Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CEHEPE

CEHEPE

CHP, Kurtuluş savaşını veren, kuvva-i milliyenin, müdafayı hukukun devamı olan bir parti imiş.

CHP, Cumhuriyeti kuran partiymiş..

CHP, Türkiye’ye demokrasiyi getiren partiymiş.. İster inan ister inanma, CHP’liler bunu tekrarlayıp duruyor..

29 Ekim geliyor. O zaman yine yazarız.. 23 Nisanlar’da da yazıyoruz.

Yunanı denize dökme hikayesi de böyle bir şey. Hani İzmir’in kurtuluşu kutlanıyor ya, aynı sözleri tekrarlıyor. Oysa geldikleri gibi gittiler.. İngiliz gemileri ile geldiler ve İzmir’i yakıp, yıkıp, yağmalayıp o gemilere binip gittiler..

Ha! Bu arada, ilk kurşun da İzmir’de değil, Dörtyol’da sıkıldı. Çünkü Anadolu’nun işgali İzmir’den değil, Hatay’dan başladı.

CHP kurtuluş savaşı filan da vermedi. O zaman yoktu zaten.. Kurtuluş savaşı dini mübini İslam adına verildi.. Hilafeti korumak için verildi. CHP bu değerleri yoketmek için mücadele etti.. İlk meclisin açılışının hatimlerle yapıldığını biliyoruz. Meclisin kapısında ise kelime-i tevhid bayrağı asılı idi, içeride de duvarda ayet yazılı idi. İlk anayasa, dini mübini İslama sadakattan bahsediyordu.

CHP, Kars İslam Cumhuriyeti’nden, Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nden hiç sözetmezler. Sadece Hatay Cumhuriyeti’nden söz ederler dikkat ederseniz..

Bir çok yerde kongreler yapıldı. Nedense Sivas ve Erzurum dışında hiç birinden sözetmezler..

Hatta Sivas ve Erzurum kongelerinin müzakere zabıtlarından da sözetmezler..

Düzenli ordular tarafından verilen savaşlar da belli.. 1. ve 2. İnönü savaşı. Tabi 1. si olduysa.. Afyon, Eskişehir bölgesinde bir kaç çatışma, Sakarya ve Başkumandanlık meydan muharebesi. Sonuncusu 22 gün sürdü ve en uzunu da buydu.. 

Sahi İstanbul nasıl kurtulmuştu. İngilizler’i, Marmara ya da boğazda denize dökmedik değil mi? Ruslar da geldikleri gibi gittiler değil mi? İşgalci Ruslar niye durduk yerde Kurtuluş savaşında bize silah ve altın verdiler..

Güldürmeyin insanı. Bırakın CHP’liler günah çıkartmaya devam etsin. Bu konular konuşulsun ki, biz de gerçekleri açıklama fırsatı bulalım. Kemal Tahir okumuş, insaf sahibi bir kaç sol da bu vesile ile belki bir kaç kelam eder bu vesile ile..

CHP gerçek anlamda bir Cumhuriyet rejimi de kurmadı.. Cumhuriyet adı ile etiketlediği bir tek parti diktatörlüğü kurdu.. Cumhuru adam yerine koymadı. Kurulan rejimde tek adam da vardı, ebedi şef de.. Tek adam rejimi ancak Monarşilerde vardı. Olsa olsa bu rejimin adı Monarşik Cumhuriyet olurdu..!?

Tek parti var, adaylar tek kişi tarafından belirleniyor. Ancak parti üyeleri oy kullanabiliyor. Seçim sistemi açık oy, gizli tasnif. Oylar partide sayılıyor ve oy pusulaları yakılıyor..

İtiraz ne mümkün. İstiklal Mahkemeleri var.. Kanuna göre yargılama yapılmıyor, verdiği karar kanun sayılıyor.. Savcı yok, avukat yok. Temyizi mümkün değil verilen kararın. Hakim yerinde oturanlar ise hukukçu değil, partili milletvekilleri..

İşte getirdik dedikleri Cumhuriyet bu. 

Demokrasiyi getirmişler. haha ha! Halksız bir demokrasi.. Kendi içlerinden bir gruba Demokrat Parti’yi kurdurmalarını demokrasiyi getirmek diye yutturmaya çalışıyorlar..

Missouri zırhlısının Türkiye’ye gelmesi bu konuda bir milat oldu. Türkiye batı kampına alınacaktı. Soğuk savaşta biz Rusya’nın karşısında yer alacaktık.. Türkiye batının ucuz asker deposu, sıçrama tahtası, Truva atı olacaktı. BM de daha sonra kurulacak, NATO’da yer almamız için kendimize çeki düzen vermeli idik.. Savaş sonunda Almanya’ya ve Japonya’ya savaş ilan etmemiz, ardından İsrail’i ilk Cezayir’i son tanıyan ülkelerden biri olmamız boşuna değil. RCD, CENTO da bu planın bir parçası idi. 

Batı çok partili döneme geçilmesini istiyordu. CHP daha ne yapacağına karar vermeden, bir sürü parti kuruldu. Milli Kalkınma Partisi, Millet Partisi, Köylü Partisi, Ahrar Partisi, Nasrul Muhammedi Partisi. vs. CHP bundan rahatsız oldu. Kontrolü elinde bulundurmak istiyordu.. Demokrasi için değil, “Bu memlekete komünizm gelecekse de, onu bizi getirmeliyiz” anlayışı ile DP’yi kurması için kendi içlerinden birilerini görevlendirdi. O diğerlerinden daha fazla dini mesajlar vermeliydi ki, insanlar bu yeni oluşumu onlardan çok tercih etsinler.. CHP bu anlamda kendi açtığı kapıdan çıkan kardeşlerini ipe gönderen, demokrasi celladı bir partidir ya hu!

Bu millet CHP’yi tanıyor. Hem de yeni de tanımıyor.. Oltaya takılan yemlere takılacak kadar da saf değil. Geçti Bor’un pazarı! Aramızdan bazılarını aranıza alarak, bize dinde reform politikalarını, irtica yaygaralarını, Türkün yeni amentülerini unutturamazsınız. 

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi