Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Gazze’nin yeniden imar feryadı

Gazze’nin yeniden imar feryadı

Önceki gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “insan yüreği” taşıyanlara seslendi.

“İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze’yi yeniden imar edelim” diye başladı basın toplantısına.

Evet, “İnsan yüreği” taşıyan ve “ilk emdiği süt” ile “ilk aldığı gıdalarda haram olmayan” her insan, elbet Gazze’deki yok edilişe tarafsız kalamaz ve terörist İsrail’i telin eder.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Eski Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan’ın birlikte yaptığı basın toplantısında, Gazze’nin son durumu ve yardımlar anlatıldı.

“İnsan kalbi” taşıyan hiçbir “insan evladı,” yüzyılın bu soykırımı karşısında nemelazımcılık yapamazdı.

Hamdolsun sessiz kalmayan ülkelerin ve halkların başında, “Müslüman kalpli Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile aynı minvalde yürüyen devlet yöneticilerimiz, bürokratlarımız ve Müslüman yürekli halkımız” gelmekte.

Dün haberlerde yer aldığı gibi bugüne kadar Gazze için 52 milyon 900 bin lira toplanmış. Elbet bu para Gazze’nin imarı için yetmeyecek ama acil yaraları saracaktır.   

Görmez hocamızın aşağıdaki ifadeleri, zerre iman kırıntısı taşıyan her insanı etkilemiş olmalıdır. Eğer etkilenmeyen varsa mutlaka Haçlı zihniyetine sahip demektir.

“Diyanet İşleri Başkanı ve bir Müslüman olarak, İslam dünyasında olup bitenleri izah etmekte ve sorulan sorulara cevap vermekte zorlanıyorum.

Bilhassa Suriye ve Irak’ta ortaya çıkan bazı oluşumları dikkate aldığımızda, adının başında İslam kelimesi olan birtakım oluşumlar, arkasındaki oyunlar ve oyuncular ne olursa olsun, kim olursa olsun ‘ama’ ve ‘fakat’ demeden şunu açıkça ifade etmek isterim ki;

Şiddeti kutsayan, vahşeti takdis eden, farklı inançlara karşı soykırım düzenleyen, savaşta da olsa ahlak ve hukuk tanımayan, peygamber mezarlarını bombalamayı dahi ibadet telakki eden bir düşünce bizim tarihimizde yoktur.

Böyle bir düşünce bizim dünyamıza, tarihimize, medeniyetimize ait değildir. Bütün bunlar olurken, bir taraftan da Ramazan boyunca Gazzelilerin başına insanlık dışı yöntemlerle bombalar yağdırılmış, binlerce insan öldürülmüş ve milyonlarca insan mağdur edilmiştir.”

Evet, İslam ülkeleri yöneticileri (halkları hariç)  ile bazı batılı ülkelerin yönetici ve halklarıyla, Türkiye’den de “Gezi terörüne” destek veren tüm çevrelerin dışında, Müslüman duyarlılığına sahip her insan, karınca kaderince Gazze’ye sahip çıkmakta.

Devletimiz adına hareket eden ve gece gündüz masum Filistin halkının yanında olan TİKA ile sivil yardım kuruluşlarımızdan Deniz Feneri sürekli Gazze’deydi.

Terör devleti İsrail ve yandaşlarının desteğiyle bir “çöl mezarlığına” dönen Gazze’yi yeniden ayağa kaldıracak olan ve İslam dünyası üzerinde bu hassasiyetini kaybetmeyen tek ülke Elhamdülillah Türkiye’dir.

Yarın Gazze’ye yapılan yardımlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi