Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ve bugün

Ve bugün

Dün cumhurbaşkanı and içerek göreve başladı. Devir teslim töreni yapıldı ve top atışları ile yeni cumhurbaşkanı selâmlandı. Bugün ise, başbakan hükümet kurma çalışmalarına başlıyor. 

Davudoğlu’nun hükümeti birkaç gün içinde kurması ve hükümet programını mecliste okuyarak güvenoylamasına gidilmesi bekleniyor..

CHP kurultayı 5-6 Eylül’de yapılacağına göre, aslında... Bir hafta gibi bir zaman var.. Bu kadar zaman içinde AK Parti kongresini yapacak, cumhurbaşkanı koltuğuna oturacak, başbakan atanacak, bakanlar kurulu listesi onaylanacak, göreceksiniz hükümet programı mecliste okunup ve güvenoyu yapılacak ve yine göreceksiniz, CHP yine CHP’liliğini yapacak.. Cumhurbaşkanının yemin törenine katılmadı..  CHP son dakikada yapacağını yaptı. Bu kez Anayasa fırlatılmadı, yer MGK da değildi, mecliste TBMM içtüzüğü fırlatıldı.. Ama bir kriz yaşanmadı. Bu ayıp, bu utanç da CHP’ye yeter..

CHP, Hükümet programının okunması ve güvenoylaması sırasında da elinden geleni arkasına koymayacak..

CHP bir türlü normalleşemiyor.. Müzmin bir muhalefet ruhu taşıyor. Sürekli eleştiriyor.. Şikayet ediyor.. Her zaman öfkesi aklından büyük insanlar en çok bu çatı altında kendilerine yer bulabiliyor herhalde..

Keskin sirke politikası CHP yöneticilerinin öfke kontrolünü kaybetmesine sebeb oluyor.. Garip bir kibir ve güç sarhoşluğu içindeler. Kendilerini ülkenin gerçek sahibi görüyorlar. İmtiyazlı bir konumda olduklarını düşünüyorlar.. Bankaları var, anayasanın başlangıç maddesi onların parti programından alınma. Onlar “Cumhuriyet”in partisi..

CHP sahil bölgelerden oy alıyor. Kim bunlar derseniz, batılılaşmış laik Beyaz Türkler. Levantenler. Aslında zengin kesimden insanlar. İlk bakışta sola mesafeli durmaları gerekir gibi ama, gerçek şu ki, bunlar soldan korkuyorlar, ama dinden, dindarlardan, tarihten, gelenekten daha çok korkuyorlar. Onun için AK Parti’den, CHP’den korktuklarından daha çok korkuyorlar. Yani umutları ile değil korkuları ile hareket ediyorlar..

Bugün sadece Türkiye için değil bölgemiz ve İslam dünyası için bir önemli bir dönüm noktası. Hatta dünya için önemli bir gün bugün.

Bu sonuç bölgedeki diktatörlük rejimleri için ise korku vesilesi. Çünki, onlar Türkiye’nin kendi ülkelerinde de model alınmak isteneceğini biliyorlar..

İslam ülkelerinden gelen haberlere bakılırsa, AK Parti kongresi ve meclisteki tören bu ülkelerde büyük bir ilgi ve heyecanla izlenmiş. Gözyaşları ile dualar edilmiş.

Bu hızla gidilirse 1 Eylül’de hükümet kurulur, 4 Eylül’de program okunur ve 6 Eylül’de de güvenoylamasına gidilir.. Yani CHP kurultayı tamamlanmadan yeni hükümetin çatısı çakılır. Yeni atamaların da, hem Çankaya’da, hem de başbakanlıkta ve diğer bakanlıklarda aynı hızla yapılacağını düşünüyorum.

Hem cumhurbaşkanı, hem de Davudoğlu, paralel yapı ile mücadeledeki kararlılıklarını çok açık ve net şekilde bir defa daha ifade ettiler. Bu kararlılık paralel yapı için tam bir sükûtu hayal oldu.. Bundan sonra çözülme daha da hızlanabilir.. AK Parti’de bu şartlar altında bugün için bir çözülme beklemek hayal.. Birtakım isimler ayrılıp daha önce ayrılanlarla birlikte yeni bir siyasi oluşum için harekete geçmeleri de çok zor gözüküyor.. Bu kişiler diğer partilerde kendilerine zor yer bulurlar.. Zaten mevcut durumda, Ekmel bey macerası ile oy kaybetmişken, aynı yoldan tekrar gitmek istemeyeceklerdir.. Oy kaybettiklerine göre mevcut milletvekilleri bile seçilme kaygısı yaşarken, başkalarına kontenjan vermek pek akıllıca bir tercih olmayacaktır.

Kendi başlarına yeni bir parti kurmak da dertlerine çare olmayacak.. Hatta alacakları oyla CHP ve MHP’nin oylarını aşağıya çekecekler, dahası, yeni bir Genç Parti sendromu yaşayacaklardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, yaptıkları AK Parti’nin işine yarayacaktır.

Cemaat lânet ayinlerine devam etsin.. CHP sövsün, saysın, meydan okumaya devam etsin, sonuç ortada.. Lânet de, tehdit de bir bumerang gibi sahibine geri dönüyor..

Bugün günlerden cuma. Bugün yeni bir gün ve yeni bir başlangıç.

Gün döndü. Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir, çevirir. İşte bugün o gündür sanırım..

Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi