrı, “tıpış tıpış” da gizli.. Kılıçdaroğlu açık açık ilan etti.. “Bu seçim gideceksiniz ve tıpış tıpış Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceksiniz” dedi.. Yüzde 38’lik bir kitle sormadan etmeden gitti ve oy verdi.. 

KİM KOYUN?

Özellikle sağ seçmeni “koyun” olarak gören, “biat” kültürü safsatalarıyla kendilerince “sosyolojik” analizler yapan CHP seçmeninin halini gördünüz değil mi? AK Parti’ye oy verenleri “sorgulamadan” oy vermekle suçlayanların, adını bile bilmedikleri bir isme nasıl da gidip “tıpış tıpış” oy verdiklerini gördünüz herhalde.. Hele şu klişeye ölürüm; “CHP’nin eğitimli seçmen kitlesi var, sosyo-ekonomik olarak AK Parti seçmeni C grubundadır”... Hey yavrum hey.. Eğitimli (!) seçmen kitlesine bakar mısınız? “git” diyorsun gidiyor, “gel” diyorsun geliyor..Kendi kararları, tercihleri yok.. Dün “şeriat ihraç ediyor” diye denkliğini iptal ettikleri okuldan bugün Cumhurbaşkanı ithal edilmesini yadırgamıyorlar bile.. “böyle uygun görmüş büyüklerimiz” falan diyorlar.. Böyle bir kitle elinizin altında olduktan sonra niye bırakasınız ki koltuğunuzu.. Ne hesap soran var, ne sorgulayan, ne yargılayan.. “Biz niye İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanı’na oy verdik” diyen yok.. 

KİMSE KİMSEYİ TANIMIYORDU

Kimsenin kimseyi tanımadığı bir kampanyanın sonunda yüzde 38’lik bir oyu konsolide edebilmek, açık söyleyeyim başarıdır bu arada. Adayınız; Ertuğrul Günay’ı seçim otobüsüne çıkarıyor “Ertuğrul Özkök” diye anons ediyor, Kemal Kılıçdaroğlu için “Kemal Alemdaroğlu” diyor..Onu aday gösterenlerin durumu daha da vahim ya.. Emsalettin’den başlayarak her türlü söz yanlışına imza atıldı bu süreçte.. Üstelik de Fethullah Gülen, ezberleyesiniz diye; “ihsan-ı ekmel”le başlayıp bir tam sayfa ‘ekmel’li sözler söylemiş olmasına rağmen... Şu son dönemde çıkan bir “tuzluk” tartışması vardı biliyorsunuz.. Tuzluk görmek isteyen son seçimde alınan neticeyi dikkatle analiz etsin.. Bu CHP ve MHP seçmenine; “adayın ismi sizin için önemli değil. Biz isim ilan etmiyoruz, son gün aldığımız oya göre size layık birini o koltuğa atamayla getireceğiz” deseniz de aynı oyu alırdınız.. (laf aramızda belki daha da fazla alırdınız) 

BU OYLAR KİMİN?

14 siyasi parti ve bir de Cemaat, el birliğiyle tek bir adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi için kampanya yürüttü.. Kemik seçmenleri küstürme pahasına.. Alman Der Spiegel ile birlikte hareket etmek pahasına.. Ve şimdi ortaya bir yüzde 38 çıkmış durumda.. CHP diyor ki bu oylar benim, MHP diyor ki bu oylar benim.. Ben Haydar Baş’ın yerinde olsam, kimseye bırakmazdım.. “Asıl bu oylar benim” derdim.. Yemin etse başı ağrımaz.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi