Ersoy Dede

Ersoy Dede

Doğan Grubu’nun CHP’lileri

Doğan Grubu’nun CHP’lileri

Aralarında benim de bulunduğum bazı yazarları “yandaş” olarak nitelendiriyorlar. Hadi bunu, basını bilmeyen ve sahiden o reklamlardaki gibi; “tarafsız, bağımsız, objektif vs....” gibi saçma sapan klişelerin arkasında yorum yapıldığını zanneden okurlar söylese anlayacağım. Fakat meslektaşlardan gelmiyor mu bu tip yakıştırmalar... “Ersoy Bey, siz gazetecisiniz, tarafsız olmanız lazım”.. En sık duyduğum laf bu.. Aydınlık Gazetesi’nin sahibi gazeteci değil mi o vakit? Bildiğin parti başkanı adam ya hu.. Halk Tv peki? CHP’nin yarı resmi yayın organı.. Milli Gazete de.. Bunlar üzerinde hiç durmayacağım. Burada zaten sorun yok. Ama bana Doğan Grubu’ndan “etik” yahut “tarafsızlık” çağrısı yapıldığı zaman sinirlerim zıplıyor.  

DOĞAN CHP’YE ADAM YETİŞTİRİYOR

Biliyorsunuz son Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu CHP’de etkin biçimde rol alacağını beyan ederek bunu deklare etti.. Bu düz mantıkla şu anlama geliyor; 5 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi, CHP’li bir Genel Yayın Yönetmeni tarafından idare edilmiş.. Bence sorun yok. Ben Doğan Grubu’nu tümden CHP medyası olarak kabul ettiğim için ne yadırgarım ne de tenkit ederim. Peki Hürriyet’in bağımsız ve tarafsız yayın yaptığını savunan okurlar, bugünden 5 yıl geriye gidip baktıklarında, kritik anlarda gazetenin nasıl da CHP’den yana tutum aldığını görmeyecekler mi? Eğer böyle olmadığını iddia edecekse Enis Berberoğlu, listesinde yer aldığı Kemal Kılıçdaroğlu’na ne cevap verecek? “Evet ben CHP’liyim ve bundan böyle bu tavrımı da aktif olarak sahaya yansıtmak istiyorum. Ama bir manşetimle kitleleri etkileyebilecek bir gücüm varken bunu vaktiyle CHP’den yana kullanmadım, yine de beni istiyor musunuz” mu diyecek?.  

YANDAŞ MI CANDAŞ MI?

Sadece Enis Berberoğlu da değil ki... Bakın birkaç isim çıkardım aşağıya.. Belki ilginizi çeker. Aklıma bir anda geliveren isimler.. Örneğin Emrehan Halıcı.. Hürriyet’in arka sayfasındaki zeka oyunlarını hazırlar. Ecevit kontenjanından CHP’lidir.. Nevşin Mengü.. CnnTürk Ana Haber’in beğenilen ekran yüzü. Bir dönem CHP’nin en etkili isimlerinden biri olan Şahin Mengü’nün kızı.. Aileden CHP’li başkaları da var.. Mesela Özgür Mumcu.. Radikal’in sevilen yazarlarından biri.. Hani yemin töreni olacağı gün Cumhurbaşkanı’na eşlik etmesi gerekirken protesto ederek TBMM’ye gelmeyen CHP’li Başkan Vekili Güldal Mumcu var ya.. Onun oğlu..CHP’nin en ağır isimleri de aynı yerden maaş alıyor.. Örneğin eski Genel Başkan Altan Öymen ve eski Genel Sekreter Tarhan Erdem.. Bir insan daha ne kadar CHP’li olabilir ki?.. Peki Hürriyet’in yazı işleri müdürü Tufan Türenç?.. Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği o ilk kurultayda sandalyelerin üzerine çıkıp da alkış kıyamet sevinmesinin bir izahı var mı? Aynı kurultayda sandalye tepesinde alkış tutan bir diğer isim ise Oktay Ekşi idi. Hürriyet’in başyazarı.. Sonra gitti CHP milletvekili oldu.. Koray Çalışkan benim fikirlerini, yazılarını, televizyon mülakatlarını dikkatle takip ettiğim bir isim.. O da doğrudan CHP’nin İstanbul adayına danışmanlık yaptı.. Enver Aysever.. CHP’nin ‘sağa kayan’ kadrosunu eleştirdiği için seçilebilecek yerden gösterildiği halde milletvekili adaylığından çekildi. Elbette hiç unutulmayacaklardan biri de Nebil İlseven.. Doğan Holding Genel Koordinatörü iken CHP İstanbul İl Başkanlığına yatay geçiş yapmış olan isim.. Erdoğan Toprak için ne demek lazım? Doğan Grubu’nun bir dönem üst düzey yöneticilerinden biri olan Zafer Mutlu’nun kuzeni.. CHP’nin birinci çemberinde..  Hem aileden hem de şahsen CHP’li olan Hurşit Güneş, o dönem Doğan Grubu’na ait olan Milliyet Gazetesi’nin ekonomi yazarıydı.. Aileden Demokrat Partili olmasına rağmen kendi CHP’li olan Süheyl Batum ise aynı grubun gazetelerinden Vatan’da köşe yazıyordu.. Daha kimleri sayayım, bilemedim ki..  Bir Enis Berberoğlu meselesi değil yani.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi