Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Skibbe ve Lincoln

Skibbe ve Lincoln

Başta Skibbe sonrasında da bir yıldan beri hiçbir şey oynamayan Lincoln, bu turun kaybedilmesinde başrolü oynadılar. Skibbe ilk maçtaki hatalara bu maçta da Hasan ve Barış’ı oynatmayarak devam etti.

Skibbe’yi anlamak mümkün değil. Lig maçının en iyi adamları Hasan ve Barış’ı herhalde ‘iyi oynamaya devam ederlerse mecburen oynatmak zorunda kalırım’ diye kenarda tuttu. Barış gibi tempolu ve kuvvetli birini niye yedekte tutar anlamak mümkün değil. Bu takımda Hasan oynayabilecek durumdaysa tam bu maçın adamıydı. Hasan kapanmış defansta çalım atan, orta yapacak bir oyuncu ve bu işi iyi yaptığını Denizli maçında gösterdi.

Galatasaray’ın Skibbe’ye 2 beden küçük geldiğini düşünüyordum ama artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Galatasaray, Skibbe’ye çok fazla.

Hazır olmayan Kewell ve iyi olmayan Lincoln ile başlamak tercih hatalarıyla beraber çöküşün başlangıcı oldu. İkinci sorumlu Lincoln’dür.. Hep iyi oynayacak, bu hafta hazır olacak diye diye koca sezon geçti. Arda’nın yarısı kadar bile oynamadı. Zaten Lincoln G.Saray için çok önem arzeden bu maçta da oynamayacak ve sorumluluğu üstlenmeyecekse başka zamanda G.Saray’a gerekli değil.

G.Saray ligde daha diri ve daha iyi bir takım olacaktır. G.Saray aslında kendisi için daha iyi oynayabileceği şekilde başlayan ve kendi yarı alanına çekilmiş rakibe karşı oynadı. Ama tek forvet Nonda’nın yalnız kalması ve rakibin kenarları iyi kapatması sonucu etkili olamadı. Buna etkisiz bir Lincoln de eklenince Galatasaray pozisyon üretmekte çok zorlandı.

İkinci yarı golü yiyince oynaması gereken oyuncular girmeye başladı ama iş işten geçmişti. Rakip Steaua Bükreş çok basit taktikle ama disiplinli oyunla Galatasaray’ın hata yapmasını sabırla bekledi. Fakat bu hatayı yardımcı hakem yaptı ve gol geldi. 1-0'dan sonraki bölümde çok farklı ağır bir mağlubiyet de alabilirdi..

Galatasaray’ın bu rakibe elenmesi gerçekten yazık. Ama bunu iyi transferlerle iyi bir kadro kuran fakat bu kadroyu taşıyamaycak bir hoca getiren yönetim ve Adnan Sezgin haketti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi