Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Televole Bakanlardan İcraatçı Bakanlara

Televole Bakanlardan İcraatçı Bakanlara

Denilir ki; Geçmişini unutanlar geleceklerini kuramazlar.

Dünya üzerinde söz sahibi memleketlere bakıldığında görülür ki, geçmişlerinden getirdikleri tecrübelerle geleceklerini dizayn eden ülkelerdir.

Yine bilinir ki, bir devlet, içerideki ve dışarıdaki organize güçler tarafından hep karıştırılmak isteniyorsa, o ülkede devletle millet arasındaki bütünleşme var demektir.

Türkiye son on iki yıla kadar hasreti çekilen ama bir türlü kavuşulamayan bir bütünleşmeye sahip oldu.

Ak Parti iktidarları işbaşına geldiği günden bu yana, hem devlet millet bütünleşmesini sağladı hem de halen olduğu gibi malum karanlık odaklarla mücadele etmektedir.

…………….

-“Peki, Ak Parti hükümetlerinin hiç mi eleştirilecek icraatları yok?” Hemen “Evet var”demek kolaycılık olur.

Bu soruya şöyle cevap verebildiğimiz vakit, mesele daha iyi anlaşılacaktır.

-“Ak Parti hükümetlerinin geçmişine yolculuk ettiğimizde, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bütün bakanlar üzerine oynanan oyunlar daha yeni yeni ortaya çıkmıyor mu, bu şartlarda hata yapmamak mümkün mü?”

Bir de Ak Parti iktidarında bakanlık yapan veya bürokrasiye Ak Parti hükümetleriyle girmiş insanların önemli bir kısmı, o güne kadar değil bakanlık kapılarından içeri girmek, TBMM ve bakanlıklar semtinden bile geçmemişlerdi.

Her zaman söylüyorum;

-“Biz Müslümanlar, ‘Selamünaleyküm’ diyen her insana çabuk inanır ve aldanırız. Çünkü Allah kelamı ile bize yaklaşan birisine, ‘güvenilen ve samimi insandır’ deriz.”

Bu yüzden büyük kayıplarımız olduğunu hep birlikte yaşıyoruz işte. Kimler nerede nasıl yıllarca memleket ve millet üzerinde ne dümenler çevirmiş şaşıp kaldık. Geçelim.

……………….

Hatırlarsanız eskiden hemen her televizyon kanalında “dansözlü televole” programları yayınlanırdı.

Bu programa malzeme olmak için siyasilerden işadamlarına kadar herkes yarışır ve dedikodulara malzeme olmanın şerefiyle (!) övünürlerdi.

Ak Parti iktidarıyla bu tür programlar kendiliğinden kalktı. Çünkü memleketin ve milletin değer yargılarına sahip çıkan hükümetler işbaşına gelmişti.

……………

Yeni kabineyle ilgili yazacaktım ama laf uzayıp gitti. Yeni bakanların her biri kendi ekseninde ve millet ekseninde yerli yerince seçilmiş isimlerdir.

Bunlardan ikisi var ki, sanki dünyaya, memlekete ve millete hizmet etmek için gelmiş ve başka işleri güçleri yokmuş gibidirler.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Doç. Dr. Yalçın Akdoğan. Yalçın Bey, Numan Bey’den yaş itibariyle epeyce küçük olmasına rağmen her ikisinin de; “ahlak, hayâ, hak, hukuk, inanç ve iman” gibi bir Müslümanda olması gereken hasletleri aynı ve birdir.

Numan Bey ile Yalçın Bey’in devlete ve millete hizmet noktasında karakteristik yapısı da aynıdır.

Her ikisi de; “az güler, az konuşur, çok okur, çok yazar ve çok çalışır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi