Serdar Arseven

Serdar Arseven

“Ahmet Davutoğlu Hocam’da Rahmetli Erbakan Hocam’ı görüyorum.”

“Ahmet Davutoğlu Hocam’da Rahmetli Erbakan Hocam’ı görüyorum.”

Bir okuyucum böyle demiş:

“Ahmet Davutoğlu Hocam’da Rahmetli Erbakan Hocam’ı görüyorum.”

Büyük ölçüde doğru.

Rahmetli Erbakan Hoca’dan izler var.

 Engin birikime, stratejik derinliğe sahip; olayları aynı anda birçok cepheden değerlendirebiliyor.

Gazetemizin İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ağabey anlatır;

Öylesine çalışırmış ki Rahmetli Erbakan, sırtında unuttuğu ceketin vatkaları ıslanırmış terden.

Sayın Davutoğlu’nun da günler boyu uykusuz kalacak denli kendisini kaybettiğini biliriz.

Sayın Davutoğlu, Rahmetli Erbakan Hoca gibi son derece nazik bir insandır.

Beyefendidir.

Konuşanı tıpkı Rahmetli Erbakan Hoca gibi ilgiyle dinler.

Rahmetli Erbakan Hoca ile konuşan, derinlemesine analizleri karşısında şok geçirir, konuları inceden inceye izahı karşısında hayretlere düşerdi.

Sayın Davutoğlu’da da böyle bir hal var.

Dikkatinizi çekiyordur; Rahmetli Erbakan Hoca vefatından bu yana gündemde.

Kıymeti her geçen gün biraz daha fazla anlaşılıyor ve vaktinde göz ardı edilen uyarılarında ne kadar haklı olduğu gittikçe belirginleşiyor.

Çok ilginçtir; 

Rahmetli Erbakan Hoca, Ergenekon Dâvâsı’nın devam ettiği günlerde, “Bu işin rejisörü Siyonizm’dir!” demiş ve altını çize çize okumamız gereken tespitlerini şöyle dile getirmişti:

“Bu rejisör yani Siyonizm, Askerlerin içinde düşmanı varsa bunları temizliyor. Siyonizm öyle usta bir rejisördür ki, ‘Kim, ben mi, ben hiç Siyonizm’e –HİZMET- eder miyim?’ şarkısını söylete söylete –HİZMET- ettirir. Sen –HİZMET- etmiyorum zannedersin ama aslında –HİZMET- edenlerin içindesin. Siyasi hayatta bir şey olmuşsa biliniz ki bunu bir yapan vardır!..”

İşte bu.

Rahmetli Erbakan Hoca’nın yukarıda dile getirdiği tespitleri Ergenekon davasının sürdüğü ve “Paralel Yapı”nın söz konusu edilmediği günlerde dinleyenlerin büyük bölümü “Hoca’ya bak, Ergenekon operasyonu sürdürülürken, ülke temizlenirken şu dediklerine bak!” diye düşünürdü.

Bugün okuyanların büyük bölümü ise, “Bak sen şu ileri görüşlülüğe!” diyeceklerdir.

 Sayın Davutoğlu, Başbakan olarak bu memlekete hizmet ettiği müddetçe, Rahmetli Erbakan Hoca’nın uyarılarını asla aklından çıkartmayacaktır.

Mesela…

Siyonizm’in bir “Protestanlaştırma” tuzağı var.

Son yıllarda, sağda solda “Günahı mübahlaştırmaya” çalışan yorum sahiplerine rastlıyoruz.

“Madde” alanında büyük atılımların gerçekleştirildiği son 12 yıllık süreçte, meselenin “maneviyat” tarafına yeterince ağırlık verilemeyince ve toplumu kuşatan rahatlık da idealizmi gevşetince sıkıntı baş gösterdi.

Şimdilerde bu duruma çareler aranıyor.

Arayıştakiler için Rahmetli Erbakan Hoca’nın değerlendirmeleri “altın” değerinde:

“Dediler ki, ‘Bizim dünyaya hakim olabilmemiz için faizci kapitalist nizam lazım. E, papalık faize müsaade etmiyor. Öyleyse, Papalık’ı, Katoliklik’i değiştirelim!’  Papalık dinini değiştiriyorlar ve Protestanlık’ı koyuyorlar. Protestanlık Siyonistler tarafından kurulmuştur!. Faizi helâl saydırmak için!.. Bugünkü faizci nizam Protestanlık’ın dini nizamıdır.”

Erbakan Hoca’nın şu sözleri de son derece dikkat çekici:

“Başbakanlık koltuğuna oturdum. İlk ziyaretime gelen ABD Elçisi oldu. Bana şunu söyledi: ‘Biz biliyoruz ki sizin dâvânız İslâm’dır. Başbakan oldunuz, bu bizim hoşumuza gitmedi ama beraber çalışmaya mecburuz. Ben size geldim ve diyorum ki, ‘Sizinle beraber çalışabiliriz ama 6 şartımız var. Birincisi, İran ile ticari münasebeti 50 milyon doların üzerine çıkartmayacaksınız. İkincisi İran’a gitmeyeceksiniz. Üçüncüsü, ABD üslerine dokunmayacaksınız. Dördüncüsü diğer Müslüman ülkelerle de ticaretinizi arttırmayacaksınız. Beşincisi Çekiç Güç’ü ülkenizden çıkartmayacaksınız. Altıncısı Irak ile boru hattı açmayacaksınız. Bizim meşhur Sadrazamımız Ali Paşa’nın meşhur bir sözü vardır: ‘Ben mühim bir iş yapmak istediğim zaman önce Rus elçisi ile konuşurum. Ne tavsiye ederse tersini yaparım!.’ Ben de ABD elçisinin söylediklerinin tersini yaptım.”

Rahmetli Erbakan Hoca, bu direncinin, karşı çıkışının bedeli olarak iktidardan indirildi.

İndirildi ama onun açtığı yol, bugün çok daha güçlü bir iktidarın yolunu açtı.

Bugün, ülkenin kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için faaliyet gösteren hangi oluşum varsa temellerini Rahmetli Erbakan Hoca atmıştır.

Rahmetli’nin D-8 oluşumu Sayın Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde varlığını sürdürmüş, oldukça dikkat çekici toplantılar gerçekleştirmiştir.

Bununla birlikte yaşadığımız süreç, Rahmetli Erbakan Hoca’nın uyarılarının kimi vakit göz ardı edildiğini göstermiştir.

Değeri her geçen gün daha iyi anlaşılan bir Büyük Dava Adamı’dır Rahmetli Erbakan Hoca.

Sayın Davutoğlu, Rahmetli Erbakan’ın tavsiye ve uyarılarını her adımda dikkate alacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi