Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Seçenlere hizmet edecek bakanlar

Seçenlere hizmet edecek bakanlar

Birkaç satırla geçmişe yolculuk etmek istiyorum.

Ak Parti iktidarına kadar hükümet kuran, Menderes, Özal, Erbakan ve Erdoğan dışında halka bu kadar yakın kaç başbakan ve bakan biliriz.

Demirel’i hatırlatan olabilir. Demirel gibi “yanardöner” bir kişi daha siyasi tarihimizi süslemiş ve meşgul etmiş değildir. Onu geçelim.

Seçilmek için seçim meydanlarına inen siyasilerin hangisi, Ak Partililer kadar halkın içine girmiş ve halktan olmuşlardır?

Seçildikten sonra hepsi de halktan uzaklaşmıştır. “Devletin soğuk yüzü” anlayışını kuru binaların kuru duvarları oluşturmadı ki hep bu insanlar oluşturmuştur.

Siyasi tarihimizde Ak Parti’ye kadar; “Bizi millet getirdi millet götürür” diyen bir başbakana, bakana, milletvekiline rastladık mı? Hayır!

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bütün bakanlarla pek çok milletvekili sırtını önce Hakk’a sonra halka yaslamış insanlardır.

Memlekete, millete ve kendilerine güvenleri bu inançtan gelmekte. Bu inancın yıkılması ve yok edilmesi ancak Allah’ın istemesiyle olur.

Onlar böyle iman ediyorlar. Geçelim.

Bakanlar hakkında tek tek yazıp, karne çıkartmak gibi bir niyetim yok ama çeşitli mekânlarda karşılaştığımız dostlar isim isim bakanları soruyorlar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında geçen hafta iki ayrı yazı yazmıştım. Mesela şunu çok isterim. “Keşke Ahmet Davutoğlu’ndaki ‘imana’ ben de sahip olabilsem.”

Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan kadar tanımıyorum ama tüm hücrelerine kadar; vatan, millet, bayrak ve din aşkıyla dolu olan bakanlardan birisi de İçişleri Bakanı Efgan Ala.

Efgan Bey’in karakter tahlilini yapmak zor. Beden dili ve karakter tahlili hususunda iyi birisi olarak bir hayli zorlandığımı söylemeliyim.

Efgan Ala’nın sağ kulağına ezanı, sol kulağına kaameti kim okudu ve kimler dua ettiyse ezan okuyan ağız son derece dualı bir ağızmış ki, Efgan Bey bodoslama iman etme özelliğini daha sabi çocukken almış.

Yine beden diline bakarak söylüyorum. Efgan Ala sır insanı. Erzurumlu olması hasebiyle“Dadaş” olmanın özelliklerini zaten taşıyor.

Ak Parti hükümetleri içerisinde İçişleri Bakanlığına gelebilecek yegâne isimlerden birisidir.

Kırmızı çizgilerinin başında; “vatan, millet, din, namus, haysiyet, şeref ve ekmek” gelmekte. Geçelim.

Bülent Arınç sadece Ak Parti hükümetlerinin değil, milletin duayeni oldu. Bilgeliği ve harika gülümsemesi ile “kirli ruhların” dışında herkesin sevgilisidir.

Bülent Bey’in özeline indiğimizde kişisel ciddi sıkıntıları olduğunu sanıyorum ve hepsinin üzerini, millet memleket sevdası adına ya çiziyor ya örtüyor.

Ali Babacan hiçbir iş yapmasa da sadece bakanlıkta adı olsa, insanlara güven vermek için yeter. Helal süt ve helal lokma, yüz çizgilerinde öyle belirgin ki, daha ne demeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi